Campingtip: Kamperen in het bos op natuurkampeerterrein Borger

1b9872d8fccdb4c52235befa738b8d40?s=55&d=mm&r=g Akke Ver van de bewoonde wereld ligt natuurkampeerterrein Borger nabij Drouwen. Om je heen hoor je alleen maar vogels. In dit Drentse natuurgebied ben je te gast bij Staatsbosbeheer. Je hoeft niet van de camping om volledig tot rust te komen. We stonden er een weekend en delen onze ervaring in deze review. 

Het tweede weekend van september voorspelde een prachtig nazomerweekend te worden, dus de tent kon zeker nog één keer voordat het te koud werd van zolder. Omdat er nog sportverplichtingen waren op zaterdag, wilden we niet te ver weg. We belandden dan ook in de Drentse bossen. Een uurtje van huis.

natuurkampeerterrein borger

natuurcamping drenthe e1569230316958

Helemaal tot rust komen op natuurkampeerterrein Borger

Het fijne van dit natuurkampeerterrein is dat het niet aan een weg of heel dichtbij een dorp ligt. Wanneer ik een week heb gewerkt, kan ik erg genieten van rust en de afwezigheid van veel mensen. Doordat het voor een natuurkampeerterrein een relatief grote camping is (rond de vijftig plaatsen), is er dit weekend meer dan genoeg ruimte voor onze tent.

Ruime plekken 

De plekken op natuurkampeerterrein Borger zijn overigens ruim genoeg; zelfs met een De Waardtent heb je voldoende ruimte ook om de tent heen. We zoeken een plekje waar in de middag nog zon is, zodat we zo lang mogelijk de warmte op de tent hebben. Of dit een goede tip is weet ik niet, want bij het ontbijt is het wel koud op deze manier. 

Wat we deze keer anders hebben dan de meeste keren dat we in Nederland kamperen is elektriciteit. Omdat we een beetje op zien tegen de koude nachten hebben we een klein kacheltje mee. ’s Avonds blijkt dit wel een uitkomst. Zo kunnen we toch nog een potje Port Royal doen, voordat we gaan slapen.

drenthe natuurcamping

borger natuurkampeerterrein drenthe

Praktische zaken op Natuurkampeerterrein Borger

Aanmelden doe je via een zuil. Wij hadden de camping vooraf gereserveerd, maar dit is in september niet direct nodig. Het is wel makkelijk, want de zuil is erg traag en onze voorganger lukte het niet om te betalen. Tijdens ons verblijf staan er op het hoogtepunt zo’n twintig kampeermiddelen, waaronder ook een aantal kleine trekkerstentjes.

Lees ook:  Paalkamperen, wat is het en waar vind je paalkampeerplaatsen?

Wanneer je afslaat naar het kampeerterrein kom je op een weggetje dat alleen door kampeerders, wanderlaar en mountainbikers gebruikt mag worden. Er zijn duidelijk gemarkeerde mountainbikeroutes, waarbij MTB-ers en wandelaars elkaar zo weinig mogelijk kruisen. Voor beide partijen blijft het dus ook echt rustig.

Elke dag komt de boswachter van Staatsbosbeheer langs en naast een gezellig praatje en het controleren van het terrein, wordt ook het sanitair schoongemaakt. Omdat er zowel binnen als buiten toiletten zijn, heb je overigens geen last van de schoonmaak.

Deze camping is een natuurkampeerterrein, dus je moet wel het groene boekje hebben. Deze kun je via de website aanvragen bij je reservering. Je kunt dit boekje op een natuurkampeerterrein kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om een abonnement af te sluiten of eenmalig online bestellen. In dat geval wordt het boekje opgestuurd. 

Het bos wandel je direct in vanaf het natuurkampeerterrein

Nu we logeren bij de boswachter, kunnen we zo het bos in. Achter onze tent zijn al paadjes zichtbaar. Vanaf hier wandelen we met ons hondje naar een mooi meer. Hier zitten we zelfs op zondagmiddag helemaal alleen in de luwte van de zon te genieten. Kamperen met je hond maakt het net iets gezelliger. 

Voel je een vogel of Tarzan tussen de boomtoppen

Vanaf natuurkampeerterrein Borger is het ook maar een klein stukje naar Buitencentrum Boomkroonpad. Hier kun je van april tot 4 november dagelijks terecht om een wandeling door de toppen van de bomen te maken. Er is namelijk een route van 150 meter tussen de bomen gemaakt. Vanaf 5 november is het pad alleen in het weekend open.

Daarnaast is het ook het startpunt voor boswandelingen die georganiseerd worden door de boswachterij Gieten-Borger. Omdat ons hondje mee is en niet welkom is op het boomkroonpad lopen wij de route deze keer niet, maar het is wandelen bij het boomkroonpad gaan we zeker nog eens doen. 

camping borger

Ook op het kampeerterrein zelf is ook voldoende te beleven

Gelukkig is er ook genoeg te beleven met hem erbij. Ik kan enorm genieten van het spotten van vogels en dat lukt gewoon vanuit mijn campingstoel. Meerdere groene spechten laten zich op zaterdagochtend zien en tegen de schors van een paar dennenbomen zie ik boomkruipers naar boven gaan.

Daarnaast is er een hutje waar je vuur mag maken. Achter het wc-gebouw staat een kleine overkapping met allemaal droog hout. Hier mogen alle kampeerders gebruik van maken. Naast ons is een stel met een houtkacheltje waarop ze kunnen koken. Dat is op deze camping in dit seizoen wel een uitkomst.

Lees ook:  Actief in de Achterhoek 7 tips voor een top weekend

Naast het hutje om vuur te maken is een speeltuintje met een zandbak en een paar toestellen. Omdat de plaatsen zo ruim opgezet zijn, is er ook voldoende ruimte om op het terrein te spelen. Ook wij maken gebruik van die ruimte wanneer er visite langskomt. Op het korte gras spelen we jeu de boules tussen de dennenappels.

natuurkampeerterrein drenthe

Moeten we natuurkampeerterrein Borger onthouden?

Wat mij betreft is natuurkampeerterrein Borger zeker een aanrader! De rust en de omgeving zijn echt de moeite waard. Ik ben heel benieuwd hoe het op deze kampeerplek is in het hoogseizoen, maar kom zeker een keer terug in het voorjaar!

Auteur

Akke kampeert al haar hele leven. Ooit begonnen met haar ouders in een Vergrote Zilvermeeuw. Tegenwoordig wisselt ze haar eigen De Waard af met een lichtgewicht tent of een kampeerbusje. Samen met haar man Hans en hun zoontjes kampeert ze veel in Nederland, soms met en soms zonder hond. Ze houdt erg van Scandinavië en Afrikaanse landen en heeft een grote voorliefde voor IJsland. Leer Akke kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending