Muziek op de camping: hierom haat ik het!

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Hiermee ga ik me bij een deel van de kampeerders niet populair maken, ben ik bang. Mijn mening dat muziek niet thuishoort op de camping, wordt niet door iedereen gedeeld. Een paar weken geleden stond een paar tenten verderop een André Hazes-liefhebber die het nodig vond om het hele veld mee te laten genieten. Dat kan mijn campingdag echt verzieken. Ik snap het gewoon niet, er zijn genoeg alternatieven. Anderzijds ben ik hier ook een beetje dubbel in, want waarom een gitaar dan wel?

Muziek op de camping en rust en natuur gaan samen

Op de campings waar ik kom, daar kom ik voor mijn rust, om te genieten van de natuur, tijd met mijn gezin door te brengen en actief de omgeving te verkennen. Als ik naar muziek wil luisteren in de open lucht, dan ga ik naar een festival. Gelukkig denken de meeste andere kampeerders op deze campings daar ook zo over. Toch komt het een paar keer per jaar voor dat ergens op het veld de radio, Spotify of bluetooth-speaker net te hard of soms veel te hard aan gaat.

Soms is het de ‘puber des tents’ die even een statement wil maken. Vaak wordt hij of zij al snel door de ouders opgeroepen om dat ding uit te zetten. Dit snap ik wel en heb ik vast ook zelf als tiener een paar keer gedaan.

Niet iedereen heeft jouw muzieksmaak

Waar ik wel last van heb, is van mensen die in de caravan, camper of tent de radio aanzetten zodat het hele veld mee kan luisteren. Ze zijn zich er meestal vast niet van bewust dat ze hier niet alleen naar luisteren, maar vervelend is het wel.  Ik als kampeerder verderop wordt namelijk gedwongen om mee te luisteren. Daarbij wil ik sowieso niet naar muziek of radio luisteren op de camping en als ik wel ergens naar luister, dan wil ik zelf kunnen kiezen waarnaar ik luister. 

Gedwongen luisteren naar André Hazes, Martin Garrix, K3, Rammstein of zelfs mijn favoriete Red Hot Chili Peppers of Snow Patrol, nee liever niet. Ik wil zelf de controle erover hebben óf en zo ja, waarnáár ik luister.

Lees ook:  Caravana 2024, dé kampeerbeurs van het Noorden!

Maar andere geluiden dan?

Als ik hier eens over spreek met anderen die dit minder storend vinden, dan zeggen ze vaak: “Maar er zijn toch ook zo veel andere geluiden, zoals spelende kinderen of afwassende buren.”?  Klopt! Die geluiden zijn er ook en die ervaar ik als veel minder indringend. Waarom?  Voor een deel omdat die vaak niet zo hard zijn, maar het belangrijkste is toch dat het geen constant geluid is, geen bas heeft die boem, boem, boem, gaat. Je weet: het geluid gaat snel weer weg.

Zeg er wat van

Hoor je storende muziek op de camping? Zeg er wat van.  Doe ik meestal ook. Al voelt het wat gênant, meestal zijn de muziekliefhebbers zich er zelf niet van bewust en zetten ze die meteen uit. Anderzijds heb ik ook weleens verontwaardigde blikken en of zelfs een grote bek gekregen nadat ik hier een opmerking over maakte. Gelukkig zijn dat de uitzonderingen. Dus heb je hier net als ik last van, zeg er dan wel gewoon wat van. De meeste radio- of muziekluisterende kampeerders zijn zich er gewoon niet bewust van.

Bluetooth-speakers in lampen, tafels: neem ze mee naar het strand. maar niet naar de camping

Een trend die sinds een paar jaar op de camping in opkomst is, zijn apparaten waarin een bluetooth-speaker is geïntegreerd: lampen maar ook tafeltjes of zelfs koelboxen. Fijn voor een strandfeest, ook overdag zou ik me er aan storen, maar op de camping zijn ze niet welkom wat mij betreft.

Gebruik gewoon een koptelefoon

Hoort muziek dan helemaal niet thuis op de camping?  Als je lekker naar muziek wilt luisteren of naar  het nieuws op de radio, kan dat natuurlijk ook op de camping prima, maar dan binnen in je caravan en niet te hard. 

In je hangmat lekker naar muziek, luisterboeken of podcasts luisteren kan ook prima met een koptelefoon op. Doe ik zelf ook regelmatig. Ik ben fan van mijn JBL bluetooth oortjes. Je kunt er lekker mee luieren, hardlopen of chillen zonder dat iemand er last van heeft.

En een gitaar bij het kampvuur dan?

Waarbij het dubbele gevoel in mij naar boven komt, is gitaarmuziek. Mijn tolerantieniveau hiervoor ligt een stuk hoger. Het duurt langer voordat ik daar last van heb en ik betrap me er zelfs op dat ik op een gegeven moment mee ga zitten zingen of neuriën.  Op één of andere manier is ons aangeleerd dat gitaarmuziek hoort bij gezelligheid en daardoor ervaar ik het als minder storend. Dus een beetje gitaarmuziek op de camping mag wat mij betreft, maar voor al het andere geldt: zet gewoon een koptelefoon op.

Lees ook:  De 10 grootste kleine camping ergernissen en hoe je ze voorkomt

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

63 reacties

 • DIT! Dankjewel voor het bespreken. Ik vind het ook vreselijk als ik gedwongen word om te luisteren naar wat voor muziek dan ook. Ik wil ook zelf bepalen óf en wat ik luister. Muziek is namelijk zoveel indringender dan random omgevingsgeluid. Omdat het uit heel dwingende patronen bestaat, neemt het echt een deel van je actieve bewustzijn in beslag, wat echt superirritant is.

  En niet alleen op de camping, overal lijken mensen het nodig te vinden om hun herrie aan anderen op te dringen: vanuit auto’s, op de fiets, in de trein, zijn ze bang voor stilte ofzo? Kunnen ze hun muziek niet lekker privé houden? Snappen ze niet meer wat “een beetje rekening houden met elkaar” betekent?

 • Hoi Tjerk, ik ben het helemaal met je eens! Fijn dat iemand zich hierover durft uit te spreken. Er zijn ook zoveel fijne geluiden om naar te luisteren zónder muziek, bijvoorbeeld de wind, de vogels etc.

 • Zó mee eens! Ja, precies dit. wij hebben ‘s ochtends wel zachtjes onze muziek aan op de speaker in de caravan. die speaker komt sowieso nooit naar buiten. buiten wil je buitengeluiden horen… gehamer op haringen, spelende kinderen en vogeltjes die fluiten!

 • Helemaal mee eens. Je hebt precies mijn mening en gevoel verwoord. Maar voor mij geldt hetzelfde voor een park of het strand, ook daar wil ik eigenlijk niet verplicht mee hoeven luisteren naar de muziek van iemand anders. Ik merk ook vaak dat anderen dit gevoel niet delen. Het is ook lastig uit te leggen waarom het me zo stoort.

 • Wij hebben ook een hekel aan muziek op de camping. Er iets van zeggen ligt gevoelig, zeker omdat we beide zestig plus zijn. Ook de tv geluiden van sommige kampeerders ( dat zijn dan vaker weer de ouderen) zijn storend. Men denkt vaak dat het sluiten van de deur alle geluid tegen houdt
  Meestal kamperen wij dan ook op campings uit het groene boekje. Dat maakt de kans op muziek en tv geluiden zeker kleiner.

