Na ons bezoek aan Møn en omgeving, gaat onze rondreis door Denemarken verder aan de westkant van Denemarken. We kamperen op Ringkøbing camping, een camping nabij het Ringkøbing Fjord. Deze camping met Nederlandse eigenaren is een totaal andere plek dan de strandcamping waar we vandaan komen. Plotseling is er bos en horen we vogels fluiten.

Een hartelijke ontvangst op Ringkøbing  camping

We worden hartelijk ontvangen door Henk en Natasja, de twee Nederlandse eigenaren van de Ringkobing camping. Zij geven ons alle vrijheid een plekje uit te zoeken op hun ruim opgezette camping. Op de camping staan voornamelijk caravans (met voortenten in verschillende grootten), maar hier een daar spotten we ook een camper. Verder is er een safaritent te huur en zijn er op de camping verschillende hutten te huur.

WIL JIJ GRATIS HET MAANDELIJKSE KAMPEERMENEER MAGAZINE ONTVANGEN?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.


Natuurcamping voor tentkampeerders, alleen weten de tentkampeerders dat nog niet

Er staan weinig tenten op Ringkøbing camping , en dat is jammer. De camping leent zich er namelijk geweldig voor! Grote plaatsen, mooie veldjes, bosschages… Hier zouden echt meer tentkampeerders moeten komen. In een mooi hoekje van de camping, vlak bij het sanitair, is zelfs een speciaal tentenveld ingericht. Het is voorzien van picknickbanken en ligt mooi tegen een stukje bos aan.  

Hoewel er ook genoeg andere mooie plekken zijn, zien wij gelijk: dit tentenveld gaat onze plek worden!  Het veld is autovrij, en doordat tijdens ons verblijf geen andere tenten zijn, hebben onze kinderen een zee van ruimte om te voetballen, frisbeeën  en badmintonnen. Als ze daar niet genoeg aan hebben, dan ligt de speeltuin met glijbaan, klimrekken en schommels op nog geen 50 meter afstand.

Henk zorgt voor een houtje

Hoewel de camping groot van oppervlakte is, voelt hij toch klein en knus aan. Deels komt dat door de omgeving, maar zeker ook door de manier waarop Henk en Natasja Ringkøbing Camping runnen. Er is altijd tijd voor een praatje, en Henk is altijd wel ergens bezig op de camping en  ontpopt zich als een handige klusser die zonder opdringerig te zijn graag allerlei problemen van zijn gasten oplost. (Is de poot van jullie tafel afgebroken? Ik heb wel een houtje dat je er aan kunt maken hoor!”)

Alweer een Hoppepude

Net zoals de andere campings ook op Ringkøbing camping weer gratis skelters en een hoppepude (springkussen). De midgetgolfbaan is in vervallen staat, een opknapbeurt staat nog in de planning. Bij de receptie een klein winkeltje met handwerkproducten en een kleine sortering met de hoognodigste levensmiddelen. Voor grote boodschappen is er 2 kilometer van de camping een grote Lidl.

Broodjes kunnen bij de balie worden besteld: ‘s avonds een lijst invullen, en ‘s ochtend liggen ze nog warm op je te wachten. Verder is er héél veel informatie te vinden. Gelijk bij aankomst krijg je een folderpakket, er is rek met flyers en daar bovenop is er ook nog eens een ruimte met “interactieve tourist-information”: een vvv-kantoor is er niks bij. Overigens vind je in die ruimte ook een minibieb (er staan zelfs Nederlandse boeken in!), een wifi-spot en een plek om te zitten.

Een hondencamping maar ze blijven wel aan de lijn

Mocht je een hond hebben: Ringkøbing Camping heet een “hondvriendelijke camping” te zijn. Er ligt zelfs een speciaal hondenbos naast, waar de beesten zich lekker kunnen uitleven. Op de camping zie je daardoor best wat honden, maar ze zitten allemaal keurig aan de lijn.

Zelfs afwasmiddel is aanwezig

Op de camping zijn twee sanitairgebouwen. Deze zijn niet modern, maar wel groot, schoon en functioneel. Bij de wastafels hangen een soort kapstokken voor je toilettas en handdoek. Heel handig, en een stuk beter dan zo’n klein plankje waar je tas steeds vanaf lazert. Douchen kost 4 kronen voor 5 minuten, en het is zaak eerst even de gebruiksaanwijzing te lezen voordat je er onder stapt.

In het sanitairgebouw bevindt zich ook de keuken, met tafeltje om aan te zitten als het regent. Ook hier weer: niet modern, maar wel functioneel. Er is zelfs afwasmiddel aanwezig!

Ons maaltijdpakket stond al klaar

Zoals gezegd zit er op 2 kilometer van de camping een supermarkt. Er zit echter op 5 kilometer afstand ook een landwinkel, økoladen.  Deze winkel bezorgt maaltijdpakketten op Ringkøbing camping. Bij onze aankomst  staat er zo’n pakket op ons te wachten, rijkelijk voorzien van biologische groenten, sapjes en vlees. Onze avondmaaltijd kan dan ook tippen aan die van een sterrenrestaurant!

Wat te doen in en rondom Ringkøbing?

Hoewel je misschien denkt dat Ringkøbing camping vooral voor rustzoekers is, is er in de omgeving best veel te doen. Je hebt natuurlijk het Ringkøbing fjord met bossen en langs de Noorzeekust zijn mooie stranden. Maar wij bezochten ook een zandsculpturenfestival, maakten een boottocht, leefden ons uit door in de bomen te klimmen van het Wow park en bezochten een vikingmuseum. Alle activiteiten vind je in onze blog met tips: Doen de regio Ringkøbing.

Ringkøbing camping, we komen terug!

Na vier dagen zit Ringkøbing er alweer op. Te kort, want we hadden nog best een wandeling door het bos willen maken, of nog een keer willen geocachen hier. We laden de tent weer in de auto, nemen afscheid van Henk en Natasja en Ringkøbing Camping, en zetten koers in de richting van Billund, waar Legoland op ons wacht.

Lees alles over onze vakantie in West Jutland:
Kamperen in Denemarken, dit moet je weten!
Doen in Ringkøbing: klimmen, zandkastelen, boottocht en meer…
– Een echte Lego ervaring op de Legoland camping

Ons bezoek aan Ringkøbing Camping was onderdeel van een reis door Zuid Denemarken, op uitnodiging van VisitDenmark. We geven hier zoals gewoonlijk onze eerlijke mening uit eigen ervaring.

Over de schrijver

Erik

Erik

Erik, 44 jaar. Houdt van basic kamperen met de tent. Zijn passie voor kamperen is aangewakkerd bij de Scouting. Samen met zijn vrouw Loes en twee meiden zoekt hij, bijvoorbeeld tijdens een fietsvakantie, graag simpelere campings op waar nog veel dingen kunnen en mogen. Leer Erik kennen...

Laat jouw reactie achter