Campingstoelen zijn er in verschillende soorten en maten. De standenstoelen zijn vooral populair bij kampeerders die wat meer comfort willen. Wij hebben er ook altijd twee mee, de kinderen moeten het met wat minder comfort doen. In deze review test ik de Redwood Sequoia Comfort campingstoel. Hoe zit ie, klapt hij makkelijk in en is hij makkelijk te vervoeren?

Redwood seqouia

Hoe zit de Redwood Sequoia campingstoel?

Laten we meteen maar met het belangrijkste beginnen: hoe zit deze Redwood Sequoia campingstoel? De zitting en rugleuning zijn aparte delen en beide gekussend en van ventilerende #D Mesh materiaal gemaakt. Dit zit zacht en ventileert. Dat voel je ook echt als je erop zit. Vooral op warme dagen is dat fijn. Wel is de stof van een kunststof dat bij veel transpiratie kan gaan plakken.

WIL JIJ GRATIS HET MAANDELIJKSE KAMPEERMENEER MAGAZINE ONTVANGEN?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.


Verder is het qua zitcomfort een stoel waarop je stevig zit. De zitting zakt niet een beetje door en de rugleuning geeft steun, vooral aan de onderrug. Persoonlijk vind ik dit wel fijn maar voor mensen die liever een beetje hangen in een stoel kan ik me voorstellen dat het te veel is.

Je kunt de stoel in zeven verschillende standen zetten. De eerste stand is erg rechtop en gebruik ik nooit. De laagste stand is bijna horizontaal en een prima stand om lekker in de stoel te liggen. Het verzetten van de verschillende standen gaat geruisloos en zonder moeite. De armleggers zelf zijn van kunststof en iets breder dan bij andere vergelijkbare stoelen en met mooi afgeronde hoeken. Plezierig om je armen op te laten rusten.

Redwood seqouia

Redwood seqouia

In- en uitklappen, hoe gaat dat?

Zoals we ook in de campingstoelentest zagen, zit er tussen campingstoelen nogal wat verschil in hoe makkelijk ze in- en uit te klappen zijn. De Redwood Sequoia presteert hierin goed. Hij klapt geruisloos en zonder haperen in en uit. Bij het uitklappen moet je de rugleuning eerst helemaal naar achteren klappen en daarna in de gewenste positie zetten. In de 20 keer dat we de stoel achter elkaar in en uit klapten gebeurde het één keer dat de armleuningen een beetje klemden. 

Redwood seqouia

Ingeklapt erg compact

In vergelijking met andere standenstoelen is de Redwood Sequoia een compacte stoel met een afmeting van 112 x 64 x 8 cm en 5,1 kilo. Vooral die dikte van acht cm is al snel een centimeter of 3 dunner dan de meeste vergelijkbare campingstoelen.  Qua dikte kun je dan drie in plaats van twee reguliere stoelen kwijt. Dat scheelt toch maar mooi weer.

Redwood Sequoia Comfort Xl

109,99  op voorraad
Vrijbuiter.nl
as of 24 februari 2021 08:43

De Sequoia Comfort XL is de ruime, robuuste uitvoering van de klassieke Sequoia. Deze comfortabele campingstoel van ons eigen merk Redwood heeft een draagvermogen van 140kg en is extra breed (53cm) en diep (47cm). De bekleding is gemaakt van zacht en ventilerend 3D mesh-materiaal en de stoel...

Sequoia vs. Deluxe vs. Comfort

Van de Redwood Sequoia zijn drie versies, de Sequoia, de Suoia Deluxe en de Sequoia Comfort. allemaal te krijgen in het blauw en donkergrijs, wat eigenlijk bijna zwart is. 

De gewone Sequoia heeft een kunstof bekleding en is niet gekussend. Voor deze stoel is ook een aanklikbaar voetenbankje beschikbaar. 

De Sequoia Comfort is een tientje duurder dan de Deluxe en het verschil zit hem in het materiaal van de zitting. De Comfort, die ik getest heb, heeft een 3D Mesh bekleding. De gewone Comfort heeft een draagvermogen van 120 kg. Er is ook een Comfort XL met versterking en bredere zit welke een draagvermogen heeft van 140 kg. Voor deze stoel is ook een aanklikbaar voetenbankje beschikbaar maar deze heb ik niet getest.

De Sequoia Deluxe heeft een textileen bekleding met voering. Beide voelen comfortabel aan, de Deluxe zelfs nog een beetje zachter dan de 3D Mesh van de Comfort.  Ook voor de Deluxe is er een voetenbankje. De 3D Mesh stof is echter een stuk duurzamer. Die kun je veel makkelijker schoonmaken en ook zonder problemen buiten laten staan, ook in de regen. Daarom zou ik altijd voor de Comfort versie kiezen.

Redwood seqouia

Technische gegevens Redwood Sequoia

De Redwood Sequoia is echt een stevige campingstoel met een draagvermogen van 120 kg, die stevig staat en waarvan je mag verwachten dat hij heel wat jaartjes meegaat. Toch zijn er twee dingen die ik jammer vind. Zo zijn de poten niet heel breed, waardoor ze in nattig gras weg zullen zakken en het is de vraag of ze ook verstelbaar zijn wanneer de ondergrond bijvoorbeeld afloopt.

 Sequoia comfortSequoia comfort XL
KleurGrijs / BlauwGrijs / Blauw
Gewicht5,1 kg5,9 kg
Breedte48 cm53 cm
Hoogte122 cm122 cm
Diepte45 cm47 cm
FrameGecoat AluminiumGecoat Aluminium
Bekleding3D mesh3D mesh
ArmleggerKunststofKunststof
Afmetingen ingeklapt112 x 64 x 8 cm115 x 68 x 8 cm
Draagvermogen120 kg140 kg
Zithoogte48,5 cm
Aantal standen77
Garantietermijn2 jaar2 jaar

Eindoordeel: Redwood Sequoia campingstoel

De Redwood Sequoia campingstoel is een degelijke standenstoel. Hij heeft een comfortabele zit met veel ondersteuning voor met name de onderrug. En het inklappen en uitklappen gaat als een tierelier. In de caravan of camper neemt hij met zijn compacte maat minder ruimte in dan vergelijkbare stoelen. De poten hadden iets wijder gemogen, maar verder is het een stoel waar je jaren plezier van zou moeten kunnen hebben. Wel zou ik voor de Comfort versie kiezen omdat deze een stof gebruikt, die duurzamer is en die je gewoon buiten kunt laten staan voor de luifel.

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter