Noordrijn-Westfalen: het ultieme vakantiegevoel lekker dichtbij

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Als je op vakantie gaat, wil je daar het liefst zo snel mogelijk aankomen en niet ver te hoeven reizen. Maar de ultieme vakantieplek ligt voor velen niet om de hoek. Toch is er dichtbij meer moois te zien dan je denkt. In het Duitse Noordrijn-Westfalen bijvoorbeeld. Het gebied ligt dicht bij Nederland en biedt diverse culturele en sportieve hotspots waar je het hele jaar door van kunt genieten. Samen met Lekkerwegtips.nl laten geven we een paar tips om de mooiste plekjes van Noordrijn-Westfalen te ontdekken.

Rothaarsteig

Sportief het jaar door

Op nog geen 3 uur rijden van Utrecht ligt de prachtige Duitse regio Noordrijn-Westfalen. Ben je op zoek naar een actieve vakantie? Dan ben je in Noordrijn-Westfalen op de juiste plek. Niet alleen kan je mooi wandelen op de vele bewegwijzerde wandelroutes (zoals de Rothaarsteig-wandeling door Sauerland). Als fietser kom je in de regio ook aan je trekken. Er ligt namelijk maar liefst 13.800 km aan fietspad door het gehele gebied. Het landschap rondom de stad Münster is bijvoorbeeld een prachtige plek om te fietsen.

nordrhein westfalen solingen

De Eifel is zooo… mooi

Er is ook genoeg ruimte voor een rustige vakantie in de natuur. Midden in Noordrijn-Westfalen ligt het Nationaal Park Eifel, een beschermd natuurgebied waar de wildernis de overhand heeft. Hier vind je bossen en open landschappen waar je met een gids of op eigen houtje het landschap in kunt trekken. Mooie wandelingen door de bossen en langs de kratermeren en als je niet bang bent voor een uitdaging kun je op je fiets je kuiten er eens flink van langs geven.  Ook is Noordrijn-Westfalen een perfecte plek voor een camper roadtrip. Eén van de mooiste camperroutes van Duitsland loopt hier doorheen, met schitterende camperplaatsen boven op heuvels. het uitzicht is schitteren.  

De rivier de Rijn levert bovendien mooie taferelen op. Fiets of wandel een stuk langs de oever of ga de rivier op met een bootje of rondvaarttocht. Op sommige stukken kan er zelfs geraft worden!

emrecan arik 0E9r6zCVGiU unsplash

Cultuur en shoppen in grote steden

In dit gebied liggen verschillende mooie, traditionele steden met moderne gebieden. Bouw je tent eens op in de buurt van Düsseldorf of Keulen! In beide steden kun je genieten van traditionele, maar ook hedendaagse architectuur en door deze uitlopers van het Ruhrgebied lopen schitterende fietsroutes. 

De Dom van Keulen, uitkijkpost Rheinturm en kunstmusea K20 en K21 zijn hier goede voorbeelden van. Ook kun je in deze twee steden eindeloos shoppen.

Lees ook:  Kamperen in Duitsland: 10 x dit wist je nog niet

Noordrijn-Westfalen, mooier dan je denkt

Kortom: ben je toe aan een mooie, sportieve of culturele vakantie, maar wil je niet te ver rijden met je tent, camper of caravan? Dan is Noordrijn-Westfalen een goede plek om een week (of twee!) heerlijk vakantie te vieren. Meer inspiratie nodig? Bekijk dan eens deze extra tips!

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

1 reactie

  • met mïjn vrouw zou ik graag een tip van u krijgen voor een rondreis per caravan van een 3 tot 4 weken. we fietsen ook heel graag. liefst beginnen in de buurt van Bocholt. heel veel dank voor uw moeite!

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending