8.4
gemiddeld

Mijn Tent is Top: De Obelink Familia 6 van Anita!

Familia 6 tunneltent
Beoordeling
 • Algemeen
  10.0
 • Opzetten / afbreken
  8.0
 • Comfort
  10.0
 • Pakmaat
  4.0
 • Prijs/Kwaliteit
  10.0

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Axel en Anita kochten voor hun gezin de Obelink Familia 6, een ruime familietent met inritsbaar kuipzeil en een flinke vaste luifel. Inmiddels hebben ze er het eerste jaar mee gekampeerd en vertellen ze in “Mijn Tent is Top” waarom ze voor deze tent kozen en wat er goed en minder goed bevalt. 

Wie: Axel & Anita
Merk & Type: Obelink Familia 6
Soort tent: 6-persoons tunneltent
Tentdoek
: Polykatoen
In bezit sinds: 2023
Kamperen met:  2 zoontjes (2, 5 jaar)
Lievelingscamping:  Kampeerdorp de Zandstuve

Burlende herten op de Veluwe

Het kamperen is ons met de paplepel bijgebracht. Anita stond met haar ouders altijd met een caravan en later stacaravan op een camping op de Veluwe. “Wakker worden met het geluid van burlende herten in de ochtend is nog altijd één van mijn mooiste jeugdherinneringen”. Axel trok er met zijn ouders met de vouwwagen op uit. “Tsjechië was ons favoriete kampeerland.”  Nu dragen we het kampeervirus over op onze jongens, Pepijn (5) en Jens (2). 

Van camping stedentrip naar familiecamping

Toen we nog met zijn tweeën waren, deden we ook wel eens een “camping stedentrip” met het vliegtuig of de trein en dan bijvoorbeeld op een camping dicht bij Rome of Pisa kamperen.  Met de jongens deden we dit ook én dan naar Frankrijk of Italië en daar dan iets huren op de camping, maar sinds dit jaar hebben we onze eerste familietent gekocht, een Obelink Familia 6, en wat zijn we daar blij mee!

obelink familia familietent

Met onze Obelink Familia 6 staan we op leukere plekjes

Wij hebben de overstap van huuraccommodaties naar een eigen tent vooral gemaakt omdat wij vinden dat je met een eigen tent op de leukere plekjes van de camping komt te staan én veel meer contact krijgt met medekampeerders, bijvoorbeeld bij het afwassen en buitenleven.

We wilden katoen of polykatoen

Toen we op zoek waren naar een nieuwe familietent zijn we best lang bezig geweest om alles te vergelijken. We hebben veel tenten bekeken maar uiteindelijk van het de Familia 6, Bardani Spitfire 400 xl Deluxe of Redwoord Birch 440 waar we tussen twijfelden. We waren er wel snel uit dat het een katoenen of polykatoenen tent moest worden. Die hebben een lange levensduur én een fijn binnenklimaat en uiteindelijk gave de prijs en de kwaliteit van het kuipzeil van de Familia 6 de doorslag.

Lees ook:  Review: SwissPiranha super lichtgewicht haringen!

De Obelink Familia 6 is van polykatoen, een tentdoek dat een mix is tussen polyester en gewoon katoen. Daardoor is het lichter, droogt het sneller, maar heeft het nog wel een groot gedeelte van het ademende vermogen van katoen. 

De Familia 6 heeft lekker veel ruimte

Er is ook een Obelink Familia 4 (4 personen) en Familia 5 (5 personen) maar wij kozen bewust, ook al zijn we maar met zijn vieren, voor de grootste: de Familia 6 voor 6 personen. Vooral omdat we ook graag in Nederland kamperen en bij slecht weer de jongens zo binnen genoeg ruimte hebben om te spelen. 

De ruimte van de Obelink Familia 6 is echt fantastisch. Hij is 730 cm lang en 480 cm breed en heeft een stahoogte van 215 cm. Afgelopen zomer hebben we genoeg regen gezien en nooit ruimte tekort gehad, ook geen lekkage trouwens!

Verder voelt de Familia eigenlijk nog ruimer dan andere tenten die we gezien hebben. De voorkant is erg open omdat de luifel niet afloopt naar beneden, maar helemaal recht is. Hierdoor krijg je een fijn open gevoel, zelfs als je onder de luifel zit.

Donkere flexibele slaapcabine

De slaapcabine van de Obelink Familia 6 is ook echt heel groot. Door de flexibele tussenwanden kunnen we zelf kiezen of we er één grote ruimte, één grote en een 2-persoons slaapcabine of 3 2-persoons slaapcabines van maken. Met kleine kinderen is dat wel handig. 

Voor onze zoontjes zijn de extra donkere slaapcabines ook echt heel fijn. Als het in de zomer laat donker wordt en vroeg weer licht is, kunnen onze kinderen op de camping toch goed slapen, wat voor ons ook weer fijn is.  

Obelink Familia ervaring

Geen last van beestjes, ook niet onder de luifel

Door het vast in te ritsen kuipzeil hadden we binnen geen last van ongedierte. Zelfs als we ‘s avonds buiten onder de luifel eten, hebben we geen last van wespen of vliegen gehad. Dat komt omdat de voorwand een hor heeft van knuttengaas. Bij het eten deden we die dicht en dan komt er geen wesp meer binnen.  

45 – 60 minuten en de Familia 6 staat

Het opzetten is eigenlijk zo gebeurd!  Er is een klein beetje handigheid nodig voor de stokken, maar na de eerste keer heb je dat wel door. Omdat het een grote tent is, heb je wel veel haringen en scheerlijnen nodig, maar dan staat de tent echt als een huis! Met zijn tweetjes zetten wij, nu we het een paar keer gedaan hebben, de Familia 6 op in ongeveer 45-60 minuten.

Lees ook:  Top 8 beste lichtgewicht tent 2024

Afbreken gaat nog makkelijker. Bij het vouwen van de tent goed de grootte van de zak ernaast houden en dan past onze gezinstent erg gemakkelijk weer terug in de tassen!

Obelink Familia familietent

Hij is wel groot!

Eigenlijk hebben we weinig tot geen minpunten aan de Obelink Familia tent kunnen ontdekken na een jaar kamperen of het moet de pakmaat zijn. Het is namelijk wel een groot pakket om mee te nemen in de auto. Het hele pakket is 26 x 36 x 112 cm groot en weegt bijna 54 kilo. Wij nemen een kar mee voor de tent en alle kampeerspullen. 

Review Obelink Familia 6 tunneltent
Beoordeling
Familia 6 tunneltent
8.4
gemiddeld
Wij hebben veel tenten vergeleken en dat moet je zeker zelf ook doen, maar de prijs-kwaliteitverhouding van de Obelink Familia 6 is in vergelijking met andere merken echt heel goed
 • Algemeen
  10.0
 • Opzetten / afbreken
  8.0
 • Comfort
  10.0
 • Pakmaat
  4.0
 • Prijs/Kwaliteit
  10.0

De Familia 6 is echt heel veel tent voor je geld!

Wij hebben veel tenten vergeleken en dat moet je zeker zelf ook doen, maar de prijs-kwaliteitverhouding van de Obelink Familia 6 is in vergelijking met andere merken echt heel goed.  Het is een ruime tent met een kwalitatief goed inritsbaar kuipzeil van pvc en de donkere slaapcabines zijn echt een uitkomst. Daarnaast is de luifel al heel groot, waardoor je geen apart extra luifel nodig hebt.

Die drie dingen samen, met de prijs, gaven bij ons uiteindelijk de doorslag. Na het eerste jaar kamperen zijn we nog steeds super tevreden.  

Waar te koop? 

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

Sending