opvouwbare pannen
7.0
gemiddeld

Review: Eurotrail opvouwbare pannen, zakken ze niet in?

Eurotrail opvouwbare pan L
Beoordeling
  • Koken:
    9.0
  • Gebruiksgemak
    6.0
  • Extra's
    8.0
  • Gewicht
    4.0
  • Kwaliteit
    8.0
€29,95
op voorraad
Vrijbuiter.nl
€33,50
op voorraad
Bol.com
€32,90
op voorraad
2 nieuw €32,50
Sinds 29 november 2021 05:59
Amazon.nl
€33,50
op voorraad
3 nieuw €33,50
Sinds 29 november 2021 05:59
Amazon.nl
€34,99
op voorraad
Bol.com
€37,90
op voorraad
Bol.com
€37,90
op voorraad
3 nieuw €34,95
Sinds 29 november 2021 05:59
Amazon.nl
€39,95
op voorraad
Bever.nl
€39,95
op voorraad
Sinds 29 november 2021 05:59
Amazon.nl
€44,95
op voorraad
Bever.nl
€43,99
op voorraad
Karstentravelstore.nl
Niet op voorraad
Vrijbuiter.nl
Niet op voorraad
Soellaart.nl
Bekijk beste aanbieding
Vergelijk prijzen

Tjerk Opvouwbare pannen van Eurotrail. Ik zie ze al een aantal jaar in de campingwinkels liggen en telkens vroeg ik me af: is dat nu handig of niet? Zakt dat niet in tijdens het koken? Dus als onderdeel van onze campingpannen test dacht ik: laat ik ook een Eurotrail opvouwbare pan testen. Dus ik ben er op de camping mee aan het koken geslagen.

eurotrail opvouwbare pan

Welke Eurotrail opvouwbare pannen zijn er?

De Eurotrail pannen zijn er in drie verschillende groottes en hebben allemaal vaste handvatten en een goed sluitende deksel. Daarnaast zijn er ook een opvouwbaar steelpannetje én verschillende fluitketels én zelfs een waterkoker te krijgen. Wij hebben de Large 3,5 liter pan én de steelpan voor deze test gebruikt. Alle pannen zijn in het grijs, groen en blauw verkrijgbaar.

WIL JIJ GRATIS HET MAANDELIJKSE KAMPEERMENEER MAGAZINE ONTVANGEN?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.


 InhoudDoorsneeGewicht
Pan met deksel S1 ltr. 16 cm 618 gr.
Pan met deksel M1.5 ltr. 20 cm 795 gr.
Pan met deksel L3.5 ltr. 24 cm 1100 gr.
Steelpan1 ltr. 16 cm 635 gr.
Fluitketel klein1,1 ltr. 15 cm 395 gr.
Fluitketl groot1.8 ltr. 15 cm 458 gr.
Waterkoker0,8 ltr. 12,5 cm 560gr.

Waarom een opvouwbare campingpan?

Het idee achter de opvouwbare pan is niet alleen van Eurotrail, er zijn ook andere campingpannensets die opvouwbaar zijn zoals de eerder door ons geteste Sea to Summit X set. Het idee is dat je als je kookt, redelijk grote pannen hebt, maar dat ze opgeborgen in de kast of het kookkrat veel minder ruimte innemen. Handig, zo lijkt het, maar uit onze test blijkt dat dat niet altijd opgaat.

eurotrail opvouwbare pannenset

Deze pannen besparen minder ruimte dan je denkt

Opgevouwen nemen de Eurotrail opvouwbare pannen wel degelijk een stuk minder ruimte in. Opgevouwen heb je een pakketje van 4 cm dik terwijl de 3,5 liter pan uitgevouwen bijna 12 cm hoog is. Best fijn en een flinke ruimtebesparing als dit de enige pan is die je meeneemt.

Het ruimtebesparende effect gaat bij de Eurotrail opvouwbare pan een beetje verloren zodra je meerdere pannen wilt meenemen. Ze passen door de deksels namelijk niet mooi in elkaar. Hierdoor moet je ze op elkaar leggen en heb je bij drie pannen nog steeds een stapel van 12 cm hoog. Maakt dit de pannen onbruikbaar? Niet per se want als je maar één pan nodig hebt, werken ze wel ruimtebesparend. Wil je echt een compacte set om te trekken, dan is de Sea to Summit X set geschikter.

Floep, uitgeklapt

Het in- en uitklappen van de opvouwbare pan gaat makkelijk. Even op de bodem drukken en hij floept eruit. Je hoort het RVS dan een beetje galmen. Het lijkt erop dat dit ook stevig blijft want om het te testen heb ik de grote pan 50 keer in- en uitgeklapt en het leek er niet op dat de siliconen rand verlamd raakte of uitlubberde.

eurotrail opvouwbare pan review

Koken met de Eurotrail opvouwbare pannen, hoe is dat?

Dan misschien wel het belangrijkste hoe koken ze. Hierover was ik vooraf wat sceptisch, maar na verschillende lekkere gerechten op tafel getoverd te hebben weet ik dat dat wel goed zit bij deze pannen. De onderkant is van RVS en ook de bovenste ring, het tussenstuk is van siliconen.  De pan heeft geen aparte antiaanbaklaag, maar heeft een RVS bodem. Als ik soep kook, dan duurt het ongeveer net zo lang als bij een standaard campingpan. Ook als ik met een beetje olie gehaktballetjes bak in de opvouwbare 3.5 liter pan, dan valt het aankoeken mij ontzettend mee.

