Pasen = Nationaal kampeer in je tuin weekend. Doe je mee?

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Ga jij dit weekend ook in de woonkamer of tuin kamperen? De vogeltjes worden alweer eerder wakker dan ikzelf, het kwik komt regelmatig boven de 20 graden uit en de kampeerkriebels gieren door mijn bloedbaan. Het is lente maar er is een blijf thuis advies en veel campings zijn nog dicht of hebben in ieder geval het sanitair gesloten. Toch kun je dit weekend gaan kamperen. Gewoon thuis! Scouting Nederland heeft het paasweekend namelijk uitgeroepen tot ‘Kamperen in eigen huis (en tuin) weekend!

kamperen in tuin

Een staycation, wij doen het eigenlijk ieder jaar

Je tentje in je eigen tuin, op je balkon of op het dakterras opzetten. Of een hut bouwen onder de tafel en daar een nachtje in slapen. Wij doen het eigenlijk ieder jaar wel eens. Vaak zelfs meerdere keren.

Het is een soort mini adventure in eigen huis. Onze kinderen kunnen er dagen naar uitkijken of ontzettend enthousiast worden als het spontaan een keer gebeurt. Dus ik wil iedereen oproepen om vooral oproepen: “Geef gehoor aan de oproep van Scouting Nederland!” meld je aan bij hun facebook event én ga het staycation adventure aan.

Een paar tips om kamperen in je eigen tuin nog leuker te maken

 1. Zet de tent of hut vroeg op: Wacht niet tot de avond met het opzetten van de tent. Als je hem meteen aan het begin van de dag opzet het je de hele dag een vakantiegevoel. Je eventuele kinderen kunnen er dan ook de hele dag al mee spelen
 2. Maak er echt een camping van: Gooi je tent of tuin vol met BBQ een stapel boeken en een picknickkleed, kook op een gaspitje en het kampeergevoel wordt er nog echter van.
 3. Tent uitproberen: Het is meteen ook een ultiem moment om je tent uit te proberen na een winter in de zak. Is hij nog waterdicht? Nog geen tent? Een pop-up tent is superhandig voor thuis en online nog wel te bestellen voor het weekend.
 4. Sleutel: Neem voor de zekerheid wel altijd een sleutel mee. Mocht de deur in het slot vallen dan hoef je niet door het zolderraam weer naar binnen
 5. Eerste keer in eigen tent: Dit is natuurlijk ook een prima moment om te testen of je kinderen er al aan toe zijn om in een eigen tent te gaan slapen.

MM Platz2

Dus ga jij dit weekend kamperen in je eigen tuin?

De weersvoorspelling is goed en je kunt toch verder nergens naartoe dus wat houd je nog tegen? Doe mee, zet je tent op in je eigen tuin en je hebt je zinnen verzet en een mooie herinnering in deze toch vreemde tijd. Onze tent wordt donderdag in ieder geval opgezet. En mocht het goed bevallen? Dan maken we er gewoon een jaarlijks terugkerend evenement van. Of je kunt na het virus ook bij anderen in de tuin kamperen. Want er zijn tegenwoordig veel particulieren die hun eigen tuin als camping beschikbaar stellen voor een paar tenten.

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

5 reacties

Laat jouw reactie achter

User Review
 • Kwaliteit:
  Sending
 • Gebruiksgemak:
  Sending
 • Pakmaat:
  Sending