Glamping review: Slapen in een boomhut dat wil ieder kind!

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Slapen in een boomhut dat is toch de droom van ieder kind? Vergeet vooral de ouders ook ik kon niet wachten om in een boomhut te slapen. Toch maakte ik me vooraf wel wat zorgen. Met een kind van drie slapen op vier meter hoogte is dat niet gevaarlijk en koud? Afgelopen weekend overnachtten we in één van de boomhutten op camping d’n Mastendol In Brabant.

blokhut

Slapen in een luxe boomhut

Onze boomhut bestond eigenlijk uit twee delen. Op de grond stond een blokhut met een veranda en boven de veranda een slaapzolder voor drie personen en rondom uitzicht op de groene bladeren. Zo’n zeven meter verderop stond de boomhut, welke met een trap te bereiken is, met daarin nog eens drie slaapplaatsen.

De boomhut zelf is redelijk sober ingericht met een tafeltjes om te kleuren, een stapelbed en nog een gewoon bed. Er is wel elektriciteit en ook een kacheltje. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je kinderen in de kou liggen.

boomhut kinderen

Eindeloos spelen in de boomhut op hoog niveau

Mijn kinderen van acht en drie waren meteen door het dolle heen toen ze hun hut in de hoogte zagen en gingen op onderzoek uit. Al snel ontdekten ze dat ze met een katrol en een mandje van alles en nog wat de boomhut in konden hijsen. Dus bagage, kleurboeken en vooral veel eikeltjes zijn zo omhoog getakeld

In de hut zelf zat een verborgen raam. Het coolste vonden ze de buistelefoon. Een pijp die van de boomhut naar de blokhut loopt en waardoor je als je goed luistert met elkaar kunt praten.

binnen blokhut boomhut

De blokhut is van alle gemakken voorzien

Hoewel de boomhut met kachel voor een kampeerder al luxe is, is de blokhut echt volop glamping. Alles is sfeervol en met humor in bossferen ingericht met veel hout, groene ruitgordijntjes en de deurbel is een houten specht.

Qua faciliteiten is alles wat je nodig hebt aanwezig. Een keuken met gasfornuis, oventje, inventaris en warm water. Je hoeft alleen maar zelf te koken en af te wassen. De bedden hebben comfortabele matrassen en in de blokhut is een eigen WC en Douche aanwezig. Alles geheel in het bos thema.

Lees ook:  Top: Vlotkamperen met Campanyon

boomhutten

In de blokhut en boomhut samen is ruimte voor zes personen. Logischerwijs slapen de ouders en eventueel één kind in de blokhut en de andere kinderen in de boomhut. In de boomhut is geen WC dus een plasemmer meenemen is voor kleinere kinderen handig. Mijn jongste van drie wilde heel graag in de boomhut slapen. Samen met haar broer in de boomhut en midden in de nacht dan de trap af als ze de plasemmer vergeet bij het slapen vond ik geen prettig idee. Daarom ben ik er gewoon bij gaan liggen in de hut. Het enige dat nog mist is een bubbelbad, maar ook die bestaat echt een boomhut met bubbelbad

Natuurspeeltuin voor je balkon

Op de camping is een grote natuurspeeltuin waar kinderen tot een jaar of 12 volop kunnen klimmen, klauteren, kliederen met water en modder of verstoppertje kunnen spelen.  Vanaf het balkon van de boomhut kon ik zo een oogje in het zeil houden terwijl ze lekker aan het spelen waren.

natuurspeeltuin

Op het recreatiepark zijn verder ook nog een zwembad, een snackbar, een recreatieruimte voor de kinderen en er is zelfs een Escaperoom! Daarnaast staan er erg veel stacaravans en ligt er een redelijk drukke weg naast. Voor een gewone kampeervakantie met mijn eigen vouwwagen zou ik het als natuurkampeerder niet meteen hebben uitgezocht.

Vanuit de boomhut krijg je van de stacaravans en het geluid echter niet zo veel  mee. De boomhutten staan allemaal aan de rand van het caravanpark en kijken uit op de natuurspeeltuin. Het geluid hoor je buiten de boomhut en blokhut wel maar binnen eigenlijk niet.

overnachten boomhut

Glamping in een boomhut is het hele jaar door een goed idee

Wij wisselen glampen en kamperen gedurende het jaar een beetje af en het fijne aan deze boomhut en blokhut is dat je er makkelijk het hele jaar door kunt slapen. Het is van alle gemakken voorzien en er is verwarming. Hoewel je ook in de winter kunt kamperen is glamping in een boomhut wel een stukje comfortabeler.

uitjes branbant boomhut

De Efteling, het bos, Breda en Tilburg

Vanaf de camping loop of fiets je zo het bos in wat een heerlijk gevoel geeft. Verder ligt Gilze-Rijen midden in Brabant precies tussen de steden Tilburg en Breda waar altijd veel te beleven is. De Efteling ligt op zo’n 20 minuten rijden en voor een leuk uitje met de kids in Tilburg is reptielen zoo  De Oliemeulen een aanrader. Zelfs mijn dochtertje van drie liet een vogelspin en slang moeiteloos over haar lichaam lopen.  Voor een meer culturele invulling zijn de musea Stedelijk museum Breda en De Pont in Tilburg een aanrader.

Lees ook:  31 natuurcampings in Nederland waar je kunt winterkamperen

slapen in boomhut

Review: Boomhut op d’n Mastendol

Slapen in een boomhut is een jongensdroom die uitkomt. Het voelt avontuurlijk en de hijsmand, de buistelefoon maken het echt een avontuur voor de kinderen. In de boomhutten met blokhut op d’n Mastendol overnacht je met alle luxe die je maar kunt wensen waardoor je er prima het hele jaar kunt overnachten.

Dit is niet meer kamperen, maar echt Glamping. Een weekend of midweek is wat mij betreft al genoeg om het boomhutgevoel te kunnen krijgen. De natuurspeeltuin daar kunnen je kinderen zich lekker uitleven en zijn ze uitgespeeld dan kun je nog terecht in het zwembad, het bos aan de overkant van de weg of één van de leuke uitjes in de omgeving.  Wat mij betreft was dit niet de laatste keer slapen in een boomhut.

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

1 reactie

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending