Het opblaasbare veldbed van Decathlon, de Camp Bed Air 70, moet je echt eens proberen. Dat hoorde ik van meerdere enthousiaste lezers. Hoewel ik eigenlijk alleen inklapbare vouwbedden kende, leek een opblaasbaar exemplaar ook mij best handig. Eigenlijk is het meer een opblaasbare lattenbodem want je hebt wel ook een matje nodig. Maar goed, tijd dus voor een uitgebreide review en test om te kijken hoe zo’n Quechua opblaasbaar bed slaapt op de camping

Is zo’n Decathlon veldbed eigenlijk wel nodig?

Nou laten we daar maar meteen duidelijk over zijn. Nee, een opblaasbaar veldbed is geen eerste levensbehoefte op de camping. Het is een stukje luxe dat je kunt gebruiken om van de grond af te slapen, net wat comfortabeler te liggen én ik denk voor mensen met rugproblemen (dat ben ik zelf niet) een uitkomst.

Voor lichtgewicht kampeerders is een Camp Bed Air echt niet nodig en voor één of twee nachtjes zou ik het zelf ook niet meenemen. Ga je lange tijd kamperen dan kunnen slechte nachten je echt opbreken en je het kampeerplezier ontnemen. De slaapmatten uit mijn slaapmatten test kunnen dat al aangenamer maken maar dit veldbed maakt het nog wat comfortabeler.

WIL JIJ GRATIS HET MAANDELIJKSE KAMPEERMENEER MAGAZINE ONTVANGEN?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.


 

Een opblaasbaar veldbed, wat heb je nodig?

Dit opblaasbare veldbed dat Decathlon voor kampeerders zegt te hebben ontworpen, is eigenlijk eerder een soort lattenbodem. Bovenop de lattenbodem, leg je dan nog een luchtbed of nog handiger een slaapmat.

De slaapmat kun je met elastieken aan het opblaasbare veldbed vastklemmen. Het veldbed zelf is 70 cm breed. Veel dikkere slaapmatten van 10 cm zijn vaak echter breder. Die kun je alsnog vastzetten met de elastieken maar het ziet er één niet zo mooi uit en twee is het een beetje eng om op te liggen. Dit omdat je het idee hebt dat je er makkelijk naast valt. In de praktijk valt dat mee, maar als de matras en het veldbed qua breedte beter bij elkaar passen, slaap je met een fijner gevoel.

De standaard versie van de Camp Bed Air is 190 cm lang. Voor mij, ik ben 186 cm, was dat prima te doen maar voor langere mensen kan dat aan de korte kant zijn. Speciaal voo rhen is er een extra lange versie van 200 cm te verkrijgen. Deze is behalve de lengte en kleur helemaal gelijk maar wel duurder. 

Uitrollen en oppompen maar

Het oppompen van de Camp Bed Air 70 gaat heel gemakkelijk. Er zit maar één ventiel op en met de handpomp had mijn zoon van 8 hem binnen twee minuten keihard opgepompt. Dat hij hard is opgepompt is belangrijk want anders zakt je opblaasbare bed in als je er op gaat liggen. Je ziet dan ook metteen door de latten dat het eigenlijk een Decathlon opblaasbare lattenbodem is, want op de bovenkant moet nog een matras.

Het ventiel is gemaakt van stevig plastic en heeft een anti-leegloop functie zodat je hem na het oppompen zonder problemen dicht kunt draaien.

Belangrijk: Hoe slaapt het Camp Bed Air 70? “Uhm.. heerlijk dus!”

Het belangrijkste van een veldbed van Decathlon is natuurlijk: “Hoe ligt ie?” Nou daar is mijn hele gezin het over eens. Het eenduidige antwoord is namelijk: “Heerlijk!” Het is zelfs zo dat mijn vriendin eigenlijk liever ons bed in de vouwwagen inruilt voor het opblaasbare veldbed van de Decathlon.

Doordat je van de grond ligt is het minder koud en comfortabeler in en uit bed stappen. Ik heb het Camp Bed getest met een slaapmat van 10 cm, van 6,5 cm en van 3,8 cm dik. Met alle drie de slaapmatten is het comfortabel slapen.

Bij de mat van 6,5 cm en 3,8 cm is het verschil in comfort het grootste. Je merkt dan namelijk niet alleen dat je hoger ligt maar ook dat je daadwerkelijk zachter ligt.  Decathlon zelf adviseert om de Arpenaz Comfort 65 slaapmat van 6,5 cm te gebruiken maar persoonlijk denk ik dat alles vanaf 3,8 prima is. De lattenbodem had wat mij betreft wel nog zo’n 10 cm breder gemogen. Dan passen namelijk ook de 10 cm dikke slaapmatten er goed op en dat voelt net wat veiliger.

Als je twee van deze lattenbodems of veldbedden hebt kun je die aan elkaar bevestigen als een tweepersoonsbed. Met de klemmen maak je ze aan elkaar vast zodat ze niet uit elkaar schuiven en één van jullie twee in de gleuf belandt.

Gaat zo’n opblaasbaar veldbed niet snel lek?

Daar was ik vooraf ook een beetje bang voor. Gelukkig valt dat erg mee. Decathlon heeft het Quechua Camp Air Bed 70 gemaakt van polyester. Niet van dat dunne plastic dat men gebruikt voor luchtbedden maar een geweven polyester waar bijvoorbeeld ook opblaasbare outdoor kano’s van gemaakt worden.  Bang dat hij lek gaat ben ik dus niet.

Makkelijk mee te nemen

Het Decathlon veldbed weegt 3,8 kilo en zit in een handige draagtas van ongeveer 70 x 15 x 15 cm. Zodra je de stop los draait, loopt het Camp Bed snel leeg en is het makkelijk op te rollen. Bij het oprollen moet je er wel op letten dat je de luchtbanen goed naar binnen vouwt. Anders wordt het veldbed te breed en past het niet meer goed in de zak.

Eindoordeel: Review Decathlon Camp Bed Air 70, opblaasbaar veldbed

Een opblaasbaar veldbed, heeft iedere kampeerder dat nodig? Niet echt, maar het maakt kamperen wel een stukje luxer en comfortabeler. Vooral als je een lange tijd gaat kamperen, rugklachten hebt of op zoek bent naar meer comfort dan is de Camp Bed Air 70 echt een toevoeging.Voor langere mensen is een aparte langere versie van 200 cm nu beschikbaar en wel aan te raden. 

Al met een matje vanaf 3,8 cm slaap je comfortabel op dit Decathlon veldbed en vooral de extra hoogte zorgt voor meer warmte én comfort bij het opstaan. Als je wilt kun je er twee aan elkaar bevestigen voor een tweepersoonsveldbed. Meenemen gaat prima met de bijgevoegde draagtas en hij is ook nog voor andere doeleinden te gebruiken zoals je hieronder ziet. 😉 De Camp Bed Air 70 is online te koop bij Decathlon

Quechua camp bed air - opblaasbaar veldbed

49,99  in stock
Koop op Decathlon.nl
Decathlon.nl
as of 24 May 2020 05:44

 

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter

4 reacties

    • Hoi Dennis persoonlijk zou ik toch kiezen voor een 10 cm omdat het minder ruimte inneemt ook in de tent. Daarnaast is dat voor volwassenen toch iets breder. Is ruimte geen overweging dan maakt het qua comfort minder uit

  • Zou deze ook geschikt zijn voor in een ondertentje van een vouwwagen? Ik kan dit niet echt inschatten (hebben net een vouwwagen gekocht, dus nog niet veel ervaring)

    • Bij de meeste vouwwagens denk ik dat je dan wel erg dicht tegen de bovenkant van het ondertentje aan zult komen. Ik zou dan toch voor een 10 cm slaapmat gaan. Dat is iets minder claustrofobisch maar wel comfortabel.