De Bo-Camp Propus campinglamp is maar een klein dingetje. Amper 15 cm groot en op de meeste plekken voor minder dan een tientje te koop. Eerlijk is eerlijk, toen ik deze lamp voor de campinglampentest ging uitproberen, waren de verwachtingen niet heel hoog gespannen. De Bo-Camp Propus heeft mij echter aangenaam verrast.

bo camp propus review

Kleine campinglamp voor op tafel of om op te hangen

Deze Bo-Camp Propus lamp is ongeveer 14 cm hoog en kun je staand als tafellamp gebruiken of aan de uitvouwbare ophanghaak ophangen in de tent of aan een tentstok. Omdat hij zo klein is, pak je hem er makkelijk even bij.

WIL JIJ GRATIS HET MAANDELIJKSE KAMPEERMENEER MAGAZINE ONTVANGEN?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.


Je hangt hem op aan zijn onderkant, waardoor het licht ook daadwerkelijk naar beneden schijnt. Dat scheelt een hoop licht als je er bij wilt lezen. Wel is het even pulken om de ophanghaak uit de onderkant te wippen.

Qua stevigheid is het geen lamp om mee te nemen op een trekking maar tijdens het testen is de lamp van tafel gevallen en dat heeft hij prima overleefd. 

bo camp propus campinglamp review

De Propus heeft 3 standen en genoeg licht

Vaak is het bij dit soort kleine lampjes zo dat ze niet genoeg licht geven om fatsoenlijk een boek bij te lezen, maar dat is bij de Bo-Camp Propus zeker niet het geval. De lamp heeft 3 standen, 30%, 60% en 100%. Bij 100% geeft de lamp 120 lumen licht, wat meer dan genoeg is om op een klein afstandje een boek te kunnen lezen of een spelletje te kunnen spelen.

En de kleur van het licht dan? Bo-Camp zelf noemt het warm ledlicht. Zelf vind ik het nog steeds eerder wit licht dan warm wit licht, maar het is minder fel wit dan ik bij de andere kleine campinglampen zag die getest zijn.

bo camp kleine campinglamp

Batterijen houden het tussen de 9 en 65 uur vol

Deze campinglamp werkt nog op gewone batterijen, 3 x AA. Ik heb hem getest met simpele kruitvat-batterijen. Ze zouden het op de hoogste stand 9 uur en op de laagste stand 65 uur vol moeten houden. Ik heb de Bo-Camp Propus op de hoogste stand laten branden en na ongeveer 10 uur was hij echt uit, eerder wordt de lichtkracht al minder.

Voordelen / nadelen Bo-Camp Propus

Plussen
+ Klein
+ Prijs
+ Dimbaar
+ Staan en hangen
+ Voldoende licht

Minnen
– Gebruikt batterijen
– Te klein voor grote tent

bo camp propus

Conclusie review: Bo-Camp Propus is kleine veelkunner

Voor de prijs krijg je veel campinglamp. De Bo-Camp Propus heeft 3 standen, kan staan en hangen, kost weinig ruimte, maar heeft voldoende licht om een boek met gemak te kunnen lezen. Wel jammer is dat hij op AA-batterijen werkt en daar, afhankelijk van de stand, tussen de 9 en 65 uur licht mee kan geven. Al met al best een fijn campinglampje voor op tafel, om bij te lezen of voor in de tent van de kinderen.

Recente prijsvergelijking Bo-Camp Propus

Hieronder vind je de meest actuele prijsvergelijking van de B0-camp propus campinglamp. De prijzen worden één keer per week bijgewerkt. 

 

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter