Een pickup camper huren in Nederland bij Robin en Ellen!

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Met een stoere pickup camper op pad dat lijkt mij wel wat. Ik heb al eens op Google gezocht of je ergens in Nederland een pickup camper kunt huren maar de dichtstbijzijnde adressen liggen in Duitsland. Op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs kwam ik Ellen tegen en wat blijkt: Ze gaat samen met haar man een nieuw bedrijf beginnen en vanaf komende zomer pickups met afzetunit verhuren vanuit Olst.

Pickup campers ken ik vooral uit mijn tijd in Amerika. Ze zien er stoer uit door de robuuste truck en ademen avontuur. Hier in Nederland zie je ze eigenlijk maar heel enkel rijden. Toch spreken: het stoere imago, het gemak van wel een camper hebben maar toch ook zonder gedoe boodschappen kunnen doen én het off the beaten track kamperen mij aan. Ik was dan ook blij om te horen dat ze door Ellen en Robin straks ook in Nederland te huur zijn. Tijd voor een kort interview:

ellen robinWie zijn jullie?

Wij zijn Ellen en Robin. Robin heeft een autoschadebedrijf en Ellen werkte tot voor kort bij een online drukkerij. Met ons zoontje Sebas van drie maanden wonen we tussen Zwolle en Deventer. Sinds begin dit jaar zijn we gestart met ons bedrijf Special Campers. Hiermee gaan we pickup campers verhuren voor reizen door Nederland en Europa. Gaan, want de camperunits worden op dit moment gebouwd en kunnen we vanaf juli 2019 ook echt gaan verhuren.

Hoe is het idee om pickup campers te verhuren ontstaan?

Twee jaar geleden hebben we tijdens onze huwelijksreis twee weken een camper gehuurd en zijn door Argentinië getrokken. Het wat een fantastisch avontuur waarin we  genoten hebben van de schitterende landschappen van het land. We schrokken toen we zagen dat we in 13 dagen 5.000 kilometer hadden afgelegd. Dat voelde helemaal niet zo, we waren juist ontspannen en onder de indruk van de natuur.

Zelf hadden we een gewone camper maar we keken met jaloerse ogen naar de stoere pickup campers die we om ons heen zagen. Ze konden makkelijker offroad, lieten af en toe de afzetunit gewoon staan en ze zagen er gaaf uit. We dachten wat vreemd dat je ze in Europa zo weinig ziet terwijl je in Europa met een pickup ook lekker offroad kunt en het voordeel van afkoppelen om even de stad in te gaan in Europa misschien nog wel groter is.

Eenmaal thuis bleef dat idee terugkomen en zijn we gaan uitzoeken of het mogelijk was om een pickup camper te huren in Nederland. Dat bleek niet zo te zijn dus besloten we ze zelf naar Nederland te gaan halen. Dat lijkt komende zomer te gaan lukken want op dit moment worden de eerste twee pickup campers voor ons gebouwd in Duitsland.

Lees ook:  Loopfiets op de camping, ergernis of musthave?

pickup camperr verhuur

Hoe ziet zo’n pickup camper er (van binnen) uit?

De auto en de camperunit zijn los van elkaar te koppelen. Je kunt dus met de auto makkelijk een drukke stad in of even boodschappen doen terwijl de unit op de camping of camperplek blijft.

De pickup camper heeft eigenlijk alles wat je ook in een gewone camper verwacht. De opstap is wel een beetje hoger maar het trapje klapt automatisch uit. Er is een keukentje met wasbak en driepits gasstel en ook het servies, pannen en bestek is gewoon aanwezig. In de badkamer is een douche en een toilet. De douchekop kun je door hem door een luikje te steken ook als buitendouche gebruiken.

Tweepersoons en gezinsversie

Beneden is een zitje met een tafel welke is om te bouwen naar een bed van 130 cm breed. Boven in de alkoof is nog een groot tweepersoons bed. Door het raampje hierboven kun je vanuit je bed van de mooiste zonsopkomsten genieten en heb je meteen wat extra ventilatie. In de camper unit kun je dus prima met drie personen of twee volwassenen en twee kinderen slapen.

We gaan twee versies van de pick-up camper verhuren. Hoewel de camperunits bijna gelijk zijn heeft de tweepersoons camper een enkele cabine en de 5-persoons gezinsversie een dubbele cabine met drie  extra zitplaatsen.

pickup camper huren

Is het (ont)koppelen van de camper en kampeerunit veel werk?

Volgens de bouwer van de pickup campers duurt het gemiddeld ongeveer 30 minuten om de pickup truck en de afzetunit te (ont)koppelen. Hier op de beurs sprak ik echter verschillende mensen die aangaven dat als je het een paar keer gedaan hebt het afkoppelen in 10 minuten en het koppelen in een minuut of 15 te doen is.

Bij het ontkoppelen laat je de poten van de camperunit zakken, daarna ontkoppel je een aantal hendels in de bak, om als laatste de camperunit nog wat omhoog te draaien. De auto kan er dan gewoon onderweg rijden. Het koppelen is een iets preciezer werk en we zijn nog even aan het kijken of we dit met bijvoorbeeld markeringen of lasers wat makkelijker kunnen maken.

huren pickup camper

Kan ik met mijn hele gezin kamperen met de pick-up camper?

Blogger Akke bouwde zelf een bestelauto om tot camper voor 2 personen maar dat is voor een gezin te klein is die van jullie wel groot genoeg?. In de 5-persoons gezinscamper is in de pickup camper ruimte voor 5 personen. In de camper zelf kunnen maximaal 4 personen slapen. Twee in het grote bed in de alkoof en twee beneden in het zitje wat om te bouwen is tot bed. Het bed beneden is 130 cm breed. Dat is voor twee volwassenen wel een beetje krap maar twee kinderen zou kunnen. In de campers is ook standaard een kleine oppomp tent aanwezig waar ook nog twee personen in kunnen slapen. Het is natuurlijk afhankelijk van de leeftijd en plaats waar je kampeer of kinderen al in een eigen tent kunnen.

Lees ook:  Caravan of camper? Wat zijn de voordelen en nadelen?

Met de tent erbij kun je prima met een gezin tot vijf personen op pad. De auto zelf heeft een dubbele cabine met een achterbank die plaats biedt voor drie personen zodat je ook onderweg iedereen mee kunt nemen in de pickup camper.

Kun je ook offroad en wildkamperen met jullie pickup camper?

Er zijn bijvoorbeeld in Finland maar ook in Duitsland of in het offroad-paradijs Wales echt mooie plekken waar je alleen via een onverharde weg kunt komen. Een gewone camper heeft daar vaak moeite mee of je loopt het gevaar dat er iets kapot gaat. Met een pickup camper kun je zonder problemen op dat soort plekjes komen. Wel moet je net als bij een gewone camper, als je met de camperunit rijdt, alle kastjes dichtdoen en geen dingen laten slingeren. Het is natuurlijk geen monstertruck dus echt over enorme keien heenrijden zou ik niet doen maar verder ‘Be my guest!’.  We zijn nog bezig om de mooiste offroad routes van Europa in kaart te brengen dus als je er één kent laat maar weten.

Met de pickup camper kun je prima wildkamperen want hij is helemaal zelfvoorzienend. Je hebt een keuken, toilet en douche maar ook zonnepanelen zodat je minder afhankelijk bent van de accu’s. Je kunt dus prima een paar dagen offroad blijven als je voldoende water en voorraad bij je hebt.

pick up camper huren

Gaan jullie zelf nog wel kamperen?

Wij zijn beide opgegroeid met kamperen. Met mijn ouders gingen we altijd met de caravan naar Frankrijk. Zelf wisselen we kamperen af met strandvakanties en glamping. Stiekem hoop ik dat de pickup campers niet het hele jaar verhuurd zijn. Want we zouden graag nog een rondreis door Scandinavië willen maken of met de camper langs de kust van Bretagne en Normandië willen afzakken.

Vanaf de zomer van 2019 kun je dus een pickup camper huren hier in Nederland om Europa te verkennen. Wil je meer weten over de pickup campers of je aanmelden voor de Special Campers Kijkdag neem dan contact met Special Campers op via hun website.

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

16 reacties

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending