99 x safaritent met privé sanitair in Nederland

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Glamping in een safaritent in Nederland is op steeds meer plekken mogelijk. Een safaritent is een mooi compromis tussen kamperen en een huisje. Zodat je het campingleven meekrijgt en de kinderen lekker vrij kunnen spelen maar toch met net dat extra beetje luxe. Helemaal als je voor een safaritent met privé sanitair kiest. Omdat ik van steeds meer glamping fans hoorde dat zo’n safaritent met eigen sanitair wel erg moeilijk te vinden is heb ik een lijst verzameld met bijna 100 safaritenten waarbij je niet naar het toiletgebouw hoeft. 

Een safaritent met eigen wc en douche is niet overal hetzelfde

Er zijn natuurlijk campings met eigen sanitair in Nederland, maar safaritenten met eigen douche en toilet zijn er minder en in mijn zoektocht zag ik dat er best wel verschil zit tussen wat privé sanitair genoemd wordt. 

Bij ruim de helft van de glampings betekent eigen sanitair dat er in de lodgetent zelf een toilet én een douche zit. Dat is natuurlijk het fijnste want dan heb je de meeste privacy, hoef je niet naar een toiletgebouw of ‘s nachts je tent uit. Want niet in iedere safaritent met privé badkamer zit die badkamer ook echt in de tent. Soms is er enkel een toilet in de safaritent, maar moet je nog wel douchen in het toiletgebouw, maar je ziet ook vaak dat de hele eigen badkamer, een apart hokje achter de safaritent is. Dat is ook niet zo erg want jij bent de enige die hier gebruik van maakt maar het is wel goed om vooraf even te checken. 

kamperen bij boer zeeland

Zo haal je een niet kampeerder misschien nog over

Je hoort kampeerders weleens afgeven op die lodgetenten en safaritenten. Het zou niet echt kamperen zijn. Wat mij betreft is het gewoon kamperen maar wel anders dan met je eigen tent, vouwwagen of caravan. Het biedt gewoon net wat meer luxe en juist dat zorgt ervoor dat kamperen weer aantrekkelijker wordt voor meer mensen. 

Want je kunt in een safaritent juist wel genieten van het buiten zijn, de gezelligheid van een camping, de vrijheid die kinderen hebben om te ontdekken en alle activiteiten die je zo makkelijk kunt ondernemen. Maar je hoeft bij een safaritent met privé sanitair niet in te leveren op comfort. Het is eigenlijk hetzelfde als een huisje alleen de muren zijn van tentzeil. 

Lees ook:  4 fijne campings met privé sanitair in Limburg

99 x safaritent met privé sanitair in Nederland per provincie

Er zijn veel meer plekken in Nederland waar je in een safaritent kunt overnachten maar de meeste van die tenten hebben geen eigen sanitair. Dat moet je nog gewoon in het toiletgebouw gebruiken. Deze onderstaande safaritenten hebben allemaal een vorm van privé sanitair en staan hieronder gerangschikt per provincie in Nederland. Op de kaart onderaan kun je de precieze locaties nakijken.  De lijst is vast niet compleet maar met jullie hulp kunnen we hem aanvullen. Ken je nog een camping met een safaritent met eigen sanitair die niet in de onderstaande lijst staat voeg hem dan via dit formulier toe.  Er is ook nog een overzicht met pipowagens, pods en boomhutten met eigen sanitair

Safaritent met eigen douche en wc in Groningen 

Safaritent met eigen sanitair in Friesland 

Safaritent met privé sanitair in Drenthe 

Safaritent met privé sanitair in Flevoland 

Safaritent met eigen badkamer in Overijssel 

Lodgetent met eigen sanitair in Gelderland 

Lees ook:  Campingtip: Het Bos Roept: winterglamping in een De Waard tent

Safaritent met privé sanitair in Utrecht 

Safaritent met eigen toilet en/of douche in Noord-Holland 

Safaritent met eigen sanitair in Zuid-Holland 

Lodgetent met privé sanitair in Noord-Brabant 

Safaritent met eigen badkamer in Limburg 

Safaritent met privé sanitair in Zeeland 

Alle safaritenten met privé sanitair op de kaart.

Ken je nog een safaritent die we moeten toevoegen? 

Dit is een mooi begin. Zo heb je al bijna 100 safaritenten of lodgetenten met privé sanitair waar je terecht kunt in Nederland voor een heerlijke vakantie. Mis je er toch nog één op deze lijst laat het mij dan weten via dit formulier dan vul ik ze toe. 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

3 reacties

Laat jouw reactie achter