  • Hallo Marja,
   Blij dat jij hier ook zo over denkt.
   Maar jij hebt het over een groen boekje waar jij je keuze voor een camping uit maakt.
   Welk boekje bedoel je dan precies.
   Wij gaan meestal naar boerencampings waar deze problemen niet of nauwelijks aanwezig zijn.
   Mvrgr.Kees

 • Ik ben het hier toch niet helemaal mee eens. Zolang je niet de hele dag je favorieten floorfillers over het veld heen blaast, vind ik het prima om n uurtje de muziek van mijn buurman te moeten horen. Mensen hebben vakantie en willen genieten, opladen na een roerige werkweek. Voor de een hoort daar een muziekje bij voor de ander een bal en voor weer een ander een rokend kampvuur of een stinkende BBQ. Zolang je rekening houdt met elkaar en gepast jezelf opdringt aan je omgeving vind ik dit allemaal prima acceptabel.

 • Dank dat je het item MUZIEK bespreekbaar maakt.
  Ik vind het ook erg storend. Ik kijk dan ook meestal naar kampeerplekjes waar het heel rustig is. Verder ontzettend leuk om jouw mail te lezen! Top??

 • Tja, muziek op een camping; Als je echt niet zonder kan, houd dan iig rekening met de buren, dat doe je thuis toch ook (of niet)?
  En met een gitaar, Ik speel zelf gitaar, miniseer mn volume en bij een kampvuur wordt er juist om gevraagd….. dus…
  Overigens, daarmee reageer ik ook nog ff op een opmerking van even geleden; Wij zijn 60+ en kamperen nog steeds met veel plezier…..
  Voor de rest: prima site en uitgangspunten, kampeermeneer…

 • Eens eens eens! Fijn dat ik niet de enige ben. (Heb thuis al buren met radio in de tuin ? op de camping echt liever niet, dus ben echt pro-koptelefoon ?)

 • Ik ben het deels eens met je stelling,maar wij kamperen bijna altijd op boerecampings waar meestal oudere senioren staan.Ik zelf speel trekharmonica en heb nog nooit klachten gekregen van mede kampeerders als ik een uurtje trekharmonica speel en krijg zelfs veel positieve reacties van mede kampeerders.Wel vraag ik de eigenaar van de camping of ik af en toe mag trekharmonica mag spelen en is mij nog nooit geweigerd.

  • Beste Hans,
   Ikzelf vind het geluid van een harmonica of accordeon helemaal anders dan radio- of tvgeluid. Dat van jou zou ik ook fijn en sociaal aantrekkelijk vinden omwille van de charme ervan. Het is een ‘sociaal’ instrument omwille van de historiek errond waarin samen gezongen en gevolksdanst werd, beroepsmuzikanten zich destijds in Frankrijk op de hoek v/d straat extra geld wilden verdienen en het op die manier bij het samenlevingsgebeuren hoorde, etc. Net zoals de gitaar (hoewel ik het gejengel van de snaren persoonlijk vreselijk vind, maar afijn).
   Wellicht vind niet iedereen de accordeon mooi klinken. Ik neem nochtans aan dat de gezelligheidsfactor van zijn klank voor bepaalde/beperkte verdraagzaamheid zorgt als het geen uren duurt.
   Radiomuziek of tv, net zoals lange luide ☎ gesprekken i/h openbaar luid genoeg voor iedereen hoorbaar zijn gewoon niet volgens de algemene omgangsetiquette (zie boek ‘Etiquette – Manners for a new world’ van P.Post).
   Fijn dat je harmonica speelt, ik zou alvast even wuiven en met jullie mee genieten! Groetjes uit België

 • Ik snap zowiezo niet waarom men meent zijn muziek op te kunnen dringen aan een ander. In welke binnen of buitenruimte dan ook. Muziek is persoonlijk. Hou het dan ook persoonlijk! Wij zetten heel af en toe wel eens wat muziek aan in de caravan, maar ik ga dan altijd buiten even luisteren of het daar niet te horen is. Mijn vrijheid stopt daar waar die van een ander begint.
  Gelukkig gebeurt het op de campings waar wij komen zelden dat er muziek te horen is. Maar die hele ontwikkeling van bluetooth speakers is wel verontrustend wat dat betreft. Zullen we het gewoon rustig houden op de camping?

