7.1
gemiddeld

Uitgebreide review Quechua BL 200 oplaadbare campinglamp

Quechua BL 200
Beoordeling
 • Kwaliteit:
  7.5
 • Gebruiksgemak:
  7.0
 • Licht:
  7.0
 • Accu:
  7.0

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk De Quechua BL 200 oplaadbare campinglamp gebruik ik al een tijdje. Voor de campinglampen test vond ik het wel tijd voor een review. Deze Decathlon campinglamp is oplaadbaar, simpel in het gebruik, maar heeft ook wat vreemde fratsen. Dus laat ik mijn ervaring met deze Quechua campinglamp maar uit de doeken doen.

Tafellamp en hanglamp in één

Deze Quechua BL 200 oplaadbare campinglamp is van een gering formaat: zo’n 14 cm hoog én zo’n 10 cm breed. Je kunt hem als tafellamp neerzetten, dan heeft hij de ruwe vorm van een vlam of als hanglamp gebruiken. Om hem op te hangen zit aan de onderkant van de lamp een handige ijzeren haak waarmee je hem aan een lusje kunt hangen. De bovenkant van de lamp – onderkant als je hem ophangt – is ook van wit melkglas kunststof waardoor hij je hele tent verlicht.

decathlon campinglamp

En die fratsen dan?

Deze Decathlon campinglamp heeft 3 standen. De felste stand is 200 lumen, tweede stand is 100 lumen en de derde stand is rood. Ja, je leest het goed: rood. Het zal wel iets Frans zijn, zodat je hem ook als een noodlicht kunt gebruiken, maar voor de meeste kampeerders lijkt me dat niet echt bruikbaar. De andere twee standen hebben wel fijn licht. De 200 lumen is gewoon fel functioneel licht voor als je iets moet zoeken. De 100 lumen-stand is fel genoeg om op enige afstand een boek te kunnen lezen.

Deze Quechua campinglamp heeft erg fijn licht

Het gaat net te ver om het licht van deze campinglamp sfeervol te noemen, daar is het net iets te fel voor. Wel is de lichtkleur van de ledverlichting warm wit licht. Niet vervelend om naar te kijken dus.

Quechua campinglamp oplaadbaar

3,5 uur opladen = 17 uur licht

Je kunt deze campinglamp opladen met een USB-kabel die je aan de onderkant inplugt in de mini-USB-aansluiting. Het rubberen dekseltje van de mini-USB-aansluiting trok ik er trouwens zo af. Kan wel weer makkelijk vastgezet worden, maar vraagt om wat aandacht. De USB-kabel wordt trouwens meegeleverd, maar de stekker niet. Hiervoor moet je dus bijvoorbeeld de stekker van je smartphone gebruiken. Beter voor het milieu, maar ik vind het wel altijd een beetje flauw.

Lees ook:  Review: LUCI lichtsnoer op zonne-energie, fijn licht?

Het opladen van de Quechua BL 200 duurt ongeveer drieënhalf uur. De 4 rode lampjes geven aan hoe ver de lamp is opgeladen. Dit doet hij ook iedere keer als je de lamp aanzet. Na het opladen blijft de lamp ongeveer 7 uur branden op de felste stand en 17 uur op de stand waarbij je prima kunt lezen. Zijn kleinere broertje de BL 100 houdt het op 4 penlite batterijen 26 uur vol.

Voordelen / nadelen Quechua BL 200

Plussen
+ Functioneel licht
+ Warm licht
+ Oplaadbaar
+ Waterresistent
+ Dimbaar 2 standen
+ Staan en hangen
+ Accuaanduiding
+ Kan tegen een stootje

Minnen
– Rode lamp overbodig
– Klepje kwetsbaar
– Je mist een 50 lumen-stand

quechua campinglamp review

Conclusie review: Decathlon BL200 campinglamp van Quechua

Deze stevige Quechua BL 200 campinglamp heft een fijn formaat die zowel in grotere tenten als in een kleinere tenten prima gebruikt kan worden. Hij geeft fel functioneel licht op de hoogste stand en goed leeslicht op de middelste stand. De rode stand hadden ze van mij achterwege mogen laten. Het licht dat er vanaf komt is warm van kleur en een accuduur van 17 uur licht is ook mooi meegenomen.

Waar te koop?

Andere lampen uit de campinglampen test

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

2 reacties

 • Rood licht
  Her rode licht tast je nachtzicht (bijna) niet aan. hierdoor kun je voorbij de lichtbundel kijken. Het is een stand die je tegenwoordig op alle lampen vind, ook bijvoorbeeld van Petzel. Bij hoofdlampen voorkom je dat je iemand anders tijdelijk verblind als je in zijn/haar ogen schijnt. Erg gevaarlijk tijdens een wandeling langs een steile afgrond. Bij een kampeerlamp is het heel handig voor in de tent. Als je bijvoorbeeld naar het toilet moet en je niemand anders in de tent wakker wil maken.
  Misschien je hier de volgende keer iets meer in verdiepen alvorens er over te oordelen als een frans en overbodig minpunt?

Laat jouw reactie achter