8.4
gemiddeld

Review: Naturehike Sun Shade Tarp

Sun shade tarp
Beoordeling
 • Algemeen
  9.0
 • Gebruiksgemak
  9.0
 • Gewicht
  5.5
 • Kwaliteit
  10.0

6bc48546294977b164ddd90de1ee2b62?s=55&d=mm&r=g Erik Op Instagram kwam bij mij de laatste tijd heel vaak het merk Naturehike voorbij. Omdat ik hun spullen er wel mooi uit vond zien en goede reviews las, heb ik besloten een product van dit merk eens wat beter te bekijken.

Naturehike? Nooit van gehoord…

Tot voor kort had ik nog nooit van Naturehike gehoord. Het merk profileert zich de laatste maanden echter steeds vaker op social media met sfeervolle plaatjes van katoenen tenten en luxe gear. De postings van Naturehike op social media verwijzen vaak naar AliExpress en dat maakte mij wel een beetje huiverig. Want hun spullen kunnen er op de foto wel mooi uit zien, maar zijn ze het ook? De doorslag voor mij kwam, toen het merk ook een .com- en .de-website bleek te hebben. Gegrond of niet, dat voelt toch iets vertrouwder.

Kamp met tarp
Naturehike Sun shade tarp

De beige Sun Shade Tarp beschermt zoals de naam het al zegt, tegen de zon. Maar ook in de regen kan hij tegen een stootje: met zijn waterkolom van 3000 mm houdt hij zich net zo goed als de gemiddelde tent. Wat dat betreft een ideale kampeervriend om je buitenruimte mee uit te breiden dus.

Ook met de kwaliteit lijkt het wel goed te zitten. De tarp van Naturehike heeft stevig afgewerkte afspanpunten en aan de hoofduiteinden stevige metalen ringen voor de stokken. Het doek is al van een zware kwaliteit polyester, dat ook nog eens extra UV-werend is. 

Afgewerkte rand a

Naturehike biedt een complete set

Als je de Sun shade tarp aanschaft, koop je niet alleen het doek maar ook twee bijbehorende metalen stokken van ongeveer 210 cm. Die stokken maken wel dat de set aan de zware kant is: het totale pakket weegt 4,4 kilo.

De stokken worden in een extra verstevigde stokkenzak geleverd en ook de rest van de tarp zit gelukkig in een degelijke en ruime tas. In die tas vind je bovendien tien spijkerharingen met glow-in-the-darkkop en tien scheerlijnen met reflecterende draad. De lijnen zijn voorzien van mooie metalen spanners. Ook hier heeft Naturehike dus weer gekozen voor kwaliteit. 

Naturehike tarp onder

Een ideaal maatje

De rechthoekige Sun Shade Tarp laat zich met acht afspanpunten behoorlijk goed opzetten en strak trekken, hoewel dat met een achthoekige tarp vaak nog net een tikje beter gaat. Op de maat van 4 bij 3 meter is dan weer niks af te dingen: groot genoeg om met zijn viertjes droog onder te zitten, klein genoeg om goed hanteerbaar te zijn. Ook voor boven je hangmat is dit maatje ideaal. Wil je toch liever wat groter? Er is ook een “Large” tarp, die een metertje langer is.

Lees ook:  Familietent kopen? 10 tips om een miskoop te voorkomen
Een kwalitatieve complete tarp
Beoordeling
Sun shade tarp
8.4
gemiddeld
De Naturehike Sun shade tarp beschermt niet alleen tegen de zon, maar ook prima tegen de regen. Met z'n waterkolom van 3000 mm houdt hij je ook bij een steviger regenbui droog. De tarp is kwalitatief hoogwaardig afgewerkt en komt samen met metalen stokken. Dat maakt hem wel wat aan de zware kant.
 • Algemeen
  9.0
 • Gebruiksgemak
  9.0
 • Gewicht
  5.5
 • Kwaliteit
  10.0

Pluspunten

+ Hoge kwaliteit
+ Goed waterdicht
+ UV Werend

Minpunten

– Relatief zwaar

 

Auteur

Erik houdt van basic kamperen met de tent. Zijn passie voor kamperen is aangewakkerd bij de Scouting. Samen met zijn vrouw Loes en twee meiden zoekt hij, bijvoorbeeld tijdens een fietsvakantie, graag simpelere campings op waar nog veel dingen kunnen en mogen. Leer Erik kennen...

3 reacties

 • Voor de mensen die AliExpress wat beter kent op het gebied van campingspullen zal zien dat Naturhike een hele mooie collectie heeft. Als ik campingspullen koop op Ali, dan is het nagenoeg altijd wel Naturhike. Mooie kleurcombinaties, praktische spullen en een kwaliteit vergelijkbaar met Decathlon of andere A-merken. Sterker nog, je ziet bij Bever vaak replica’s van Naturhike tegen een hogere prijs.

  AliExpress heeft hard gewerkt om haar kwaliteit te verbeteren. Je moet altijd goed opletten of de maten, gewichten en foto’s legitiem zijn. Je moet vaak letten hoeveel bestellingen het artikel al heeft gehad. Is die laag, kijk dan naar een leverancier van hetzelfde product. Dat is vaak niet voor niets. Betalingen via creditcard of Paypal zijn betrouwbaar. Ali consolideert je zendingen ergens in Nederland en dat versnelt vaak ook de levering.

  • Ik ben inderdaad erg te spreken over de kwaliteit van deze naturehike tarp. Voor Aliexpress zit het merk ook in de hogere prijsklasse.
   Met andere spullen van naturehike heb ik geen ervaring. Ze lijken soms wel erg veel op spullen van andere merken. Dan vraag ik me altijd wel een beetje af wie de research en development van de producten heeft gedaan en wie er vervolgens een kopie heeft gemaakt.

Laat jouw reactie achter

Sending