 • Helemaal mee eens dat (versterkte) muziek niet op een camping thuis hoort. Leuk om het stukje te lezen over dat muziek constant doorgaat en je bij andere geluiden zoals spelende kinderen vaak weet dat het geluid ook weer snel voorbij is. Ik begrijp ook echt niet de meerwaarde van versterkte muziek; het is zo’n mooie gelegenheid om even naar de natuurgeluiden of gewoon stilte te luisteren.

 • Helemaal mee eens! Ik wil sowieso geen smartlappen horen, ook niet van buren, en zeker niet op de camping.

  De tablet gaat hier alleen met zacht geluid aan buiten voor de vouwwagen bij een EK of WK Voetbal. Maar daar hebben we dit jaar geen last van 😉

 • Ik heb hier gelukkig (nog) nooit last van gehad! Ik kampeer dan ook bij voorkeur op boerencampings, minicampings e.d. Maar geluidsoverlast is sowieso not done, al te hard gepraat ‘s avonds laat, kinderen die te lang, te hard schreeuwen, pubers die ‘s avonds laat nog even “los gaan”: wat mij betreft allemaal dingen waar je elkaar op aan kunt / moet spreken, iedereen kampeert toch voor ontspanning en rust?

 • Helemaal mee eens Tjerk. En soms mag ik dan een beetje meespelen op mijn blues harpje ( mondharmonica). Samen muziek maken verbindt en geeft een heerlijke gezellige sfeer op de camping. Hartelijke groet, Foeke.

  • gitaar
   Ik neem ook altijd mijn gitaar mee…… en hoop altijd dat er nog een andere muzikant is….. ;-). Kunnen we samen wat spelen. Ik pak het ook niet vaker dan 2 a 3 avonden voor een klein halfuurtje / uurtje. Als de buren dan weer weggaan en nog even weer langskomen om nog even afscheid te nemen dan zeggen ze vaak: “we hebben genoten van je muziek”…ondanks dat ik niet zo’n geweldige speler ben. Speel wel in een bandje maar doe dan meestal de “basis” op de akoestische gitaar…. dus voor een leek lijkt het al aardig wat.
   We zitten toch bijna altijd op een camping waar geen grote (12+) kinderen zitten. Gitaar gaat dit jaar weer gewoon mee…. en mn mondharmonica(s). Mocht het toch eens gebeuren dat er nog een tweede op ons veldje zit 🙂

   • Ik heb ook een zwak voor de gitaar, maar moet wel eerlijk toegeven dat ik van een beginnend gitarist op de camping ook snel genoeg krijg. Maar iig zoveel minder indringend dan techno of harde TV

 • Wij hadden een tijdje terug op de camping op het veld naast ons een hele groep. Stonden aan het eind van het laantje, grote party tenten tussen de caravans in. Je raad het al, savonds best een tijdje wat muziek uit die hoek. Gelukkig was het rond 10 uur wel gedaan en konden we lekker slapen.

  Erger was 2 jaar terug toen we een nachtje gingen proefkamperen. We waren sowieso al niet goed voorbereid maar de hele groep Fransen (mannetje of 20/25) die op het plateau onder ons stonden maakten tot een uurtje of 3 lawaai. Niet enkel muziek maar ook lachen, kloten, zingen, blaffende honden noem maar op. Blij dat we daar maar 1 nacht waren.

 • Sorry maar ik vindt dit belachelijk. Ik begrijp dat zo’n ding niet te hard hoort te staan. Maar je kunt niet iedereen verbieden om de dingen op eigen manier te doen. Nog even en we regelen alles voor de buren. Nee dit begrijp ik totaal niet.

  • Ik vind het allemaal prima maar als er iemand is die er last van heeft dan gaat dat te ver.
   Dus ik begrijp niet dat dit belachelijk vindt.
   Een eigen manier houdt op te bestaan als je met andere mensen te maken hebt die daar problemen mee heeft.
   Of voel jij je aangesproken?

