7.5
gemiddeld

Test: Obelink Coolmove 42 Hybrid, de stilste

Obelink Coolmove 42
Beoordeling
 • Algemeen
  7.5
 • Koelen
  6.0
 • Gebruiksgemak
  7.5
 • Geluid
  9.0

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Ik heb de Obelink Coolmove 42 Hybrid koelbox uitgebreid getest en vergeleken met de andere koelboxen uit onze camping koelkasten test. Hoe koud bewaart hij je eten en drinken, maakt de koelbox veel lawaai, hoeveel past er in. Eigenlijk alles wat jij wil weten heb ik uitgeprobeerd.

Update: Coolmove 40 is de nieuwe opvolger!

De Coolmove 42 wordt niet langer verkocht. De opvolger, de Obelink Coolmove 40, die ook in 30 liter, 50 liter en als duo koel-vriescombinatie te koop is hebben we ook getest en kent op veel vlakken een flinke verbetering. zoals je in onze review kunt lezen. 

Wat is een compressor camping koelkast?

Er zijn eigenlijk drie soorten elektrische camping koelkasten of koelboxen. Eerst de goedkope thermo-elektrische koelbox die vaak relatief klein is, relatief veel lawaai maakt én tot maximaal 15 à 20 graden onder de buitentemperatuur koelt. Dan de absorptiekoelbox die tot maximaal 30 graden onder de buitentemperatuur koelt, ook op gas kan, stil is, maar duurder, echt waterpas moet staan en veel stroom gebruikt.

Als laatste soort is er de compressor camping koelkast waar de Obelink Coolmove 42 dus één van is. Een compressorkoelbox geeft je eigenlijk qua koelvermogen de koelkast van thuis. Deze koelboxen kunnen soms zelfs tot -20 °C bevriezen en zijn met een thermostaat te regelen. Vooral als je veel in warm weer kampeert in Zuid-Europa, medicijnen koud moet houden of écht van koude biertjes houdt, is een compressorkoelbox de juiste keuze

obelink coolmove 42 camping koelkast

Met 12V in de auto en met 230V op de camping of thuis

Eigenlijk is de Obelink Coolmove een zogenaamde AC/DC hybride koelbox. Dat betekent dat je hem thuis en op de camping gewoon op het 230V stroomnet kunt gebruiken. Maar daarnaast kun je de koelbox ook op 12V in de auto aansluiten op de sigarettenaansteker. Op 230V gebruikt hij het compressorsysteem en kan hij ook vriezen.

Op 12V gebruikt hij het thermo-elektrische systeem en kan hij 15 tot 20 graden onder de buitentemperatuur koelen. Zo kun je dus ook onderweg naar Kroatië je eten goed houden of onderweg een echt koel drankje drinken. Hiervoor gebruik je de aanstekeraansluiting van je auto. Bij steeds meer auto’s zit er ook zo’n aansluiting in de kofferbak of bij de achterbank. Heb je dat niet, dan is een 12V-verlengsnoer handig want het 12V-snoer is 190 cm lang.

Lees ook:  Review: Mobicool MB40 écht koude camping koelkast

coolmove obelink koelbox review

Wordt de Obelink Coolmove 42 echt koud?

Misschien wel het allerbelangrijkste: hoe koud blijft je proviant in de Obelink Coolmove? Voor de test hebben we de koelprestaties van de koelbox gedurende 24 uur, in een omgeving van 25,5 °C, gevolgd.

Dat deden we met ook met nog 14 andere koelboxen. De Coolmove wist na 4 uur op 230V een minimale temperatuur te bereiken van -8,9 °C. Na 24 uur was dat iets opgelopen tot -8,4°C. Een verschil van 33,9°C met de omgevingstemperatuur. Dat is voor de meeste kampeerders ruim voldoende, maar wel minder dan veel andere compressor koelboxen.

Op 12V, het thermo-elektrische systeem dus, koelt hij minder hard, maar met een temperatuur van 9,4 °C na 24 uur scoort de koelbox hier wel beter dan de meeste andere hybride koelboxen.  

Koelprestaties:

230V12V
na 1 uur6,1°C12,7°C
na 2 uur-7,6°C11,4°C
na 4 uur-8,9°C10,3°C
na 8 uur-7,8°C9,4°C
na 24 uur-8,4°C9,5°C
Verschil omgeving33,9°C16,0°C

Obelink Coolmove 42 is de stilste compressor koelbox

Volgens de fabrikant produceert de koelkast 40 decibel aan geluid. Dat is alleen als hij aanslaat en moet bijkoelen. Dat gebeurt vooral als hij de eerste keer op temperatuur moet komen of wanneer het buiten warm is en hij moet bijkoelen.

Wij hebben zelf ook gemeten en kwamen ook op 40 dB uit in de compressorstand en 42 dB op de 12V-stand. Daarmee is deze koelbox van alle compressor en thermo-elektrische koelboxen uit de test de stilste. Je hoort hem wel, maar het is bijvoorbeeld veel minder storend dan de veel luidere Campart Travel CB 8695. Wil je een helemaal stille koelbox, dan moet je voor een absorptiekoelbox kiezen, maar die hebben wel minder sterke koelprestaties.

obelink coolmove test

Er passen tot wel 15 1,5l-flessen in

Tijdens onze test pasten er in de Obelink Coolmove 42, van 42 liter,  15 1,5l-flessen staand. Ik moest wel een beetje duwen om ze er in te krijgen, maar bij geen van de andere koelboxen die we in de koelboxentest hebben getest, paste dit. Ik weet niet hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen, maar makkelijk is het wel, die extra ruimte. De deksel past dan ook nog makkelijk dicht. Misschien iets té makkelijk, want de magneten waarmee deze sluiten, zijn sterk en soms moet je met twee handen trekken om hem open te krijgen. 

Best zwaar

Een nadeel van compressor koelkasten zoals deze van Obelink, maar ook de Dometic CK 40D en Mobicool MB40, is dat ze behoorlijk groot zijn en flink wat ruimte in je kofferbak innemen.  Daarnaast zijn ze behoorlijk zwaar. Zo weegt de Obelink Coolmove 42 19,9 kg wat vergelijkbaar is met andere merken. Wil je een lichtere compressor koelbox dan kom je met 14,5 kg bij de Mestic MCC 35 uit, maar daar past ook meteen minder in.

Lees ook:  Getest: Campart Travel CB 8695 Melbourne koelbox

obelink coolmove 42 koelbox

Instellen op gevoel

Het instellen van de koelbox gaat met een draaiknop. Deze zit achter een luikje aan de bovenkant van de koelbox verstopt. Dat is fijn want zo komt er geen vuil in dat vakje. Wel voelt het luikje niet heel  sterk aan.

Je kunt de Obelink Coolmove dus niet per graad instellen. Dit moet je een beetje op gevoel doen. De ervaring leert dat je hem bij het eerste afkoelen op de maximale stand zet en dan na een uur iets terug kunt zetten.  Dit zodat er geen ijsklonten in jouw melk of bier komen te zitten.

obelink coolmove 42 review

Obelink Coolmove 42 Hybrid specificaties

MerkObelink
TypeCompressor
Inhoud42 L
Gewicht19.9 kg
Afmetingen D x B x H56,7 x 47,5 x 47 cm
Flessen 1,5 l15 staand
Vriezenja
EnergielabelF
Geluid dB test40 dB
Geluid dB test (ecostand) 12V42 dB
12 V (autoaansteker) ja
230 Vja
Gasnee
Obelink Coolmove 42
Beoordeling
Obelink Coolmove 42
7.6
gemiddeld
De Obelink Coolmove 42 misschien niet de koudste koelbox, maar van de compressorkoelboxen wel de stilste en ook de ruimste met ruimte voor 15 flessen. De hogere minimumtemperatuur van de Coolmove zal voor de meeste kampeerders die de koelbox als camping koelkast gebruiken in plaats van als camping vriezer, geen probleem vormen.
 • Algemeen
  7.5
 • Koelen
  6.0
 • Gebruiksgemak
  7.5
 • Geluid
  9.0
€249,00
Niet op voorraad
Bekijk beste aanbieding

Pluspunten

 • Vriezen tot -8,9 Cº
 • Koelt tot 33,9 ºC onder omgevingstemperatuur
 • Ruimte voor 15 1,5l-flessen
 • 12V én 230V
 • Snoerhaspel
 • 40 dB relatief stil

Minpunten

Minnen

 • 19,9 kg relatief zwaar
 • Geen thermometer
 • Op gevoel in te stellen
 • geen accubeveiligingssysteem

Eindconclusie Obelink Coolmove 42 Hybrid: stil en ruim

Zoals je in de review kunt lezen, is de Obelink Coolmove 42 misschien niet de koudste koelbox, maar van de compressorkoelboxen wel de stilste en ook de ruimste met ruimte voor 15 flessen. De hogere minimumtemperatuur van de Coolmove zal voor de meeste kampeerders die de koelbox als camping koelkast gebruiken in plaats van als camping vriezer, geen probleem vormen.

Waar te koop? 

Andere absorptie koelboxen en compressor koelboxen uit de camping koelkasten test:

Obelink Coolmove 42

Deze koelbox is door Obelink ter beschikking gesteld voor de test.

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

2 reacties

Laat jouw reactie achter

User Review
 • Algemeen
  Sending
 • Koelen
  Sending
 • Gebruiksgemak
  Sending
 • Geluid
  Sending