Campingtip: BuitenWedde, vakantie in groen Westerwolde

64d50467ce3ab4c72923183c1b6ddca6?s=55&d=mm&r=g Wijtske Afgelopen weekend hebben we een weekend mogen kamperen op Natuurkampeerterrein BuitenWedde, aan de poort van Westerwolde. De week ervoor was het nogal regenachtig, dus we hadden ons voorbereid op een nat weekend, maar toen we  die kant opreden, brak de hemel open en scheen de zon! 

Na een rit van een half uur kwamen we aan bij natuurkampeerterrein BuitenWedde, gelegen, je raadt het al, net buiten het dorpje Wedde in Oost-Groningen. Westerwolde in Oost-Groningen, waarbij je denkt aan weidse uitzichten over landerijen, doet verrassend Frans aan. Het is een thuiswedstrijd, want we wonen zelf in het zuidelijkste puntje van dit prachtige gebied! 

boerderijcamping groningen

Gastvrij ontvangst

Terwijl we o over de oprijlaan van natuurkampeerterrein BuitenWedde rijden, wat ook als een Frans landweggetje voelt, staat Fedda, één van de eigenaressen, ons al op te wachten met een grote glimlach op haar gezicht. Ze begroet ons en laat meteen ons plekje zien, dat is namelijk aan het begin van de camping, op een grindplaatsje. 

Rust en stilte in een groene oase op BuitenWedde

We pakken, traditiegetrouw, eerst de stoelen uit en nemen een wijntje (op de lange reis van een half uurtje rijden :-)). En we genieten van de rust en stilte om ons heen. We hebben een prachtig uitzicht op de verbouwde Groningse boerderij. Het privétuintje met bloeiende bloemen gonst van de bijen en hommels, vlinders vliegen af en aan. In de linde heeft de merel een nest, we zien hem vaak voorbij vliegen met dikke larven in zijn bek voor de jongen. Het zonnetje schijnt nog steeds heerlijk en we worden loom en lui. Dit is onthaasten. 

natuurkampeerterrein buitenwedde

trekkershut groningen

Natuurkampeerterrein BuitenWedde

Het natuurkampeerterrein voor tenten ligt dus helemaal achter op het boerenerf, achter een prachtige vijver met een aarden wal. De plekjes zijn klein maar fijn, je hebt een heerlijk uitzicht over het akkerland aan de achterzijde. De plekken zijn dit weekend allemaal bezet, met een verschillend pluimage aan gasten, van fietskampeerders, tot gasten met grote tenten. Maar over het algemeen bezoeken wandelaars of fietsers dit natuurkampeerterrein. Van hieruit kun je een paar mooie etappes van bijvoorbeeld het Noaberpad lopen. 

Op het campinggedeelte van BuitenWedde staan ook twee kleine trekkershutjes, waar je prima bedden vindt voor één of een paar nachten. Je maakt dan gebruik van het campingsanitair. Het sanitair is netjes, schoon en vrij nieuw aangelegd. Er zijn twee douches, één met een toilet en nog een apart toilet. Het sanitair zit in de boerderij, waar ook de appartementen gesitueerd zijn, maar die hebben natuurlijk allemaal hun eigen sanitair. Verder kun je er ook nog in een pipowagen overnachten. 

Lees ook:  Fietsvakantie - Onze route door Drenthe en Friesland

In de tuin staat nog een kas, waar je bij koud weer gebruik van kunt maken, en een gezamenlijke keuken voor de afwas, maar je kunt er ook je maaltijd bereiden en de folders vinden van bezienswaardigheden in de omgeving. De natuurcamping is autoluw, dus voor het vervoer van je spullen naar de kampeerplek kun je gebruikmaken van de bolderkar

Wandelen in een oeroud gebied

Zoals gezegd is natuurcamping BuitenWedde een perfecte uitvalsbasis voor Noaberpad etappes, maar aangezien Westerwolde wandelgemeente 2020 is, zijn er ook andere prachtige routes die door het landschap voeren. We hebben een wandeling gemaakt vanaf het natuurkampeerterrein rond Wedde, door het natuurgebied Hoorndermeer, langs de Westerwoldsche Aa, naar de Giezelbaarg, waar heksen verbrand werden en via Wessinghuizen terug naar Wedde. Uiteraard mocht een bezoek aan de Burcht van Wedde niet ontbreken. Helaas was deze gesloten vanwege de coronamaatregelen, maar desondanks een prachtig plaatje om te zien. De burcht is tegenwoordig een kinderhotel voor kinderen die normaal niet of nauwelijks op vakantie kunnen, maar je kunt er ook heerlijk eten én logeren. 

natuurcamping groningen buitenwedde

En wat is er verder te doen in Westerwolde? 

Je kunt een bezoek brengen aan de vesting Bourtange, je gaat dan terug naar het jaar 1742, of ga nog verder terug in de tijd naar het jaar 1465 met een bezoek aan het Middeleeuwse Klooster in Ter Apel. Op beide locaties worden ook diverse evenementen georganiseerd zoals bijvoorbeeld Middeleeuws Ter Apel (in 2020 helaas niet vanwege corona). Met (of zonder) de kids kun je een bezoekje brengen aan het Dinopark in Wedde,  Wildlands in Emmen of Wonderwereld in Ter Apel. Er is veel te doen in de provincie Groningen

buitenwedde

Totale ontspanning 

Na dit kampeerweekend op natuurkampeerterrein BuitenWedde waren we volledig ontspannen. We hebben heerlijk gewandeld, gelezen, en genoten van de rust en stilte op dit mooie natuurkampeerterrein met twee ontzettend lieve eigenaressen.  De camping is nog niet zo lang open, maar daar merk je als gast niets van, van die “stress”. Sterker nog, ik liet alle stress achter op de weg voordat we het Franse landpaadje insloegen. Kortom, kom tot rust in deze groene oase en geniet van al het moois dat Westerwolde en Groningen te bieden heeft. En wil je niet kamperen dan zijn er nog de schattige trekkershutten

 

Auteur

Ik ben Wijtske, 50jaar en samen met mijn man en kinderen kamperen we er op los. Met onze Volkswagen T3 camper trekken we er op uit in Nederland en Europa. Het liefst kampeer ik op Staatsbosbeheer of alternatieve sfeervolle campings.
Leer Wijtske kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter