7.2
gemiddeld

Mijn Tent is Top: Obelink Lugano 6 XL Excellent van Nathalie

Lugano 6 XL Excellent
Beoordeling
 • Algemeen
  8.0
 • Opzetten / afbreken
  6.0
 • Comfort
  8.0
 • Pakmaat
  6.0
 • Prijs / Kwaliteit
  8.0

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Gerry en Nathalie zijn op kampeergebied naar eigen zeggen nog ‘groentjes’. Ze kochten de Obelink Lugano 6 XL Excellent tunneltent om het kamperen met hun gezin te ontdekken. Dat kamperen beviel nog beter dan verwacht, maar hoe zit dat met hun nieuwe tent? In “Mijn Tent is Top” vertellen ze uitgebreid over waarom ze voor de Lugano 6 XL Excellent kozen, maar ook hoe hij bevalt.

Wie: Nathalie (38) en Gerry (40)
Merk & TypeObelink Lugano 6 XL Excellent Cooldark
Soort tent: Tunneltent met stokken voor 6 personen
Tentdoek
: Polyester
In bezit sinds: 2022
Kampeer: met 4 personen
Lievelingscamping:  Die is ieder jaar weer anders

Groentjes in kamperen, maar de smaak te pakken

Samen met onze dochters van 8 en 5 jaar kamperen we pas sinds vorig jaar.  Gerry ging vroeger met zijn ouders met de vouwwagen wel kamperen en zelf ben ik als tiener één keer met de tent op vakantie geweest maar verder altijd in huisjes of stacaravans. Qua kamperen zijn we dus nog echt ‘groentjes’ maar we hebben de smaak echt te pakken.

We zijn inmiddels 4 keer met onze tent, een Obelink Lugano 6 XL Excellent Cooldark, eropuit getrokken en we zijn verkocht. Vaak kamperen we samen met mijn broer en zijn gezin die een eigen tent hebben. Op Instagram @koetje_gaat_kamperen delen we onze avonturen als nieuwbakken kampeerders.  

Obelink Lugano 6 XL Excellent luifel

Onze eerste tent: niet duur, wel ruim!

De Obelink Lugano 6 XL Excellent is voor een familietent van zijn formaat gewoon niet duur. Omdat we nog niet eerder als gezin gekampeerd hadden en niet goed wisten of we dit wel echt leuk gingen vonden, wilden we niet meteen een fortuin uitgeven. Ik moet toegeven, je krijgt echt veel ruimte voor je geld, het is dus een prima tent om uit te proberen of kamperen wel wat voor jouw gezin is. 

Een 6-persoonstent met zijn vieren? 

We wilden een tent met lekker veel ruimte. Niet alleen om te slapen, maar ook leefruimte, zodat we bij slecht weer gewoon comfortabel als gezin binnen kunnen zijn. Het is een 6-persoonstent, maar voor mij persoonlijk zou het met zes personen te krap zijn. 

Lees ook:  13 hippe buitenkleden om je tuin of tent te pimpen!

Met zijn vieren hebben we in beide slaapcompartimenten, die trouwens met een gordijn ook open te ritsen zijn tot één compartiment, genoeg ruimte voor de slaapmatten en nog bagage. Ook in de leefruimte van 290 x 430 cm heb je echt een zee van ruimte en met 215 cm stahoogte kun je er ook makkelijk in staan. Qua ruimte is deze tent voor ons vieren echt perfect. 

Obelink Lugano 6 XL

Onze Obelink Lugano 6 XL Excellent heeft een (extra) luifel

Die zee van ruimte kun je heel makkelijk veranderen in een luifel. Ja, echt! De voorwand kun je naar het midden verplaatsen. Je hebt dan wel een kleinere binnentent,

maar wel een luifel van 140 cm diep. Zo kun je de tent eigenlijk aan het weer aanpassen. 

Zelf vonden we de binnenruimte dan wel wat krap worden, dus we hebben er nog een extra luifel bijgekocht. Dan kan de voorwand gewoon voorin blijven zitten, hebben we binnen lekker veel ruimte, maar ook voor de tent beschutting tegen de zon en regen.  De zijdeur gebruiken we als deur niet zo veel, maar hij heeft een gaaswand en die gebruiken we om bij warm weer te ventileren. 

Obelink Lugano 6 XL Excellent binnen

De Lugano 6 XL heeft óók CoolDark

Decathlon is met Fresh & Black tenten begonnen die extra donker zijn en door een speciale coating ook koeler. Obelink heeft dat principe ook op de Obelink Lugano 6 XL Excellent toegepast, maar dan heet het CoolDark. Vooral met die extra verdonkerde slaapcabines zijn we heel blij. Met kinderen is dat echt een uitkomst. Ze slapen makkelijker in als het buiten nog licht is en worden als je geluk hebt, ‘s ochtends iets later wakker. 

Obelink Lugano 6 XL Excellent

Strak opzetten is best lastig

Het is een stokkentent en het is soms echt een beetje vechten met de stokken om onze Laguna 6 XL Excellent strak op te kunnen zetten. Het opzetten is op zich niet moeilijk maar naar onze mening staat hij eigenlijk nooit strak genoeg en alles bij elkaar doen we er ongeveer 45 minuten tot een uur over. 

Afbreken daarentegen gaat heel makkelijk en alles past ook prima in de opbergzak die met 80 x 35 cm eigenlijk helemaal niet zo heel groot is voor zo’n grote tent. 

Het blijft een polyester tent

Het tentdoek van onze Obelink Lugano 6 XL Excellent Cooldark is van polyester, waardoor de tent zo betaalbaar is, maar ook al heeft hij een koelende CoolDark laag, polyester ademt niet, waardoor je vaak vochtigheid en condens in je tent hebt.  Als probeertent prima, maar nu we weten dat we kamperen zo leuk vinden, gaan we ons wel oriënteren op een opblaasbare  katoenen of polykatoenen tunneltent als volgende stap.  

Lees ook:  Mijn Tent is Top: De Nordisk Thrymheim 5 van Jonathan
Review: Obelink Lugano 6 XL Excellent
Beoordeling
Lugano 6 XL Excellent
7.2
gemiddeld
Je krijgt veel ruimte voor je geld en de extra donkere slaapcabines zijn erg fijn. Wel zou ik er een extra luifel en tenttapijt bij kopen voor wat meer comfort.
 • Algemeen
  8.0
 • Opzetten / afbreken
  6.0
 • Comfort
  8.0
 • Pakmaat
  6.0
 • Prijs / Kwaliteit
  8.0
€499,00
Op voorraad
Bekijk beste aanbieding

De Obelink Laguna 6 XL Excellent heeft ons kampeerhart geopend

Voor beginnende kampeerders is deze Obelink Lugano 6 XL Excellent Cooldark echt een prima tent om zonder meteen al je spaarcenten kwijt te raken wel te kunnen ontdekken of kamperen bij je past. De vele ruimte, de verstelbare voorwand en de ruime donkere slaapcabines zijn echt heel fijn. Wel zou ik er een extra luifel voor schaduw en beschutting bij kopen en ook is een tenttapijt in de leefruimte ter bescherming van het grondzeil een aanrader want die slijt anders redelijk snel. 

Waar te koop? 

Obelink Lugano 6 XL Excellent

Eerder in: “Mijn Tent Is Top!”:

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

Sending