Afgelopen weekend heb ik mijn nieuwe speeltje uitgeprobeerd: de Paella Braai van Cadac. De naam doet vermoeden dat je enkel paella in deze broer van de skottelbraai kunt bereiden. De kinderen hadden echter trek in pannenkoeken, dus hebben we die eerst maar eens op de Paella Braai geprobeerd.  Hoe dat ging?

Waarom de Paella Braai?

Wij zijn geen grote vleeseters, maar wel echte roerbakkers. Een skottelbraai gebruiken we dus ook vooral om groente in te wokken, af en toe een pannenkoek in te bakken en risotto in te maken. Dat is precies waarom we een Paella Braai hebben aangeschaft. Door de opstaande randen van de pan blijft tijdens het roerbakken alles netjes op de Paella Braai liggen. Daarnaast heeft een skottelbraai gewoon meer power dan ons oude campinggasstel en dan schiet roerbakken ten minste op. Omdat de bodem vlak is kun je in dezelfde pan ook pannenkoeken bakken zonder van plaat te wisselen en mocht ik toch nog van vis en schelpdieren gaan houden dan kunnen er dus ook nog paella in maken.

Pannenkoeken in de Paella Braai

Koken op de camping is altijd wel een uitdaging. Soms heb je dan zin in een lekker camping kokkerel experiment, maar vaak is daar ook gewoon niet de tijd of rust voor. Dat laatste was afgelopen weekend ook het geval, dus werden het pannenkoeken. Ik begon met een beetje olijfolie in de pan en die heeft het drie a vier bakrondjes volgehouden. Veel heb je dus niet nodig!

Wil jij gratis het maandelijkse Kampeermeneer Magazine ontvangen?
Maximaal één keer per maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.

HANDIGE KAMPEERSPULLEN KOKEN OP DE CAMPING  Paella Braai, handig die hoge rand

Drie pannenkoeken tegelijk

Twee soeplepels met pannenkoekbeslag goot ik in het midden van de pan, daarna pakte ik hem van het vuur bij de hengels (op een gegeven moment heb ik een pannenlappen moeten gebruiken) en liet het beslag in de pan rondlopen. Sinds zondag staat een deegverspreider voor crepes op het wensenlijstje!

We hebben zo kleine pannenkoeken gemaakt, maar ook een pannenkoek zo groot als bijna de hele pan.  Allemaal werden ze evenredig gebakken, de hele onderkant van de Paella Braai is dus verhit.  Omdat we acht monden te vullen hadden zijn we halverwege drie pannenkoeken tegelijk gaan bakken. Omdat de deze broer van de skotelbraai een doorsnee van 47 centimeter heeft kan dat makkelijk.

Actuele prijsvergelijking

Paella Braai of Skottelbraai?

Wat mij betreft is de Paella Braai een goede aanschaf geweest.  Hij warmt lekker snel op, de antiaanbaklaag is echt super, de poten gaan er makkelijk af en dan heb je hem zo weer in de bijgeleverde tas én hij is lekker multifunctioneel. We verheugen ons al op het volgende kampeerweekend om te wokken of éénpansgerecht te maken!

Wel heb ik een verstelbaar pootje gemist, een horizontale pan is vooral bij pannenkoeken wel handig. We hebben er maar een plankje onder gelegd. Al met al met ik blij met de Paella Braai. De set is nog uit te breiden met een Braai2Grill plaat zodat je er ook op kunt grillen. Bestellen van de Paella Braai kan online maar hij is ook bij de meeste kampeerzaken te verkrijgen. Nu alleen nog wat lekkere makkelijke recepten want mijn vader zegt altijd ‘Pannenkoeken zijn geen avondeten’.

Deze winactie werd mogelijk gemaakt door Cadac Nederland.

Rating: 4.7/5. From 13 votes.
Please wait...

