8.0
gemiddeld

De opblaasbare campingkast van Decathlon getest

Opblaasbare campingkast Decathlon
Beoordeling
 • Algemeen
  8.0
 • Gebruiksgemak
  9.0
 • Pakmaat
  9.0
 • Stabiliteit
  6.0

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Kom je aan op de camping, heb je net je tent of vouwwagen staan, maar dan moet de campingkeuken of campingkast nog in elkaar gezet worden. Veel gepruts en scheldwoorden later staat de boel. Herkenbaar?  We hadden als oplossing daarvoor eerder al opvouwbare campingkasten, maar Decathlon heeft ook een opblaasbare campingkast. We hebben hem getest en waren verbaasd door het gemak.

opblaasbare campingkast decathlon quechua

opblaasbare kampeerkast review

De opblaasbare campingkast past makkelijk in de kofferbak

Wat mij meteen opvalt, is hoe compact de kast is. De pakmaat van de tas waarin de kast komt, is 80 x 40 x 8 cm. De meeste standaard campingkasten en zeker de opvouwbare nemen veel meer ruimte in, in je bagage. Ook weegt hij met 4 kilo niet veel. Het gewicht komt vooral door de drie houten legplanken.

opblaasbare kampeerkast quechua

opblaasbare kampeerkast decathlon review

Opblazen van de Decathlon campingkast is in 1 minuut gepiept

De campingkast bestaat uit één lange buis die langs de voor- en achterkant van de kast loopt. Met één ventiel blaas je de kast binnen een minuut op. Hiervoor moet je wel een pomp met een beetje power gebruiken want de buis moet uiteindelijk opgepompt worden tot 0,5 bar. Met de meeste iets grotere luchtbeddenpompen lukt dat. Decathlon zelf adviseert haar rode pomp hiervoor.

Na het oppompen staat de kast meteen. De houten legplanken zijn in de kast ingenaaid waardoor ze er niet uitvallen en meteen op de juiste plek staan.

De opblaasbare campingkast hoefde in de week dat hij hier heeft gestaan niet bijgepompt te worden. Iets waar ik wel bang voor was, want dan zakt je hele kast inclusief inhoud in elkaar.  Maar die angst was dus niet nodig.

opblaasbare campingkast decathlon

opblaasbare campingkast decathlon review

Kast vastzetten maakt hem stabiel, maar dat kan niet in iedere tent

Wat wel nodig is, is het zekeren van de opblaasbare kampeerkast. Losstaand is de kast te instabiel en zal hij, als je er per ongeluk tegenaan loopt, om kunnen vallen. Daarom moet je hem zekeren.

Dat zekeren kan met de twee verstelbare riempjes met haakjes die aan de achterkant van de kast vast zitten. Je kunt dit achter bijvoorbeeld een paal of stok langshalen en dan aan elkaar vastmaken. Nog steviger staat de kast als je de beide riempjes aan weerszijden van de campingkast vastmaakt en aanspant zoals op de foto. Dan staat de kast stabiel genoeg en zal niet omvallen. Er zal ook niets uit de kast vallen als je er tegenaan loopt, maar hij blijft minder stabiel dan een opvouwbare campingkast. Niet elke tent of vouwwagen heeft echter een plek waar je deze vast kunt maken.

Lees ook:  Review: Exped Megamat 10 | Dat is 10 cm dik écht lekker slapen!

opblaasbare campingkast quechua

opblaasbare kampeerkast decathlon

Veel extra ruimte

De kast is ongeveer 140 cm hoog. In de kast heb je drie legplanken van ongeveer 80 x 35 cm. Daarnaast kun je onder de eerste legplank op de grond ook nog een krat neerzetten. Ook zitten er aan weerszijden nog insteekvakjes aan de kast vast voor je zonnebril, de tekenspullen of zonnebrand. Het is echt een campingkast en dus niet als campingkeukenkast bedoeld waarop je ook kunt koken. 

Aan de voorkant van de kast zit een rits die je soepel opent en sluit. Wat wel jammer is, is dat de onderkant van de kast open is. Hierdoor is hij minder geschikt om etenswaren in op te bergen of je moet daar afgesloten kratten voor gebruiken.

Leeg laten lopen van de campingkast, hoe gaat dat?

Het opruimen van de opblaasbare campingkast gaat simpel. Eerst helemaal leeghalen en dan het ventiel openen. De kast stort dan meteen in elkaar. Je moet dan wel nog even op de buizen drukken om de meeste lucht eruit te krijgen. Daarna past hij weer makkelijk in de meegeleverde tas.

Opblaasbare campingkast Decathlon
Beoordeling
8.0
gemiddeld
Ruime campingkast die snel staat en makkelijk in te pakken is in een compact pakket. Wel staat hij iets minder stabiel dan andere campingkasten, maar als je hem met de straps zekert is de stabiliteit ook meer dan voldoende.
 • Algemeen
  8.0
 • Gebruiksgemak
  9.0
 • Pakmaat
  9.0
 • Stabiliteit
  6.0
€8,95
Op voorraad
Bekijk beste aanbieding

Eindconclusie Decathlon opblaasbare kampeerkast: handig, maar niet voor iedereen

Deze Decathlon opblaasbare campingkast is een verademing als het gaat om opzet- en inpakgemak. Beide binnen 2 minuten gedaan, waar ik bij de traditionele campingkasten vaak wel een kwartier bezig ben. Ook blijft hij netjes opgepompt en levert hij echt veel extra ruime.

Wel moet je hem goed zekeren, wat niet in iedere tent mogelijk is. Daarnaast moet je je ervan bewust zijn dat de onderkant open is, waardoor etenswaren nog steeds in een afgesloten box opgeruimd moeten worden. Al met al is de Decathlon opblaasbare campingkast een prima alternatief voor de traditionele campingkast als je deze ergens in je tent of vouwwagen kunt vastzetten aan het tentdoek of een paal of stok.

Waar te koop?

 

Lees ook:  Help! Hoe kies ik een waterfilter?

opblaasbare campingkast decathlon quechua

Deze campingkast is door Decathlon beschikbaar gesteld voor de test. 
 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

4 reacties

 • Super handig

  • 8.0
   Algemeen
  • 10.0
   Gebruiksgemak
  • 10.0
   Pakmaat
  • 8.0
   Stabiliteit

  Staat super snel en ook weer zo ingepakt. Ook het eruit laten van de lucht kost geen moeite, wat bij andere opblaasbare dingen wel is.
  Wij gebruiken deze kast voor onze kleding. Hij is er ruim genoeg voor en biedt goed overzicht. Bovenop leggen wij ook nog een plank zodat we wat spullen kwijt kunnen (oa telefoons die aan de oplader zitten). De kast is wat minder stabiel dan een standaard camping kast, maar ik heb zeker niet ervaren dat hij gemakkelijk omvalt of zo. Ik zou hem echter niet gebruiken voor etenswaren of keukenspullen. Daar hebben we een andere, brede kast voor. Voor kleding ed is deze echt perfect, maar paar inderdaad niet in elke tent of vouwwagen. Je hebt wel een buis of iets dergelijks nodig om hem aan vast te maken. Wij zijn er in elk geval heel blij mee.

 • Quechua maakt gewoon uitstekende opblaasbare spullen, wij hebben 2 jaar met een opblaastent van Quechua gekampeerd en ook die hoefde je tussentijds nooit op te blazen. De tent is bijna voor nieuwprijs nog verkocht destijds maar de rode pomp hebben we gehouden, die is ook top!

  Wij gebruiken zelf een ‘gewone’ kast van Quechua. Die moet je wel in elkaar zetten maar eigenlijk is dat ook in een paar minuten gepiept. Die kast gebruikten we al met de tent, en nu staat hij in de voortent van de caravan als we langer kamperen.

 • Hoe kun je een kwartier bezig zijn met een traditionele camoingkast? Wij hebben al jaren een Bo-Camp Deluxe kast. Die staat echt binnen een minuut, zonder enig gedoe of frustratie. Een grote pomp meenemen zou ik wel een nadeel vinden van een opblaasbare kast, die zijn best groot. En bij onze vouwwagen met één inritsbare boogstok zou ik hem ook nergens aan kunnen borgen.

  • Dag Jessika,

   De campingkast die wij hiervoor hadden was er één met losse buizen en hoekstukken die je dus als een soort puzzel in elkaar moest zetten en dat kost wat tijd. Vergelijkbaar met de Bo-Camp Deluxe maar ik was er toch echt vaak even mee bezig en vond het pakket of behoorlijk groot. De pomp hebben we sowieso al mee voor onze opblaasbare kajak. Deze kast is niet geschikt als kookkast maar voor extra opbergruimte wel handig als je hem ergens kunt zekeren.

Laat jouw reactie achter

User Review
 • Algemeen
  Sending
 • Gebruiksgemak
  Sending
 • Pakmaat
  Sending
 • Stabiliteit
  Sending