De pop up tent van Quechua, wie kent hem niet? De Decathlon tent is opgevouwen helemaal plat en staan binnen 2 minuten. De nieuwe lijn van de Quechua tenten heet Fresh and Black. het idee is dat een polyester bijzettent vaak erg warm wordt en erg veel daglicht doorlaat waardoor slapen lastiger is. Vooral als je hem als festivaltent of kindertent gebruikt zijn dat belangrijke aspecten. Tijd voor een review om te kijken of de Quechua Fresh and Black ook echt zo donker en fris is als wordt beweerd.

De Quechua Fresh en Black 3 zit vol handige snufjes

Ik testte samen met mijn zoon de Quechua 2 Seconds 3 Fresh and Black. Dat er bij de Quechua Fresh and Black pop up tenten is nagedacht is over de kleine dingen is duidelijk. Natuurlijk is het snelle opzetten en inpakken een innovatie die nu al een jaar of 15 aan de gang is maar het zijn vooral de kleine dingen die opvallen.

In de Decathlon tent die ookwel ‘Black and white tent wordt genoemd, zijn handige opbergvakken verwerkt, er is een haakje om je zaklamp op te hangen (Die heb je echt nodig in deze tent) en de ventilatiemogelijkheden zijn allemaal van binnen uit te bedienen maar daarover later meer.

Quechua Kampeertent opblaasbaar AIR SECONDS 4.2 FRESH&BLACK | 4 personen 2 slaapcabines

299,99  in stock
Koop op Decathlon.nl
Kampeerpraat Kampeerspullen Tent & vouwwagen  Review: Is de extra donkere Quechua Fresh and Black de perfecte festival of kindertent? Decathlon.nl
as of 17 oktober 2019 03:45

Quechua - Kamperen - Tent - Kampeertent opblaasbaar AIR SECONDS 4.2 FRESH&BLACK | 4 personen 2 slaapcabines. Ons team ontwikkelde deze tent met opblaasbare bogen voor vier kampeerders die een uiterst comfortabele tent willen met twee slaapcabines en grote leefruimte.

Quechua Tent | 4 personen opblaasbaar AIR SECONDS 4.1 FRESH&BLACK | 1 binnentent

299,99  in stock
Koop op Decathlon.nl
Kampeerpraat Kampeerspullen Tent & vouwwagen  Review: Is de extra donkere Quechua Fresh and Black de perfecte festival of kindertent? Decathlon.nl
as of 17 oktober 2019 03:45

Quechua - Kamperen - Tent - Tent | 4 personen opblaasbaar AIR SECONDS 4.1 FRESH&BLACK | 1 binnentent. Ons team ontwikkelde deze tent met opblaasbare tentbogen voor vier kampeerders die een uiterst comfortabele tent willen met ruime binnentent en leefruimte.

Quechua Opblaasbare tent | 5 personen AIR SECONDS 5.2 FRESH&BLACK | 2 slaapcabines

499,99  in stock
Koop op Decathlon.nl
Kampeerpraat Kampeerspullen Tent & vouwwagen  Review: Is de extra donkere Quechua Fresh and Black de perfecte festival of kindertent? Decathlon.nl
as of 17 oktober 2019 03:45

Quechua - Kamperen - Tent - Opblaasbare tent | 5 personen AIR SECONDS 5.2 FRESH&BLACK | 2 slaapcabines. Ons team ontwikkelde deze tent met opblaasbare bogen voor vijf kampeerders die een uiterst comfortabele tent willen met twee slaapcabines en grote leefruimte.

Quechua Opblaasbare tent | 8 personen AIR SECONDS 8.4 FRESH&BLACK | 4 slaapcabines

799,99  in stock
Koop op Decathlon.nl
Kampeerpraat Kampeerspullen Tent & vouwwagen  Review: Is de extra donkere Quechua Fresh and Black de perfecte festival of kindertent? Decathlon.nl
as of 17 oktober 2019 03:45

Quechua - Kamperen - Tent - Opblaasbare tent | 8 personen AIR SECONDS 8.4 FRESH&BLACK | 4 slaapcabines. Ons team ontwikkelde deze tent met opblaasbare bogen voor acht kampeerders die een uiterst comfortabele tent willen met vier slaapcabines en grote leefruimte.

Quechua Kampeertent opblaasbaar AIR SECONDS 6.3 FRESH&BLACK | 6 personen 3 slaapcabines

599,99  in stock
Koop op Decathlon.nl
Kampeerpraat Kampeerspullen Tent & vouwwagen  Review: Is de extra donkere Quechua Fresh and Black de perfecte festival of kindertent? Decathlon.nl
as of 17 oktober 2019 03:45

Quechua - Kamperen - Tent - Kampeertent opblaasbaar AIR SECONDS 6.3 FRESH&BLACK | 6 personen 3 slaapcabines. Ons team ontwikkelde deze tent met opblaasbare bogen voor zes kampeerders die een uiterst comfortabele tent willen met drie slaapcabines en grote leefruimte.

Quechua Opblaasbare tent | 3 Persoons | Grijs | XL Fresh & Black

154,99  in stock
Koop op Decathlon.nl
Kampeerpraat Kampeerspullen Tent & vouwwagen  Review: Is de extra donkere Quechua Fresh and Black de perfecte festival of kindertent? Decathlon.nl
as of 17 oktober 2019 03:45

Quechua - Kamperen - Tent - Opblaasbare tent | 3 Persoons | Grijs | XL Fresh & Black. 3 volwassenen die snel en eenvoudig hun tent willen opzetten.

Quechua Pop up tent | 3 Persoons | Wit | 2 Seconds Fresh & Black

84,99  in stock
Koop op Decathlon.nl
Kampeerpraat Kampeerspullen Tent & vouwwagen  Review: Is de extra donkere Quechua Fresh and Black de perfecte festival of kindertent? Decathlon.nl
as of 17 oktober 2019 03:45

Quechua - Kamperen - Tent - Pop up tent | 3 Persoons | Wit | 2 Seconds Fresh & Black. 3 volwassenen die gemakkelijk en eenvoudig hun tent willen opzetten.

Quechua Pop up tent | 3 Persoons | Blauw/wit | 2 Seconds XL Fresh & Black

129,99  in stock
Koop op Decathlon.nl
Kampeerpraat Kampeerspullen Tent & vouwwagen  Review: Is de extra donkere Quechua Fresh and Black de perfecte festival of kindertent? Decathlon.nl
as of 17 oktober 2019 03:45

Quechua - Kamperen - Tent - Pop up tent | 3 Persoons | Blauw/wit | 2 Seconds XL Fresh & Black. 3 volwassen die gemakkelijk en eenvoudig hun tent willen opzetten.

Een driepersoons pop up tent met ruimte voor twee personen

Mijn advies is bij een tent altijd koop hem één persoon groter dan er in moeten slapen. Dat geldt ook voor de Quechua 2 Seconds 3 Fresh and Black pop up tent.

Ja, je kunt er met 3 personen in de Fresh and Black tent slapen want er passen 3 matjes naast elkaar. Echter is er dan geen ruimte over voor bagage. Deze moet namelijk in de tent zelf want hoewel ik dacht dat de tent een klein voortentje had is dit net groot genoeg om je schoenen en slippers in te zetten en misschien wat pannen. Daar past geen grote tas. Voor een paar tientjes meer is de bovenstaande blauwe XL versie met voortent van deze tent te koop, wat ik zeker de moeite waard vind. Mijn advies blijft dus koop voor 2 personen minimaal een driepersoons bijzettent of pop up tent.

Kampeerpraat Kampeerspullen Tent & vouwwagen  Review: Is de extra donkere Quechua Fresh and Black de perfecte festival of kindertent?

Door het Fresh en Black systeem inderdaad de perfecte festivaltent of kindertent

Het Decathlon Fresh and Black tent sytesteem van deze pop up tent moet zorgen voor een donkere tent én een extra koele tent. Donker is de tent zeker. De binnentent is helemaal zwart en zelfs als je overdag iets wilt lezen in de tent dan moet je de deur helemaal openritsen zodat er voldoende licht in komt.

Wil jij gratis het maandelijkse Kampeermeneer Magazine ontvangen?
Maximaal één keer per maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.

In de avond is dit erg fijn want ook al blijft het tot 11 uur ‘s avonds licht in de tent is het pikkedonker. Dit maakt hem geschikt als kindertent of bijzet tent want het kan kinderen helpen met het in slaap vallen op de camping, wat soms door het vele licht wel een dingetje is.

Aan de andere kant is dat ook erg fijn als je uit wilt slapen zoals op een festivalcamping. Dus ook als festival tent is hij goedgekeurd. Waar ik wel aan moet wennen is dat je ook als je overdag iets uit je tent wilt pakken haast een zaklamp nodig hebt om iets in een tas op te zoeken.

Is deze Decathlon pop-up tent ook echt koeler?

Het andere aspect van de Decathlon Fresh en Black is het ventileren. Met Fresh wordt een goed binnenklimaat bedoelt. In de tent zitten dan ook veel ventilatiemogelijkheden. De deur van het slaapcompartiment is voor de helft van knuttengaas en ook in de achterzijde van de slaaptent is een hor.

Aan die achterzijde zit een touwtje waarmee je de hele achterkant van de tent van binnenuit kunt optillen om zo meer luchtdoorstroming te krijgen, dit werkt prima. Daarnaast kunnen ook aan beide zijkanten van de tent flappen open gezet worden.

Al met al veel ventilatiemogelijkheden. Maar het blijft een polyester tent. We testten de tent op een weekend dat het de hele dag 26 graden was. Volgens Decathlon moet het Fresh systeem voor een 17% koelere tent zorgen. Toen mijn zoontje om een uur of 9 naar bed ging was de tent nog steeds behoorlijk warm.

Het was niet heet en inderdaad minder warm dan het in andere polyester pop up tenten was geweest maar nog steeds behoorlijk warm. 17% is natuurlijk moeilijk in gevoel uit te drukken maar het zou wel eens kunnen kloppen.

Opzetten van de Quechua Fresh and Black pop up tent

Het opzetten van een pop up tent blijft altijd een beetje voelen als goochelen. Zo ook bij de Quechua 2 seconds 3 Fresh en Black pop up tent. Simsalabim en de tent staat. Nou ja 2 seconden is een beetje overdreven maar binnen 2 a 3 minuten staat de tent inclusief haringen. Niet vergeten de inpakbeugels los te klikken anders valt er weinig te pop uppen.

Kampeerpraat Kampeerspullen Tent & vouwwagen  Review: Is de extra donkere Quechua Fresh and Black de perfecte festival of kindertent?

Hoe pak je de Quechua Fresh and Black 3 in? 5 x oefenen!

Tja dat inpakken van een deze Decathlon pop-up tent blijft altijd wel een ding. Het is in de nieuwe versies wel makkelijker geworden en gaat ook relatief snel maar het blijft een geworstel. Eigenlijk moet je het gewoon een keer of 5 gedaan hebben voordat het lekker gaat. Het is dan best logisch. Om alvast te oefenen hieronder stap voor stap de inpak uitleg.

  1. Zorg dat de pop up tent leeg is
  2. Haal de haringen los
  3. Doe de deur open
  4. Pak de rode gespen aan de binnenzijde, trek deze naar buiten  en bevestig hier het rode koorden aan
  5. Bevestig nu de gele gespen aan de gele koorden en je hebt een platte cirkel
  6. Trek hard aan het korte rode touwtje en de cirkel verandert in een 8 vorm
  7. Klap de beide cirkels boven op elkaar. ( Hier mag je best wat kracht voor gebruiken)
  8. Je kunt de tent nu in de tas stoppen

Eindconclusie: Review Quechua 2 seconds pop up tent 3 Fresh and Black

De Quechua pop up tent 2 Seconds 3 Fresh and Black doet wat hij belooft. De tent is erg donker wat de pop up tent erg geschikt maakt als kindertent of festivaltent. Het is wel even wennen dat je ook overdag of de deur helemaal open moet doen of een zaklamp moet gebruiken. Qua Fresh, ventilatie, vind ik het verschil met gangbare tenten minder groot maar wel voelbaar.

Het blijft een polyester tent en die zijn gewoon warm. Over de kwaliteit durf ik niet zoveel te zeggen maar voor het type tentdoek dat voor de pop up tent gebruikt is mag je uitgaan van een levensduur van tussen de 10 en 20 kampeerweken. Opzetten gaat snel en inpakken ook als je éénmaal weet hoe het moet. Al met al een fijne festival- of kindertent en ook erg geschikt voor uitslapers. 🙂

Te koop in de Decathlon winkels en online voor weinig.

Naast de Quechua Fresh en Black  3 persoons tent zijn er nog vele andere versies beschikbaar bij Decathlon:

Quechua Fresh and Black | 3 personen

 

Quechua Fresh en Black  4 personen

Quechua Fresh en Black  5 – 8 personen

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter

10 reacties

  • Leuk natuurlijk maar hoeveel waterdichtheid kolom heeft deze tent en alle andere tenten van de decathlon het is werkelijk nergens terug te vinden niet op de info bij de tent niet in de folder en u benoemt ‘t zelf ook niet. Hij kan dus wel lekker donker zijn maar dat we weten hoeveel regen of dat ze kunnen hebben is naar mijn idee nog vele malen belangrijker

    • Klopt. Het latige is dat Quechua niet met waterkolom werk maar met 200 l/m²/u. Dit is niet om te rekenen naar kolom omdat het aangeeft dat ze met 200 liter per m2 per uur voor 4 uur lang testen. De ANWB heeft de tent echter in een eigen watertest gebruikt en de Quechua kwam daar bij de pop-up tenten als één na beste uit de bus en bleef geheel droog. Zelf heb ik hem in de regen niet kunnen testen.

      • Vorig jaar drie weekenden gebruikt en heb hem in drie nachten van regen mogen testen waarvan twee buien echt hevig te noemen waren. De tent deed het top en liet geen water door. De voortent van de 2persoons pop-up is mini, dus daar moet je natuurlijk rekening mee houden om spullen droog te houden.

        Ik gebruikte geen extra grondzeil.