 • Ik ben het hier helemaal mee eens!
  Geen muziek op de camping, waar andere mensen last van kunnen ondervinden.
  Maar wat dacht jij van de satellietschotels die een plaag vormen?
  Meestal door ouderen gebruikt die vaker gehoorproblemen hebben dan jongeren.
  Dan wordt de TV (want stel je voor dat je ook maar iets mist van jouw favoriete programma op vakantie) volumeknop flink hoger gedraaid en zit men buiten voor de camper naar de TV die binnen staat te kijken.
  Heel erg irritant :-((
  Van mij mogen ze die dingen verbieden op campings.

 • Geluid van medekampeerders, die ‘s morgensvroeg de camping verlaten, terwijl de andere kampeerders nog lekker liggen te slapen en dan écht niet zachtjes doen. Klappende autoportieren(en die kan je écht wel zachtjes dicht doen, wij doen dat pas vlak voor vertrek, tenzij het regent)en de luide check van de caravanverlichting, wat wij met gebaren doen, zodat we de anderen niet wakker maken. Geluiden waar je niks aan kunt doen, bijv. de wegrijdende auto dat is maar even en dan val je wel weer in slaap. Ook andere geluiden die erbij horen op een camping geen probleem, maar waar wel rekening mee te houden is en dat niet doen dat stoort mij. Snel-en spoorwegen geen probleem, dat is geluid waar je niks aan kunt doen, dat hoort erbij. Maar een ander mee laten ‘genieten’ van je muziek, vind ik net als thuis niet kunnen, ja 1 nummer is geen probleem.

  • ECS, 100% gelijk ! Ik kom soms op een camping in de Ardennen waar 150m verder een grote N-weg langs loopt. Dat heeft mij nog NOOIT gestoord. Maar enkele mede-kampeerders, die in het holst van de nacht, komend van de kantine of weet-ik-waar met luid kabaal hun tent opzoeken ??!!!!!! ….. Ik ben daar al voor uit mijn slaapzak gekomen !!!!!

 • Lijkt mij ook geen pretje om noodgedwongen naar andermans muziek te moeten luisteren.
  Gelukkig zijn wij niet afhankelijk van het hoogseizoen. Gedurende die periode is er nagenoeg geen overlast!

 • Beste Tjerk, groot gelijk,geen muziek op de camping en zeker geen omhoog gevallen familie Hazes. Wij waren, broer en schoonzus en mijn vrouw en onze hond HannaH op de landschapscamping Westerwolde. Een prachtige camping, grote plaatsen en overal dicht bij het bos. De toiletten, ja wat zal ik er van zeggen, leken nieuw, en er waren er voldoende, maar ruim 5 minuten lopen is wel veel. En aan de trein wen je ook. Mooie omgeving, mooie snackbar op loopafstand van de camping, alleen dat weer. 7 dagen droog en 7 dagen niet. We hebben toch genoten van omgeving, temeer omdat wild spotten niet moeilijk in die omgeving. In augustus gaan we nog een keer ergens in Nederland kamperen. gr Jan Verboon

 • Wij hebben er ook last van gehad onze buurtjes hebben harde muziek en tv je vraagt aan ze kan Hij wat zachter nee op ónze vorige camping stond hij ook zo nu hebben ze nog steeds zo hard aan staan wij hebben een andere plaats genomen we staan op een rustige camping de eigenaar durft niks te zeggen

 • Ik ben het gedeeltelijk met je eens. Ik heb graag muziek aan een probeer die zo zacht mogelijk te zetten. Maar voor mij hoort muziek er ook bij! Overlast veroorzaken is nergens goed. Als ik al muziek hoor van iemand anders zal ik die van mij niet ook nog aanzetten. Nu sta ik met mijn kinderen van 11 en 12 ook niet op een rustige camping, en dat vind ik ook wel meetellen. Overigens vind ik het veel storender wanneer een buurvrouw op de camping alles zo hard moet zeggen dat ik het hele veld mee kan genieten.

  • Het is beiden erg storend vind ik.
   Als je zo graag naar muziek wilt luisteren waarom zet je dan geen koptelefoon op?
   Dan heeft niemand er last van.

   • Vaak ben je toch met meer dan één persoon op vakantie. Muziek luisteren kan net zo zeer een gezamenlijke en verbindende activiteit zijn als bijvoorbeeld een spelletje of het avondeten. Dat wordt met een koptelefoon erg lastig, en daarmee sluit je je juist af voor de omgeving. Daarnaast, verdient je buurman/vrouw niet net zo zeer als jij een prettige vakantie? Men heeft er nou eenmaal andere meningen over wat dat inhoudt. Zo kun je net zo goed zeggen ‘als je zo graag stilte wil, waarom zet je dan geen geluiddempende koptelefoon op’ of ‘waarom ga je dan niet naar een plek waar géén anderen zijn’? Maf, toch?

    Ik ben het ermee eens dat we rekening moeten houden met elkaar. Muziek moet niet buiten de eigen tent/caravan hoorbaar zijn. Maar rekening houden gaat 2 kanten op en een beetje tolerantie is wel op zijn plaats! Muziek kan soms te hard staan zonder dat iemand dat doorheeft. Je hoort elkaar aan te kunnen spreken op storende geluiden. Je zou bijvoorbeeld ook een afspraak kunnen maken dat de muziek na een half uurtje weer uitgaat, zodat iedereen een prettige dag kan hebben.

 • Ik ben dol op muziek op de camping, maar wel m’n eigen muziek en met een koptelefoon. Net lekker om me even helemaal af te sluiten!

  Hier op de camping ook al Normaal gehoord en Johnny Cash. Gelukkig snel ook weer uit. Echt, doe gewoon niet.

 • Helemaal mee eens. Zeker als je de nodig plekken van de muziekbron af staat en alleen maar de hele lage tonen hoort.
  Op een gegeven moment krijg ik daar koppijn van.
  We spreken de personen dan hier op aan. Soms is de reactie dusdanig, dat men je de rest van de vakantie niet meer aankijkt. Zal ons een biet wezen, er is tenminste rust.
  Vorige week nog 2 jongens met een box aangesproken op het tennisveld. Ja maar meneer, het is vakantie. Ja en? Daarom moet men in een straal van 10 plekken jullie geboem horen in de avond na 10 uur?
  Gisteren zelfs met kanovaren kwam een kano langs met muziek. Het wordt steeds gekker.

 • “De radio staat zo zacht dat alleen jij het hoort… dus niet de buren en de rest van het veld.”
  Dit gaf mijn vader ons mee, ruim 40 jaar terug. En zo ga ik nu nog om met muziek op de camping.

  Wat vindt de kampeermeneer dan van muziek in het sanitairgebouw?

 • Prima tekst, Tjerk ! Ik ervaar dat ook zo. Kamperen doe je voor de rust, omdat je van de natuur houdt, omdat je de vogels rondom wil horen. Dus inderdaad: radio luisteren doe je binnen en op een niveau zodat de buren niets horen.

 • Kan me er helemaal in vinden. Vind het ook niet nodig. Gewoon zachtjes kan ook. En die gitaar heeft geen doordringende bas geluiden. Dat klinkt gewoon gezellig. Tenzij er iemand vals mee gaat zitten zingen dan hoeft dat voor mij ook niet. Hou gewoon rekening met elkaar dan is iedereen een blije kampeerder.

  • Ook een gitaar o.i.d. hoeft voor mij echt niet. 🙁
   Ik kom voor de natuur en de rust naar een camping en wil dan niet gestoord worden door muziek of schreeuwende mensen/kinderen.Als je zo graag muziek wilt maken blijf dan lekker thuis dan stoor je er niemand mee.
   Maar wat ik al eerder schreef de satelliet schotel met alle onnodige geluiden die soms dwars door (voornamelijk) de camperwanden heen komt ervaar ik ook als zeer hinderlijk.
   Ik woon vlak naast een erg brede sloot en bij mooi weer zie en hoor ik dan mensen die gaan varen en van de natuur gaan genieten.
   Een aantal van deze mensen heeft echter ook muziek en dan nog hard aanstaan.
   Ik verwonder mij daar iedere keer weer over want genieten van de natuur is dan kennelijk vreemd voor deze mensen.
   Mvrgr.Kees

 • Ik ben het met je eens dat versterkte muziek van anderen mijn kampeerplezier verpest. Zeker omdat je in de meeste gevallen alleen maar de lage bass tonen hoort en dan lijkt die muziek maar eindeloos door te dreunen. Ik snap dat het gezellig kan zijn om met vrienden gezellig bij elkaar te komen met een muziekje erbij, maar je dwingt daarmee heel wat medekampeerders om daar ongewild ook aan mee te doen (met het muziek luisteren dan). Zijn er ook campings waar versterkte muziek de hele dag simpelweg niet gewenst is? Het zou voor mij wat waard zijn om te weten of een camping Bluetooth speaker vrij is.

  • Het is de moeite waard om eens kennis te maken met de NKTC, zie hun website, hier zeker geen muziek, de kampeerterreinen zijn over heel Nederland verspreid, je moet wel een handje meehelpen met schoonmaken e.d.

 • je schrijft dus deze blog omdat je een camper fan bent en daarmee ook anderen wilt inspireren. Is dit dan ook een manier om geld te verdienen met je blog of is dat geen doelstelling?

  • Dag Ludwig, Kampeermeneer is ontstaan vanuit een passie voor kamperen. Inmiddels verdien ik er inderdaad ook geld mee maar dat staat niet verhouding tot alle uren die ik erin stop en gestopt heb.

 • Overlast
  Wij staan op een vaste plek op een camping ,helaas ook last van muziek overlast van onze buren. De eerste keer werden we er door overvallen en vroeger we netjes over de schutting of het wat zachter kon. Helaas werd daar negatief op gereageerd. Toen de stoute schoenen aangedaan en via de nette en beleefde manier geprobeerd, voorgesteld en zelfs wat gedronken bij de buren wat gekletst over wie we zijn en wie hun zijn Maar de muziek gaat helaas niet uit. Wel iets zachter werd beloofd Helaas word dit niet nagevolgd en hebben wij de mensen gemeld dat als we toch de hele dag naar de herrie van een ander moeten luisteren dat we nu maar zelf onze eigen herrie(we zijn namelijk heavy metal fans ) gaan luisteren , beheerder eerst nog gemeld en extra gemaild, maar helaas geen respons Jammer want ook wij komen na een week in de stad en hard werken voor onze rust. Maar als we dan toch naar herrie moeten luisteren dan maar onze eigen favoriete herrie

 • ik sta nu recht tegenover een caravan waar de muziek keihard staat (geen zacht achtergrond muziekje). Het was zo’n mooi rustig plekje… De hele camping was lekker rustig, zelfs toen er nog veel kinderen waren vanwege de meivakantie. Maar wil nu het liefst mijn biezen pakken en gaan. Ik vind dit zo’n raar en egocentrisch gedrag. Maar ik ga er ook zelf niet naartoe. Ik sta hier nog een week in mijn uppie, en wil me dan niet ongemakkelijk voelen als ik een nare reactie krijg. Daarvoor is de campingbeheerder m.i. Maar niet direct na één avond overigens. Dan moet ik me maar even verbijten 😉

 • Hoe klinkt de stilte?
  Blijkbaar voelen sommigen zich zeer onbehaaglijk als het stil is om hen heen. Dan worden ze ongedurig en moet er geluid komen. Hebben kennelijk niet geleerd naar de stilte te luisteren.

Laat jouw reactie achter

User Review
 • Kwaliteit:
  Sending
 • Gebruiksgemak:
  Sending
 • Pakmaat:
  Sending