Campings in Limburg zijn er in alle soorten en maten. Mijn favoriete campings in Limburg zijn klein, in of dichtbij de natuur én met voldoende speelruimte voor de kinderen. Geen massa, geen hutjemutje en niet te veel animatieteams etc. Zo kom ik dus al snel op natuurcampings, natuurkampeerterreinen of een boerencamping terecht. Mijn favoriete campings in Limburg heb ik voor jullie op een rij gezet. Wie weet hebben jullie er net zoveel plezier op deze campings in Limburg.

Natuurcamping Limburg: De Gele Anemoon

KLEINE CAMPINGS IN DE NATUUR KLEINE CAMPINGS NEDERLAND  Campings in Limburg dit zijn 6 van mijn favorieten

Camping de Gele Anemoon is een NIVON kampeerterrein wat betekent dat het door vrijwilligers wordt gerund. Daardoor krijg je erg veel informatie over de omgeving en word je gastvrij ontvangen. Deze kleine camping met zo’n 60 plekken ligt midden in het prachtige heuvellandschap van Limburg. De campingplaatsen liggen in een oude boomgaard en langs de rivier de Geul. Dat zorgt samen met de speeltuin voor een hoop speelplezier. In de omgeving zijn prachtige wandelingen te maken (Neem wel stevige kuiten mee!). Daarnaast is een bezoekje aan het gezellige Gulpen een aanrader en iets verder weg de stroomtrein van de Miljoenenlijn, het Drielandenpunt of een dagje Maastricht of Aken.

Natuurcamping Limburg: De Kloostermuur

KLEINE CAMPINGS IN DE NATUUR KLEINE CAMPINGS NEDERLAND  Campings in Limburg dit zijn 6 van mijn favorieten

Wil jij gratis het maandelijkse Kampeermeneer Magazine ontvangen?
Maximaal één keer per maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.

Deze camping in Zuid Limburg is zoals de naam al doet vermoeden bijna helemaal omringd door een schitterende oude kloostermuur. Het heeft een schitterend uitzicht over het heuvellandschap en is verder een behoorlijk basic maar ook kleine camping waar je echt tot rust kunt komen. Er is een nog werkzame boerderij waar kinderen mee kunnen helpen en zich prima kunnen vermaken in de kleine speeltuin. Op de camping zijn ook veel producten van de eigen boerderij te koop. Inclusief het vlees van de eigen koeien voor op de barbecue.

Natuurcamping in Limburg: Hoeve krekelberg

KLEINE CAMPINGS IN DE NATUUR KLEINE CAMPINGS NEDERLAND  Campings in Limburg dit zijn 6 van mijn favorieten

Foto: Hoeve Krekelberg

Een terrassencamping in Nederland? Echt waar, op natuurcamping Hoeve Krekelberg hebben ze dat voor elkaar gekregen, want deze camping ligt op een heuvel.  Door dit heuvellandschap voelt het, op nog geen twee uur van Utrecht, alsof je in het buitenland bent. Op de hogere terrassen staan vooral de caravans. Het laagste veld is vooral ingericht voor gezinnen met kinderen. Er is een grote speelplaats midden op een groot veld waar ze heerlijk kunnen rennen en spelen. Wij stonden hier voor het laatst drie jaar geleden en hadden aan Teun geen kind omdat hij heerlijk zijn gang kon gaan. In de omgeving is van alles te doen. Een dagje Valkenburg of Maastricht, een grotwandeling of een ritje met de oude stoomtrein. Deze camping mag zeker niet ontbreken in de lijst met favoriete campings in Limburg.

Camping in Limburg: Camping Oosterberg

KLEINE CAMPINGS IN DE NATUUR KLEINE CAMPINGS NEDERLAND  Campings in Limburg dit zijn 6 van mijn favorieten

Ook deze camping ligt helemaal in het zuiden van Limburg, niet ver van camping de Koostermuur. Het is een iets grotere camping maar wel met aparte velden en plaatsen met een schitterend uitzicht over het heuvellandschap. Een echte natuurcamping is het niet maar hij is wel mooi gelegen. Op de boerderij en in de kinderboerderij zijn veel dieren waar de kinderen mee kunnen spelen en er is een centrale speeltuin. Het is vooral de setting die camping Oosterberrg in deze lijst terecht doet komen. Het is echt supermooi om de zon te zien ondergaan achter de heuvels terwijl je zit te genieten van het heerlijke schepijs dat ze hier verkopen.

Natuurcamping in Limburg: Natuurkampeerterrein Wega

KLEINE CAMPINGS IN DE NATUUR KLEINE CAMPINGS NEDERLAND  Campings in Limburg dit zijn 6 van mijn favorieten

Op Wega nabij Weert voel je je echt weer even één met de natuur. Het is voldoende afgelegen om geen last van omgevingsgeluiden te hebben en natuur is overal om je heen. Eekhoorntjes rennen over het veld en het is iedere morgen een kakofonie van vogelgeluiden. De plekken zijn lekker ruim zodat je niet bij je buur op de lip zit en ook voor de kinderen is er genoeg te ontdekken. Er is een speelbos, wat speeltoestellen, er worden soms activiteiten georganiseerd en ze kunnen lekker fikkie stoken op de vuurplaats. Zeker een plekje waard tussen mijn favoriete campings in Limburg.

 

Kleine camping in Limburg: Ezelcamping In ’t Niet

KLEINE CAMPINGS IN DE NATUUR KLEINE CAMPINGS NEDERLAND  Campings in Limburg dit zijn 6 van mijn favorieten

Deze kleine natuurcamping in Maasbree, vlakbij Venlo, heeft maar vijf plekken en een paar trekkershutten. Dat maakt het kamperen wel echt heel intiem. De ezels staan in de wei en kunnen meegenomen worden voor een wandeling door de omgeving. Kinderen mogen ook af en toe de ezels verzorgen en met ze knuffelen.  Centraal op het terrein is verder een kleine speeltuin. Een grote hit zijn ook de stapels balkjes waarmee, als een soort reuze Kapla, mooie bouwsels worden gemaakt. Een mooie plek voor een weekend of een weekje camping in Limburg.

 

Welke campings in Limburg zijn jouw favorieten?

De campings in Limburg hebben echt een beetje mijn hart gestolen. Het is vanaf het midden van het land maar een uur of twee rijden en dan heb je echt een buitenlandgevoel.  Het glooiende landschap, de mooie vakwerkhuizen en mooie natuur vol beekjes en bossen maken kamperen in Limburg voor mij een groot plezier. Deze campings in Limburg zijn een selectie van mijn favorieten maar er zijn nog veel meer campings in Limburg die de moeite waard zijn. Tips zijn altijd welkom.

Deze campings in de rest van Nederland zijn ook de moeite waard!

[one_half]

Campings in Groningen
Campings in Overijssel
Campings in Noord Holland
Campings in Utrecht

[/one_half]

Campings in Gelderland
Campings in Friesland
Campings in Brabant
Campings in Zeeland

Rating: 4.1/5. From 15 votes.
Please wait...

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter

3 reacties