7.8
gemiddeld

Review: Campingstoel Vrijbuiter Outdoor Grayton Navy

Vrijbuiter Outdoor Grayton
Beoordeling
 • Zitcomfort:
  9.0
 • Inklappen:
  6.0
 • Pakmaat:
  8.0
 • Prijs / Kwaliteit:
  8.0

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Lekker relaxen op de camping in je campingstoel. Ik ben meestal best actief op de camping maar even heerlijk relaxen in mijn kampeerstoel sla ik niet over. Dan wil je toch lekker zitten. Daarom testte ik in deze review de Vrijbuiter Outdoor Grayton Navy als onderdeel van de uitgebreide campingstoelen test waarin meer dan 40 kampeerders deze stoel aan de test onderwierpen.

Review: Campingstoel Vrijbuiter Outdoor Grayton Navy

Vrijbuiter outdoor campingstoel review

Hoe zit de Vrijbuiter Outdoor Grayton Navy kampeerstoel?

Laten we met de belangrijkste eigenschap beginnen. Hoe zit de Grayton vouwstoel? De Vrijbuiter Outdoor Grayton campingstoel heeft een zeer comfortabele zit. De gekussende zitting en rugleuning zorgen er voor dat je zacht zit maar bieden daarnaast ook veel ondersteuning in de rug. Ook de zitting zakt niet erg door zoals je bij andere kampeerstoelen vaker ziet. De Mesh bekleding voelt zacht aan en plakt niet aan je lichaam.

De armleuningen van de Vrijbuiter Outdoor Grayton campingstoel zijn relatief breed en heeft afgeronde hoeken wat comfortabel aanvoelt. Een deel van de armleuning heeft antislip. Hierover zijn de meningen wisselend. De één vindt dat juist erg fijn maar er waren ook een aantal testpersonen die de armleuning graag glad hadden gezien.

Kampeerstoel voor alle lengtes

De Vrijbuiter Outdoor Grayton is door zijn relatief rechte rug een campingstoel welke geschikt is voor iedere lengte. Zo kun je zelf bepalen wat je qua hoofdsteun fijner vindt bij de campingstoel. Verder is de kampeerstoel met een breedte van 48 cm één van de smalste uit de kampeerstoelen test. Hoewel het verschil met de breedste meer 3 cm kan dat voor menen met een forsere lichaamsbouw een verschil maken.

In- en uitklappen van de Vrijbuiter Outdoor Grayton Navy

De Grayton heeft een standaard tafeltje. Bij de testpersonen waren de meningen daarover verdeeld van erg handig tot overbodig en niet handig met inklappen. Zelf zit ik er een beetje tussen in. Bij het inklappen moet je er wel altijd aan denken om het tafeltje in te schuiven. Maar als je dat doet dan klapt de Vrijbuiter Outdoor Grayton erg makkelijk in.  Met een ingeklapte dikte van 11 cm is de kampeerstoel relatief dun.

Technische gegevens kampeerstoel

Vrijbuiter Outdoor
Grayton Navy
Gewicht:5,6 Kg
Belastbaar tot:145 Kg
Standen:6
Afmetingen ingeklapt:115 x 65 x 11 cm
Breedte binnenmaat:48 cm
Zitting (bxl):48 x 41 cm
Zithoogte:48 cm
Lees ook:  ACSI CampingCard getest, is dat echt goedkoop kamperen in het laagseizoen?
Grayton campingstoel
Beoordeling
Vrijbuiter Outdoor Grayton
7.8
gemiddeld
 • Zitcomfort:
  9.0
 • Inklappen:
  6.0
 • Pakmaat:
  8.0
 • Prijs / Kwaliteit:
  8.0

Pluspunten

+ Zeer goed zitcomfort
+ Handig tafeltje
+ Stof voelt fijn aan
+ Voor alle lengtes kampeerders

Minpunten

– Inklappen van tafeltje
– Voor forse mensen aan de smalle kant

Eindoordeel: Review campingstoel Vrijbuiter Outdoor Grayton

Alles bij elkaar kan ik in deze review niet anders concluderen dan dat de Vrijbuiter Outdoor Grayton kampeerstoel erg lekker zit, het tafeltje handig is als hij staat maar je er bij het inklappen wel even aan moet denken en dat het één van de weinige stoelen uit de campingstoelen test is die voor bijna alle lengtes geschikt is. 

Deze kampeerstoel werd gestest als onderdeel van de campingstoelen test. Andere stoelen die in deze test beoordeeld zijn:

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter