Campingtip: Camping Landgoed de Barendonk, gastvrijheid met een Brabantse G

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk De mooiste plekjes liggen soms het dichtste bij huis. Voor natuurkampeerterrein Landgoed de Barendonk gaat dat voor mij zeker op. In Beers, op nog geen 15 minuten rijden van Nijmegen, ligt deze camping die een kruising is tussen kamperen bij de boer, een natuurkampeerterrein, charme camping en activiteitencentrum voor groot en klein. Veel om te bespreken in deze review.

Gastvrijheid met een Brabantse G

Als iets opvalt aan een bezoek aan natuurkampeerterrein Landgoed de Barendonk  dan is het wel de gastvrijheid. Iedereen wordt door Liesbeth en haar familie met open armen op hun landgoed ontvangen. Het hele terrein is open en vrij toegankelijk, iedere kampeerder krijgt een kleine rondleiding over het erf en je wordt meteen uitgenodigd voor alle activiteiten die op het programma staan.

Wij stonden er met Pinksteren en op zondagavond ging Liesbeth de persoonlijk bij iedere tent nog een keer langs om te zeggen dat men de volgende dag net zo laat of vroeg kon vertrekken als men wilde. Er werden toch geen nieuwe gasten verwacht. Dat soort persoonlijke touches zorgen er voor dat je je er echt welkom voelt.

barendonk natuurkampeerterrein

Natuurkampeerterrein met een ophaalbrug

Tussen de landerijen door zie je de ophaalbrug van verre al staan. Dit is de brug aan het begin van de oprijlaan van deze natuurcamping in Brabant. Door de oprijlaan heb je echt het gevoel een landgoed op te rijden, met aan weerszijden weilanden en aan het einde een receptie in een boerenschuur. In datzelfde gebouw zit ook een slechtweer accommodatie en het toiletgebouw. Rechts staat nog een mooie rietgedekte schuur waarin de groepsaccommodatie huist.

De camping is verder ruim opgezet en verdeeld over vijf veldjes welke voor een natuurkampeerterrein wel een beetje rechttoe rechtaan zijn. De kampeerplekken zijn groot en families met kinderen worden voornamelijk op het tentenveld, cq kinderveld, geplaatst en rustzoekers op de andere veldjes.

Het ligt echt midden in de natuur, met bossingels en uitzicht van je tent op de koeien. In de omgeving worden regelmatig reeën en dassen gespot en vanaf de camping hebben wij verschillende roofvogels voorbij zien vliegen. In de schemering wordt duidelijk dat ook veel vleermuizen hun plekje hebben gevonden op Landgoed de Barendonk.

Lees ook:  Packraft Trail, wij gingen raften in De Biesbosch

landgoed barendonk

Kinderen hoeven zich niet te vervelen op Landgoed de Barendonk

Onze kinderen waren helemaal in hun element op natuurkampeerterrein de Barendonk. Het enthousiasme begon al bij aankomst waarbij hun oog viel op het grote wagenpark skelters. Het enthousiasme werd nog groter toen de speeltuin met schommel, glijbaan en waterpomp ontdekt werd en kon niet meer op toen ze ook nog een rondje op de pony mochten maken.

Het tentenveld is echt een kinderveld met voldoende ruimte en vriendjes om te spelen en toch zijn papa en mama in de buurt waardoor je kinderen makkelijk hun gang kunt laten gaan.  Daarnaast zijn er op en vanaf de camping nog vele leuke activiteiten voor kinderen te ondernemen zoals het kabouterpad. Een wandelroute vanaf de camping van ongeveer anderhalve kilometer waarbij kinderen steeds de volgende kabouter moeten vinden en onderweg opdrachten doen.

Ideaal voor groepen

Er is een apart veld voor groepen. De helft van de plaatsen bestaat daar uit comfortabele trekkershutten en de andere plaatsen zijn gewone kampeerplaatsen. Zo kunnen vriendengroepen of families waarbij zowel kampeerders als niet kampeerders mee gaan toch samen kamperen.  Daarnaast zijn er ook nog een luxe Trek-in een groespaccomodatie en een hooihotel. Dus voor ieder wat wils.

natuurcamping brabant

Op Landgoed de Barendonk is altijd wat te doen

Zoals ik al aangaf werden we meteen bij aankomst uitgenodigd voor allerlei activiteiten. In het weekend dat wij er waren was er een fietstocht, kaasproeverij op de boerderij, een kampvuur, ponyritjes voor de kinderen en ook de kleiduivenschietvereniging kwam nog langs. Er is geen vast programma of een uitgebreid animatieteam, maar er is wel van alles te beleven.

Is het niet op het Landgoed dan in de omgeving en Liesbeth kan je precies vertellen wat er op stapel staat. Gezien de ligging zijn er veel mooie wandel- en fietstochten te maken. Bijvoorbeeld met het pontje over de Maas naar Nijmegen of voor een bezoekje aan het oude vestingstadje Grave. Met kinderen is de kabouterroute natuurlijk leuk, maar kun je ook een bezoekje brengen aan Zoopark Overloon, het Muzieum in Nijmegen of zwemmen in de Kraaijenbergse plassen.

Praktische informatie natuurkampeerterrein Landgoed de Barendonk

Qua sanitair is het niet luxe maar prima en wordt goed schoon gehouden. Douches zijn gratis en goed zelf te regelen zonder limiet. Er is een slechtweeraccommodatie met kachel om lekker op te warmen.  Iedere dag kun je verse broodjes bestellen en om negen uur afhalen bij de receptie, waar ook de kaas van de eigen boerderij te koop is. Omdat Landgoed de Barendonk een natuurkampeerterrein is moet je om hier te kamperen in het bezit zijn van Het Groene boekje, eventueel is deze ter plekke aan te schaffen.

Lees ook:  6 x de leukste campings in Limburg met zwembad!

barendonk

Review: Natuurkampeerterrein Landgoed de Barendonk

Landgoed de Barendonk is een ontzettend gastvrij natuurkampeerterrein in een schitterende omgeving die goed te voet of op de fiets vanaf de camping te ontdekken is. Er wordt relatief veel georganiseerd voor zowel volwassenen als kinderen. Of om deze review samen te vatten: Brabantse gastvrijheid met een grote G en hoort dan ook thuis in het rijtje met fijnste natuurcampings én kindvriendelijke campings in Brabant!

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

2 reacties

Laat jouw reactie achter