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter

10 reacties

  • Mijn recept (ook al hebben we nog geen paellapan) :
    Spekreepjes aanbraden en als ze goed doorbakken zijn neem je een paar stengels bosui en hak je die in fijne reepjes en doe je ze er bij Dan doe je er gekookte krieltjes bij en gekookte bietjes gesneden in blokjes er ook bij.
    Laat dat een poosje pruttelen. Doe er dan een half blok fetakaaas doorheen brokkelen en een lepel honing doorheen. Wordt vast smullen

  • Paella Braai Recept voor lekker snelle zomerse vegetarische roerbakschotel

    In zes stappen naar een heerlijk zomers Paella Braai gerecht

    1. Eerste stap, en ga naar de dichtbij zijnde supermarché, supermercado of supermercato (afhankelijk van het land waar je op de camping staat) en koop:
    grote rode paprika, een prei, een ui, een spitskool, roerbaktofu (ca. 300 gram), een blikje lychees en 400 gram roerbakmie en kroepoek (optioneel en indien verkrijgbaar). Witte wijn uit de regio. Indien nodig koop je olie en chilisaus.

    2. Snijd een grote rode paprika, een prei, een ui, een spitskool in stukjes/reepjes.
    3. Verhit de olie in de Paella Braai. Roerbak de tofu 3 a 4 minuutjes. Voeg de gesneden groente en de taugé toe en bak 2 a 3 minuten mee.
    4. Laat de lychees uitlekken. Voeg de chilisaus en de lychees toe aan het groente en schep om.
    5. Kook de roerbakmie volgens recept op verpakking. Voeg de mie daarna toe aan de Paella Braai en roer het goed door de groente heen en laat het gerecht verwarmen.
    6. Ontkurk de lokale witte wijn.
    7. Aan tafel en eet smakelijk van deze heerlijke zomerse maaltijd. Proosten op een fijne kampeervakantie!

  • Uiteraard zullen we heerlijke appel pannekoekjes bakken in zo”n mooie paella pan. Maar lekker gekruide kipfilet blokjes met aardappelpartjes en sperzieboontjes gaat er ook in bij onze 4 kinderen. Dit jaar gaan we op vakantie met onze tent in lattrop, hoe fijn zou het dan zijn om heerlijk te variëren en experimenteren met de paella braai.

    • Mijn recept: begin met afbakbroodjesucces gaar bakken
      Vuur laag broodjes om en om onder een pan (zodat je een soort van oventje maakt) bakken. Daarna het vuur omhoog en een beetje olijfolie, uitje gesneden prei en kastanjechampignons aanbraden. Een verkruimeld bouillonblokje en niet te zuinig peper erover strooien. Dan eieren erover breken en doorroeren tot de gewenste gaarheid van de eieren. Serveren met et brood en smakelijke maaltijd!

  • Wij wonen sinds een aantal jaar in het hart van de Extremadura. Historisch gezien is dit gebied, samen met La Mancha, het armste van Spanje. De mensen werkten vroeger hele dagen op het land, vaak een eind weg van het dorp. De hoofdmaaltijd werd dan gebruikt rond 3 uur ’s middags en ter plaatse bereid. Men nam een beetje droge rijst mee, een flesje olijfolie, worst (meestal chorizo) evt kaas en brood. Halverwege de ochtend werd er brood met olie, worst en/of kaas genuttigd. De paella werd gemaakt van de rijst, de worst die nog over was en wat men verder zoal op het land vond. In de moestijntjes stonden (en staan) voornamelijk tuinbonen en sperciebonen in het voorjaar, in de zomer waren (en zijn) er overal tomaten en pepers te vinden. Laurier en rozemarijn groeit wild. Pas in tegenwoordige tijden wordt er in de Extremadura ook vis, schaal en/of schelpdieren aan de paella toegevoegd. Vroeger kwamen die producten zelden of nooit zover land inwaarts, behalve misschien gezouten bacalao (kabeljauw), maar zover ik weet wordt die niet gebruikt voor paella. Hieronder een traditioneel basisrecept van boerenpaella. Naar gelang het seizoen kan men de bonen vervangen door paprika, courgettes, snijbonen, peultjes etc.
    Extremeña boeren paella (zonder vis of schelp/schaaldieren)

