Hoe kies je een goede campingstoel? Door uit te proberen natuurlijk. Dat is precies wat wij in deze review gedaan hebben. Samen met meer dan 40 kampeerders hebben wij de Westfield Avantgarde 101 gestest op zitcomfort en in- en uit klappen als onderdeel van de campingstoelen test. Wil je weten wat wij van de Westfield Avantgarde vonden?

Review: Campingstoel Westfield Avantgarde 101

Zitcomfort:
In- en uitklappen:
Stabiliteit:
Prijs:
Gemiddelde
 

WIL JIJ GRATIS HET MAANDELIJKSE KAMPEERMENEER MAGAZINE ONTVANGEN?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.


Hoe zit de Westfield Avantgarde 101 kampeerstoel?

Misschien wel de belangrijkste maar ook lastigste vraag omdat hij zo persoonlijk is. Zit je lekker in de Westfield Avantgarde 101 campingstoel? Met een gemiddelde van twee sterren vinden de meeste testpersonen dat er ruimte voor verbetering is. De rugleuning en het hoofdkussen zijn ze wel tevreden over maar de zitting veert erg door waardoor je echt wegzakt in de stoel. Over het verbindingsstuk tussen de rugleuning en de zitting zijn de meningen verdeeld. De één vindt het fijn om daarmee uit de wind te zitten de ander kan daardoor zijn draai niet vinden in de kampeerstoel.

Over de armleuningen zijn de meeste testpersonen het wel eens. Deze zijn te smal en erg hoekig waardoor het bij een enkeling zelfs pijn doet om zijn of haar armen er op te laten rusten. Daarnaast voelen ze niet degelijk maar kwetsbaar aan.

Westfield Avantgarde 101-101

 Niet op voorraad
Vrijbuiter.nl
as of 22 januari 2021 20:44

De Avantgarde Antra van Westfield is een comfortabele buitenstoel. De stoel is van een zacht gevoerde bekleding waardoor je ongestoord kan relaxen. Combineer hem met de Avantgarde voetensteun voor een totale ontspanning!

In- en uitklappen van de Westfield Avantgarde 101

Het in- en uitklappen van de Westfield Avantgarde 101 gaat niet vlekkeloos.  Het lijkt alsof de breedte van de rugleuning en de ruimte tussen de armleuningen niet op elkaar is afgesteld. Dit resulteert er in dat de rugleuning regelmatig klem komt te zitten tussen de armleuningen waarna deze enkel met een beetje licht geweld weer los te trekken zijn. De stoel staat op zich stabiel maar door de smalle poten zakt hij sneller dan de andere stoelen weg in het gras of de modder.  Met zijn 13 cm dikte in ingeklapte staat is de stoel daarnaast één van de dikste uit de kampeerstoelen test.

Technische gegevens kampeerstoel

 Westfield
Avantgarde 101
Gewicht:4,4 Kg
Belastbaar tot:150 Kg
Standen:5
Afmetingen ingeklapt:107 x 65 x 13 cm
Breedte binnenmaat:50 cm
Zitting (bxl):50 x 43 cm
Zithoogte:49 cm
Prijs:€ 119,99

Eindoordeel: Review campingstoel Westfield Avantgarde 101

Zoals uit deze review gebleken is kan de Westfield Avantgarde 101 niet tippen aan een aantal van de andere kampeerstoelen uit de test. De rugleuning zit redelijk maar de zitting van de campingstoel veert te veel door. De armleuningen voelen niet degelijk aan en zijn erg hoekig en smal. Maar vooral met het in- en uitklappen komt de stoel klem te zitten wat tot frustraties kan leiden. Al met al niet de campingstoel die ik graag voor mijn vouwwagen zet om in de relaxen.

Zowel online als bij de kampeerwinkel 

Plussen
+ Geschikt voor alle lengtes
+Met voetenbank verkrijgbaar

Minnen
– Zitting veert te veel door
– Klemt bij in- en uitklappen
– Scherpe armleuning
– Prijs

Deze kampeerstoel werd gestest als onderdeel van de campingstoelen test. Andere stoelen die in deze test beoordeeld zijn:

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter