8.4
gemiddeld

Mijn Tent is Top: Quechua MH900 Daktent van Jos

Daktent MH900 Fresh & Black
Beoordeling
 • Algemeen
  8.0
 • Opzetten / Afbreken
  10.0
 • Comfort
  8.0
 • Pakmaat
  8.0
 • Prijs / Kwaliteit:
  8.0

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Deze keer In “Mijn Tent Is Top!”   De Quechua MH900 daktent van Decathlon. In “MTIT” vertelt iedere twee weken een eigenaar waarom zijn of haar tent, caravan of vouwwagen zo fijn is.  Jos ging van een klein koepeltentje naar deze Decathlon daktent. Waarom die keuze en natuurlijk hoe bevalt de tent? 

Wie: Jos
Soort tent: Daktent
Merk: Quechua (Decathlon)
Type: Daktent MH900
Tentdoek: Polyester
In bezit sinds: 2023
Kampeert met: Mayke 

Vaker en makkelijker avontuurlijk weg

Wij zijn Jos en Mayke, 25 en 24 jaar oud. Vorig jaar september hebben we samen voor het eerst gekampeerd, we zijn toen met de auto 4 weken door Frankrijk, Italië, Kroatië, Slovenië, Oostenrijk en Duitsland gereisd met onze 2-seconds easy tent van de Decathlon.

Voor Mayke was dit de eerste ervaring met kamperen, zelf had ik in het verleden al wat vaker gekampeerd. In combinatie met de Volkswagen Caddy is het kamperen prima te doen, in de laadruimte is voldoende plek voor de spullen en voor mijn mountainbike. Zelf mountainbike ik graag, dus die heeft bijna altijd een eigen plekje in de laadruimte.

Maar omdat we wat vaker weg wilden en iets meer comfort hebben we sinds dit jaar de Quechua MH900 daktent met Fresh & Black gekocht. Ik heb lang getwijfeld om deze Quechua van Decathlon aan te schaffen, maar uiteindelijk toch de knoop doorgehakt. Met de daktent kunnen we makkelijker vaker even weg, ook al is het maar voor 1 nachtje op een camping in de buurt. Ons plan voor de komende jaren is om nog een reis te maken door Zweden/Noorwegen en een reis door Schotland. Dat lijkt mij echt een ervaring!

Hoe kampeerden jullie voordat je deze tent had?

De zomer voordat we deze Quechua MH900 daktent hadden hebben we dus vier weken gekampeerd in onze piepkleine Quechua 2 seconds easy tent, deze tent was zeer goed bevallen en zeer snel en makkelijk op te zetten door middel van het trekken aan de touwtjes aan beide kanten.

We hadden ook de tarp van de Decathlon meegenomen, maar die hebben we maar 2 nachten gebruikt. Voor de rest hadden we 2 camping stoeltjes bij met een tafeltje en de Campinggaz Party grill 400. Meer heb je in principe niet nodig. Lekker basic!

Quechua MH900 daktent review ingeklapt

Waarom is het de Quechua MH 900 daktent geworden?

Daktenten vind ik er sowieso gewoon ontzettend gaaf uitzien, zo boven op je auto slapen en de look en feel, dat ademt gewoon avontuur. Maar er zijn een aantal redenen waarom ik uiteindelijk speciaal voor de Quechua MH900 daktent gekozen heb. 

Lees ook:  Review: Redwood Icarus 400 Air: snelle opblaasbare gezinstent

Een van de belangrijkste redenen waren de afmetingen van de daktent. De MH900 zit als een compact pakketje op de auto. (ingeklapt is hij maar 148 x 77 x 35 cm). Dat is fijn als hij op de auto ligt, maar ook als je hem eraf haalt en thuis opbergt.  De tent weegt 45 kg en de ladder nog eens 7kg dus dat til je er ook makkelijk met zijn tweeën. De daktent monteren en eraf halen is dus geen zwaar werk.  

Ook als de tent is opgezet is deze lekker compact en knus, de tent is groot genoeg om er met 2 personen in te slapen, maar om er echt in uitgebreid in te gaan zitten of iets dergelijks is die toch aan de krappe kant. Wij zijn actieve kampeerder en graag buiten, dus we gebruiken de tent voornamelijk om te slapen.  Oh, en ik vind de donkere kleur van het doek ook gewoon mooi in combinatie met de donkere kleur van onze auto. 

Een opblaasbare daktent? 

Ja, deze daktent is opblaasbaar.  Voordeel is dat hij daardoor lichter en compacter is dan andere vergelijkbare daktenten. Het opbouwen en afbreken gaat echt makkelijk. De hoes gaat er snel en makkelijk vanaf en ook weer erop. Daarna blaas je de daktent snel met een pomp op, de pomp moet je wel apart kopen. Het laddertje is ook snel in- en uitgeschoven.

De hoes van de tent gaat er ook makkelijk omheen en is eenvoudig vast te zetten met op iedere hoek een riempje dat je vastklikt en aantrekt

Binnen vijf minuten staat de Quechua MH900 daktent inclusief een opgemaakt bed.  Inpakken gaat eigenlijk nog sneller, dop eruit trekken en de tent is leeg en kan ingeklapt worden. 

Quechua MH900 daktent ervaring binne

De Plussen en Minnen?

Iedere tent heeft zo zijn plussen en minnen, zo ook de Quechua MH900 Fresh & Black. 

Wat is er fijn aan de MH900 daktent? 

Zowel opgezet als ingeklapt is de tent lekker compact. Op het dak is er op de Imperial eventueel nog ruimte voor andere bagage en thuis opgeruimd neemt hij weinig ruimte in. Het opzetten, opblazen maar ook het inklappen is echt in no time gebeurd en ook de hoes zit er snel op. In de tent zijn voldoende opbergmogelijkheden aanwezig en ook de zak die je aan de buitenkant hangt is echt fijn om je schoenen in te stoppen.

Tenslotte is de Fresh & Black technologie van Decathlon een superfijne toevoeging, ‘s ochtends blijft het lang koel in de tent en het daglicht wordt goed buiten gehouden. Dan kun je net even lekkerder uitslapen. 

Lees ook:  Mijn Tent is Top: Sandra en haar De Waard Lepelaar!

Wat is er minder fijn aan de tent?

Het enige minpuntje aan de daktent die we tot nu toe hebben kunnen ontdekken is het matras. Het matras is 5 cm dik en dus aan de harde kant, mijn vriendin vindt het matras echt te hard, ik kan er zelf echter prima op slapen, dus we gaan nog een keer proberen om er een zelfopblaasbaar matje onder te leggen.

Quechua MH900 daktent review

Heb je tips voor kampeerders die deze tent zouden overwegen?

De MH900 daktent is aan de ‘compacte’ kant, de tent is prima om alleen in de te slapen, maar wil je graag wat meer ruimte, dan is de tent simpelweg te klein. Ook is er (nog) geen specifieke luifel/ondertent op de markt die speciaal voor deze daktent bedoeld is, dit is bij de MH500 model wel het geval

Ik geef mijn tent een:
Beoordeling
Daktent MH900 Fresh & Black
8.4
gemiddeld
 • Algemeen
  8.0
 • Opzetten / Afbreken
  10.0
 • Comfort
  8.0
 • Pakmaat
  8.0
 • Prijs / Kwaliteit:
  8.0
€1.599,99
Op voorraad
Decathlon.nl
Bekijk beste aanbieding

Waar te koop?

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

Sending