    Ingrediënten:
    Voor 6 personen, pan diameter 35cm
    2 eetlepels olijfolie
    1 ui kleingesneden
    1/2 bol knoflook, gepeld en in plakjes
    3 Catelaanse worstjes of 1/2 chorizo, in plakjes
    2 kopjes rijst (ronde korrel)
    4 kopjes kippenbouillon (heet)
    1 theelepel pittige of zoete gerookte paprikapoeder
    1 blikje tomatenblokjes
    1 kopje erwtjes (vers of diepvries)
    1 kopje kleine tuinboontjes (vers of diepvries)
    200 g sperciebonen
    4 takjes rozemarijn
    2 laurierbladeren
    versgemalen peper

    Werkwijze:

    Verhit de olie in de paellapan, Bak de ui en knoflook tot de ui glazig is
    Voeg de worst toe en roer tot het geheel een beetje rood wordt (meer met Catelaanse worstjes dan met gewone chorizo)
    Voeg de rijst toe en roerbak totdat de korrels een beetje glazig worden. Roer de paprikapoeder erdoorheen.
    Voeg de tomatenblokjes toe en zoveel bouillon totdat het geheel goed onder water staat.
    Leg de laurier en rozemarijn erboven op.
    Pruttel nu zonder te roeren voor 10 minuten. Voeg meer bouillon toe zodat de rijst steeds net onder blijft staan.
    Verspreid de bonen, erwten en tuinbonen over de rijst en druk erin (niet roeren). Voeg weer bouillon toe tot het geheel onder water staat.
    De kooktijd is nu afhankelijk van de hittebron. Proef geregeld of de bonen en rijst al gaar zijn. Roer nog steeds niet, maar druk eventueel de bonen weer in de rijst.
    Als de rijst en bonen gaar zijn, draai dan de hittebron uit en laat minstens 5 minuten staan. Roer vervolgens alles goed door elkaar. Serveer.

    groeten uit de Extremadura

  • Favoriet en heel makkelijk is hier een vis-gerecht in tomatensaus gegeten met een goed brood. Gewoon met heel het gezin rond de pan. Lekker deppen met het brood en met een vork de vis/garnalen of schelpdieren eruit vissen.
    Je hebt nodig:
    coquilles (of grote gepelde garnalen of ander vissoort)
    een blik gepelde tomaten
    200 gram boontjes (of kapucijners)
    glas water
    klein blikje tomatenpuree
    een ui in ringen gesneden
    5 teentjes knoflook, fijngesneden
    3 paprika’s (liefst rood en geel)
    vers gemalen peper
    grof gemalen zout
    verse koriander, fijn gesneden
    olijfolie

    Ui in olie fruiten. Als het glazig ziet, de knoflook en paprika’s toevoegen. Een paar minuten roerbakken.
    Tomatenpuree er door en even meebakken.
    Blikje gepelde tomaten en glas water toevoegen. Zo’n 8 minuten zachtjes laten koken totdat de tomaten uit elkaar vallen.Boontjes toevoegen. coquilles (garnalen of andere vissoort) voorzichtig over de pan verspreiden. Bestrooien met zout en peper. Na een minuut of twee de coquilles omdraaien. Na nog eens twee minuten zijn de coquilles gaar en kan de braai uitgedraaid worden. Bestrooi de visschotel met de koriander en roep iedereen gezellig rond de braai.
    Schenk een lekker drankje in en serveer de schotel met brood.
    Deppen maar.
    Eet smakelijk!

  • Ik heb er (nog) geen. Maar ik zou er kipblokjes, ananas,currypoeder, citroengras, cocosmelk en roerbaknoedels in doen. Lijkt me heerlijk. En wie weet komen de campingburen wel eens kijken en natuurlijk staat het ze dan vrij om effe zen hapje te proeven!