Paella Braai Recept: Snelle zomerse vega roerbakschotel met lychees

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Dit Paella Braai recept is een vegetarische roerbakschotel met Aziatische invloeden, en erg lekker. Dit Paella Braai recept dat ik van Joeri, winnaar van de Paella Braai actie, kreeg  vond ik echter een beetje spannend om te maken. Er zit namelijk spitskool en lychee in dit recept dat je ook prima op de skottelbraai kunt maken, geen ingrediënten die ik dagelijks gebruik. Toch heb ik het geprobeerd. Het resultaat was verrassend lekker. Zelfs de kinderen hebben van de mie en lychees gesmuld.

skottelbraai recept

Net even anders dan een gewoon Paella Braai recept

Het fijne van dit Paella Braai recept is dat je als je éénmaal alles gesneden hebt, je alleen nog maar hoeft te roerbakken. Het is een kwestie van alles in de juiste volgorde in de Paella Braai of skottelbraai doen en klaar. Dit gerecht is net even wat bijzonderder dan de campinggerechten die wij normaal op tafel zetten maar net zo makkelijk en snel. En omdat de braaipan lekker groot is kun je ook makkelijk voor grote gezelschappen koken. Wij aten er met negen man van. (Ik had de hoeveelheden van de ingrediënten verdubbeld)

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 grote rode paprika
  • 1 prei
  • 1 middelgrote ui
  • ¾ spitskool
  • 300 gram roerbaktofu of quorn
  • 1 blikje lychees
  • 400 gram roerbakmie
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • Olijfolie
  • Lekker met kroepoek
    paella braai recept

Zo maak je het

Dit Paella Braai recept vraagt enige voorbereiding in snijwerk maar is daarna snel te bereiden:

  1. Snijd een grote rode paprika, prei, ui, en spitskool in dunne stukjes/reepjes.
  2. Verhit de olie in de Paella Braai of skottelbraai en roerbak de tofu/quorn 3 a 4 minuten.
  3. Kook ondertussen de roerbak-mie volgens recept op de verpakking.
  4. Voeg de gesneden ui, paprika prei en spitskool aan de Paella Braai toe en bak deze 4 á 5 minuten mee. Ondertussen regelmatig roeren.
  5. Laat de lychees uitlekken. Snij deze in kleine stukken en voeg de ketjap en lychees toe aan de groente in de Paella Braai en blijf omscheppen.
  6. Voeg als de mie klaar is deze toe aan de Paella Braai of skottelbraai en roer het goed door de groente heen en laat het geheel nog 1 á 2 minuten roerbakken.
  7. Maak de borden op, strooi er wat kroepoek overheen en je Paella Braai recept: ‘Snelle Zomerse vega roerbakschotel met lychees’ is klaar.paella braai recept vegetarische roerbakschotel

Maak er je eigen Paella Braai of skottelbraai recept van

Op dit recept valt eindeloos te variëren. Je kunt de spitskool prima door een ander soort kool vervangen. Joeri gaf aan dat de ketjap ook door chilisaus vervangen kan worden om een wat meer pittige smaak toe te voegen. Het is ook prima als skottelbraai recept te gebruiken. Genoeg mogelijkheden dus om dit lekkere frisse Paella Braai recept je eigen te maken.  Ga je het proberen? Laat dan even weten wat je er van vond. Eet smakelijk! Meer kookinspiratie nodig?  Kijk dan ook bij onze andere camping maaltijden en makkelijke skottelbraai recepten

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending