Opvouwbare bolderkar? Onze 10 favorieten!

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Opgevouwen is alles beter. Pizza’s, smartphones en ook bolderkarren. In dit artikel vertellen we je er alles over. Over bolderkarren hè, niet over pizza calzone. Waar moet je op letten bij het kopen van een bolderkar? En wat is de beste opvouwbare bolderkar? 

Waar moet je op letten bij het kopen van een bolderkar?

Als je een bolderkar gaat kopen, is het natuurlijk eerst handig om te bedenken waar je hem allemaal voor gaat gebruiken. Wil je ermee het strand op kunnen? Wil je je kinderen ermee door de carnavalsoptocht trekken? Of ben je van plan er de Lowlandscamping mee te bestormen? We zetten de verschillende keuzes die je kunt maken op een rijtje:

bolderwagen harde wiielen

bolderwagen harde wielen

Luchtbanden of massieve pvc-banden?

Bij de aanschaf van een bolderkar kun je kiezen uit twee soorten banden. Luchtbanden en massieve PVC banden. Je kunt massieve banden zoals die van de Beach Wagon Lite een beetje vergelijken met de wieltjes onder winkelwagentjes. Als je je bolderkar alleen op de camping, het strand of bos gaat gebruiken dan zijn massieve banden prima, vooral wanneer de banden breed zijn zoals bij de Redwood. Gebruik je de bolderwagen ook veel op straat dan zijn luchtbanden geschikter omdat je dan minder hobbels voelt en ze minder geluid maken zoals bij de Campert Travel of Beachtrekker Life bolderkarren . 

Pakmaat en gewicht

Er zit nogal verschil in het formaat van ingeklapte bolderkarren. Ga voordat je een bolderkar aanschaft dus na hoeveel ruimte je over het algemeen overhebt als je bijvoorbeeld met de auto op vakantie gaat. Pas hier de keuze van je bolderkar op aan.  Let ook op het gewicht van bolderkarren, want ook hierin zit veel verschil. Van de onderstaande bolderkarren hebben de Redwood en de Human Nature bolderwagen de kleinste pakmaat én het laagste eigen gewicht. 

 Bodemstevigheid en draaggewicht

Wil je de bolderkar gebruiken om kinderen mee te vervoeren, let dan goed op de bodem. Stoffen bodems zijn meestal niet stevig genoeg voor kinderen. De bolderkar kan zelfs dichtklappen of omkiepen. Ga voor een verstevigde bodem. Je kunt kiezen uit harde en zachte bodems.

Let daarnaast goed op het draaggewicht. Veel karren kunnen het gewicht van twee kinderen niet dragen omdat het maximum draaggewicht 50 kg is. Daarnaast hebben we vaak genoeg bolderkarren na twee meter in duigen zien vallen op de parkeerplaatsen van festivalterreinen. Onderschat het gewicht van twee traytjes bier niet. De Redwood bolderkar, Beachtrekker Life én Berg houten bolderwagen kunnen met 100 kg het meeste gewicht dragen. 

Dakje en zitje

Dakjes – bij bolderkarren ook wel huif genoemd – beschermen tegen zon of regen. Ideaal dus om je spullen (en kroost) mee tegen de elementen te beschermen. Bolderkarren met dakje zijn wel minder klein op te vouwen.

Voor kleinere kinderen is het verstandig om daarnaast voor een zitje met gordel te kiezen. Zo kunnen ze niet onverwachts opstaan en uit de bolderkar kukelen. Voor grotere kinderen is een bolderkar zonder zitje prima. Als je geen kinderen vervoert, kies je vanzelfsprekend voor een bolderkar zonder zitje. Sommige bolderkarren komen standaard met een zitje zoals de Obelink Strong en de Hauck bolderkar. Voor andere kun je ze los bijbestellen zoals bij de Beach Wagon Lite.

Houten bolderkarren

De klassieke bolderkar is van hout. Sommige mensen verkiezen nog altijd de houten bolderkar boven de modernere stalen en stoffen variant, omdat ze vrijwel onverwoestbaar zijn, veilig zijn voor kinderen, omdat ze niet inklappen of omkiepen en er mooi uitzien. Tegelijkertijd zijn ze ook vaak groot, zwaar en beperkt inklapbaar. De bak is vaak wel uit elkaar te halen, maar de bodem is niet opvouwbaar zoals bij de BERG bolderkarren het geval is. 

Lees ook:  Kubb en 7 andere camping spelletjes voor buiten

Wat is de beste opvouwbare bolderkar?

En dan nu, het moment waarop u allen heeft gewacht. Ons overzicht van de beste inklapbare bolderkarren.

beste bolderwagen

1. Bolderkar Beach Wagon Lite

Deze Beach Wagon Lite is werkelijk een parel voor het oog. Een strak, gestroomlijnd design, dat uitermate geschikt is voor kinderen. En dat zie je terug in de prijs. Dit is de duurste op ons lijstje. Wil je de kar écht comfortabel maken voor kinderen, dan zul je boven op de al hoge aankoopprijs een extra matrasje en dakje bij moeten bestellen.

Maar dan heb je ook wat. Naast het mooie design, vormen de wielen een ander groot voordeel van deze kar. De robuuste wielen zijn wendbaar en hoewel ze massief zijn, rijden ze lekker zacht en geluidloos. Ook hoef je maar weinig moeite te leveren om de kar voort te trekken. Naast de hoge aankoopprijs zijn de grotere pakformaat en gewicht wel hoger dan gemiddeld. Maar dan heb je wel een topper. Misschien is er een mooie aanbieding?

Type wielen: Massief
Pakmaat: 106 x 24 x 25
Gewicht: 13.6 kg
Draaggewicht: Maximaal 80 kg
Verstevigde bodem? Ja
Zitje? Matrasje los bij te bestellen, dat is op te vouwen tot zitje (€50)
Dakje? Los bij te bestellen (€68)

 

bolderkar kamperen

2. Redwood Bolderkar

Deze Redwood bolderkar hebben we ook zelf en schreven we eerder al een review over.  Het opvouwen en uitvouwen gaat bovengemiddeld makkelijk en qua pakmaat past hij zo in je kofferbak of in de hoek van de schuur. Het draagvermogen is genoeg voor twee kinderen en de robuuste wielen zijn zowel voor het strand, bos als gras goed geschikt. Op het trottoir maakt hij een beetje lawaai. 

Type wielen: PVC banden breed
Pakmaat: 82 x 25 x 20 cm
Gewicht: 9,5 kilo
Draaggewicht: Maximaal 100 kg
Verstevigde bodem? Ja
Zitje? Nee
Dakje? Nee

bolderwagen opvouwbaar

3. Human Nature inklapbare bolderkar

Deze Human Nature bolderkar van de ANWB is gemaakt van 126 gerecyclede petflessen. Dat maakt het bijzonder. Voor de rest ziet hij eruit als de standaard inklapbare bolderkar. De prijs-kwaliteitverhouding is goed en hij komt in verschillende knusse kleurtjes.

Deze ANWB bolderkar is minder geschikt voor kinderen: als je een verstevigde bodem, zitje en huif wenst want die zitten er niet in. Wel is de bolderkar opvouwbaar en  met een maximaal draaggewicht van 80 kilo is hij wel weer erg geschikt voor zwaardere belasting. En dat terwijl het pakformaat superklein is. 

Type wielen: Massief
Pakmaat: 28 x 23 x 74 cm
Gewicht: 10 kg
Draaggewicht: Maximaal 80 kg
Verstevigde bodem? Nee
Zitje? Nee
Dakje? Nee

       beste bolderkar

4. Beachtrekker Life

Deze Beachtrekker Life werd in 2015 al als beste getest door de ANWB, maar is nog steeds bij velen favoriet. Zoals de naam al zegt, is deze bolderkar geschikt voor het strand. Deze bolderkar is ANWB’s favoriet vanwege z’n ongeëvenaarde draaggewicht, stevig frame en luchtbanden. Bovendien vouw je deze bolderkar makkelijk en snel op.

De kuip van deze kar is lekker ruim. En door de stevige bodem en het zitkussentje is deze kar ook onder kinderen populair. Tot slot is de bolderkar super wendbaar.

Het enige minpunt dat de ANWB kon vinden, is het ontbreken van een rem, wat toch wel prettig is als je er ook kinderen in wil meenemen. Gelukkig kun je deze los bijbestellen. Een ander nadeel dat wij zien: het prijskaartje.

Type wielen: Luchtwielen
Pakmaat: 66 x 63 x 34 cm
Gewicht: 11,8 kilo
Draaggewicht: Maximaal 100 kg
Verstevigde bodem? Ja
Zitje? Nee, wel kussentje in de bodem
Dakje? Los bij te kopen voor €50,-

amazon.nl Amazon.nl €299,00 Bekijk
bol.com Bol.com €349,00 Bekijk
Last Amazon price update was: 23 juni 2024 15:22

bolderkar opvouwbaar

5. Campart St. Tropez bolderwagen

Deze Campart Travel bolderwagen wordt geleverd met een verstevigde bodemplaat en hij heeft een rem. Hij is daarom geschikt voor (grotere) kinderen. Voor een bolderkar die geschikt is voor kinderen, heeft de kar een erg compacte pakmaat. Én een prettig prijskaartje: dit is één van de goedkopere bolderkarren op de markt. Qua design heeft deze bolderkar niet veel bijzonders te bieden maar stevig is hij wel

Lees ook:  Review: Biolite Charge 80PD: Een robuuste powerbank

Type wielen: Massief
Pakmaat: 39 x 20 x 75 cm
Gewicht: 10,5 kg
Draaggewicht: Maximaal 70 kg
Verstevigde bodem? Ja
Zitje? Nee
Dakje? Nee

bolderkar decathlon

6. Quechua – Decathlon bolderkar

Net zoals zo vaak maakt Decathlon met deze Quechua bolderkar weer een product met uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Deze bolderkar heeft afneembaar textiel, zodat dit makkelijk is schoon te maken. Hij is supercompact en licht in gewicht. Let wel op het iets lagere draaggewicht: met deze kar kun je maximaal 50 kilo vervoeren. Daarnaast is de pakmaat wat groter dan die van andere bolderkarren. Maar voor deze prijs zul je wat concessies moeten doen!

Type wielen: Massief
Pakmaat: 70 x 41 x 55
Gewicht: 8,5 kg
Draaggewicht: Maximaal 50 kg
Verstevigde bodem? Nee
Zitje? Nee
Dakje? Nee

4goodz bolderwagen

7. 4Goodz opvouwbare bolderkar

 Deze 4Goodz bolderwagen heeft een verstevigde, zachte bodem waarop kinderen veilig en lekker kunnen zitten. Heb je grotere kinderen, let dan op: de kar heeft een draaggewicht van maximaal 60 kilo.

Het binnendoek zal – net als bij andere bolderkarren – na verloop van tijd slijten. Het doek van deze bolderkar is los na te bestellen, waardoor je kar er weer als nieuw uitziet. Het doek is verkrijgbaar in de kleuren rood, grijs en appeltjesgroen.

Type wielen: Massief
Pakmaat: 71 x 14 x 54 cm
Gewicht: 10.75 kg
Draaggewicht: Maximaal 60 kg
Verstevigde bodem? Ja
Zitje? Nee
Dakje? Nee

bolderkar obelink

8. Obelink Strong Sunroof bolderkar

Deze Obelink bolderkar zit qua prijs in de mid-range bolderkarren, maar daar krijg je een aantal handige extra’s voor terug: een zonnedak, een opbergtas en een koeltas die je achter de kar kunt hangen. Het pakformaat is daarnaast lekker klein.

De bodem is extra verstevigd, waardoor je deze bolderkar ook voor kinderen kunt gebruiken. Met een draaggewicht van maximaal 50 kilo, raakt deze kar wel snel overbeladen.

Type wielen: Massief
Pakmaat: 76 x 32 x 20 cm
Gewicht: 12,7 kg
Draaggewicht: Maximaal 50 kg
Verstevigde bodem? Ja
Zitje? Nee
Dakje? Ja

bolderwagen hout opvouwbaar

9. BERG houten bolderwagen

Dit is de enige echte houten klassieker van BERG. De donkere houten bak in combinatie met het blauwe staal doen bij velen jeugdherinneringen opborrelen. Met een belastbaar gewicht van 100 kg troeft ‘ie veel andere opvouwbare bolderkarren af (behalve de Beachtrekker en Redwood). Ook deze bolderkar is opvouwbaar, maar het pakket dat overblijft is wel wat groter. Hij is trouwens in verschillende maten te verkrijgen. 

Type wielen: Luchtwielen
Pakmaat: 96 x 58 x 18,5
Gewicht: 28,2 kg
Draaggewicht: 100 kg
Verstevigde bodem? Ja, van hout
Zitje? Nee
Dakje? Los bij te kopen

opvouwbare bolderwagen lidl

10. Hauck Toys opvouwbare bolderkar

 Weer zo’n leuk design van Hauck Toys. Deze bolderkar is speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 2 jaar: hij is stabiel, kantelt niet, heeft een parkeerrem, zonnedakje en zitkussen. Door de grote wielen is de kar makkelijk voort te trekken, zelfs als hij zwaarbeladen is. De wielen zijn gemaakt van EVA-schuim: dat betekent dat ze massief zijn en niet lek kunnen, maar toch lekker zacht rijden.

Het draaggewicht van deze bolderkar is wat aan de lage kant en het pakformaat is erg groot. Bovendien is dit een vrij zware kar.

Type wielen: Zachte, doch massieve banden gemaakt van EVA-schuim
Pakmaat: 97 x 75 x 34
Gewicht: 16,5 kg
Draaggewicht: Maximaal 50 kg
Verstevigde bodem? Ja
Zitje? Ja
Dakje? Ja

Conclusie: Wat is de beste opvouwbare bolderkar? 

Onze favoriete bolderwagens zijn de Beach Wagon Lite als hij praktisch en mooi moet zijn. . De Redwood bolderkar is favoriet voor voornamelijk zachte ondergronden zoals strand en bos en als je voornamelijk op harde ondergronden rijdt dan is dat de Beachtrekker. De combinatie van het gewicht, het draagvermogen maken deze drie wat ons betreft de favorieten. Je weet nu alles over het kopen van jouw ideale bolderkar. Laat de strand-, carnaval- of festivalavonturen maar komen!

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

4 reacties

 • Kijk als je op zoek bent naar een opvouwbare bolderkar ook zeker naar het merk Ulfbo. Deze lijkt op de beachtrekker, maar heeft wel een rem. Bovendien erg ligt en compact op te vouwen! Wij hebben er jaren lang veel plezier van gehad, zowel met wandeltochten met een kind en bagage er in als bij dagjes weg naar strand of dierentuin.

 • Bolderkar ook achter de fiets
  Bedankt voor dit artikel, ik mis alleen iets, en mogelijkheid om de kar achter de fiets te koppelen en dan bedoel ik niet een fietskar, maar een bolderkar met die mogelijkheid want het kan wel maar ik snap niet bij welke wel en niet een hoe dat dan werkt.
  groetjes.

Laat jouw reactie achter

User Review
 • Algemeen
  Sending
 • Gebruiksgemak
  Sending
 • Pakmaat
  Sending
 • Kwaliteit
  Sending