De siliconen deksel en handvatten zorgen er enerzijds voor dat de pan goed afgedekt wordt en anderzijds brand je nooit je vingers. De handvatten worden nauwelijks warm, maar zijn ook niet inklapbaar. Dat is enerzijds een voordeel omdat ze daardoor minder kwetsbaar zijn, maar de pan neemt daardoor wel meer ruimte in. De glazen deksel is wel fijn. Je kunt dan tijdens het koken goed je eten in de gaten houden.

opvouwbare pannen

Zakken de pannen niet in elkaar door de warmte?

Waar ik, denkend aan de opvouwbare emmers, altijd bang voor was, is dat de pan in elkaar zou zakken tijdens het koken omdat de hoge temperatuur de siliconen zacht zou maken. Die angst is nergens voor nodig, want zelfs als mijn soep staat te koken blijft de siliconen rand gewoon rechtop staan. Hij wordt dan wel warm, maar inzakken doet hij niet.

Zijn de Eurotrail campingpannen goed af te wassen?

Heel kort is dat ‘ja en nee!’ Ja, ook nadat ik tomatensoep in de Eurotrail opvouwbare pan had gekookt, werden de siliconen zijkanten makkelijk schoon. Gewoon met een beetje afwasmiddel, het was er niet ingetrokken. Na het bakken van de gehaktballetjes was het RVS iets lastiger schoon te krijgen. Het lukte uiteindelijk wel, maar daar moest ik flink voor schrobben. De siliconen buitenkant van de pannen wordt wel snel smerig omdat stof en zand er makkelijk aan blijven plakken. Dit veeg je wel makkelijk weer schoon.

Eurotrail opvouwbare pan
Beoordeling
Eurotrail opvouwbare pan L
7.0
gemiddeld
Opvouwbare pan met veel inhoud, waarop prima gekookt kan worden en die als je slechts één pan gebruikt ook echt ruimte bespaart.
  • Koken:
    9.0
  • Gebruiksgemak
    6.0
  • Extra's
    8.0
  • Gewicht
    4.0
  • Kwaliteit
    8.0
€29,95
op voorraad
€33,50
op voorraad
Bol.com
€32,90
op voorraad
2 nieuw €32,50
Sinds 29 november 2021 05:59
Amazon.nl
€33,50
op voorraad
3 nieuw €33,50
Sinds 29 november 2021 05:59
Amazon.nl
€34,99
op voorraad
Bol.com
€37,90
op voorraad
Bol.com
€37,90
op voorraad
3 nieuw €34,95
Sinds 29 november 2021 05:59
Amazon.nl
€39,95
op voorraad
Bever.nl
€39,95
op voorraad
Sinds 29 november 2021 05:59
Amazon.nl
€44,95
op voorraad
Bever.nl
€43,99
op voorraad
Karstentravelstore.nl
Niet op voorraad
Niet op voorraad
Soellaart.nl
Bekijk beste aanbieding

Review: Eurotrail opvouwbare pan minder handig dan het lijkt

De Eurotrail opvouwbare pan is een zeer fijne pan om mee te koken en vooral de 3,5 liter pan daar kun je voor een flink gezin eten in klaarmaken. De siliconen zorgen ervoor dat de handvatten niet warm worden en de siliconen zijkant zorgt ervoor dat je de pan in en uit kunt klappen. De ruimtebesparing is er vooral als je één pan gebruikt omdat de pannen niet netjes in elkaar passen.

Waar te koop? 

Eurotrail opvouwbare pan M 20 cm  (ook in groen en blauw beschikbaar)

Eurotrail Pan met deksel Medium - Grey

Last Amazon price update was: 29 november 2021 05:59

Eurotrail opvouwbare pan L 24 cm  (ook in grijs en blauw beschikbaar)

Eurotrail Pan met deksel Large - groen

Last Amazon price update was: 29 november 2021 05:59

Eurotrail opvouwbare steelpan 

Eurotrail Pan met Deksel + Inklapgrip - Grey

Last Amazon price update was: 29 november 2021 05:59

Eurotrail opvouwbare fluitketel

Eurotrail Waterketel 1,2 ltr. - silokonen opvouwbaar (Zeegroen)

Last Amazon price update was: 29 november 2021 05:59

Eerder testten we ook al de campingpannen sets van: 

 

eurotrail opvouwbare pannen

De pannen zijn voor deze test beschikbaar gesteld door Vrijbuiter

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

2 reacties

  • Opvouwbare (fluit)ketel

    • 10.0
      Koken:
    • 10.0
      Gebruiksgemak
    • 2.0
      Extra's
    • 10.0
      Gewicht
    • 10.0
      Kwaliteit

    Ik kook al sinds een paar jaar mijn theewater (ook thuis) in een opvouwbaar keteltje. Het is geen fluitketel, want er zit geen fluit op. Na verloop van tijd gaat het tekstje wat losser zitten maar dat vind ik geen probleem. Ik heb het destijds bij Wish besteld. Af en toe wat azijn erin koken om de kalkaanslag te verwijderen en hij is weer helemaal goed. Ik zou dus oweookl interesse hebben in de (Wat kleinere pannen.

  • Ik heb gebruik al een paar jaar de steelpan , samen met een kleine koekenpan is het een handig set op mijn motor vakanties, idd, bij meer pannen is de ruimte winst minder als een inelkaarpas setje.

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Koken:
    Sending
  • Gebruiksgemak
    Sending
  • Extra's
    Sending
  • Gewicht
    Sending
  • Kwaliteit
    Sending