9.6
gemiddeld

Mijn Caravan is Top: De Mink minicaravan van Ada

Mink 2.0
Beoordeling
 • Algemeen
 • Gebruiksgemak
 • Pakmaat
 • Kwaliteit

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Ada kampeert met een knalgele Mink 2.0 teardrop minicaravan op de trekhaak. Hij zorgt voor een hoop aanspraak op de camping, maar is dat nu wel handig, zo’n compacte caravan? In “Mijn Caravan is Top” vertelt een eigenaar wat er fijn en minder fijn is aan zijn of haar tent, vouwwagen of caravan. Deze week de opvallende Mink caravan van Ada: 

Wie: Ada (52)
Merk & Type:  Mink 2.0
Soort caravan: Teardrop minicaravan 
In bezit sinds: 2022
Kampeert: het liefst met het hele gezin met aanhang
Lievelingscamping:  Als weer, rust, natuur en restaurant goed zijn, voel ik me overal thuis. 

En toen waren er nog maar 2 

Ik kampeer eigenlijk al mijn hele leven en ook met de kinderen hebben we altijd gekampeerd. Ook nu de kinderen ouder zijn en aanhang hebben, proberen we altijd nog in de zomervakantie nog even met de hele bups te gaan kamperen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Afgelopen zomer kampeerden we met zijn vieren en de laatste paar dagen waren mijn man en ik met zijn tweeën. 

Mink 2.0 minicaravan ervaring

Tent, vouwwagen, Mink

Mooi weer én een tent dat is voor ons kamperen. We kampeerden dan ook altijd in ‘echte’ tenten zoals een De Waard en we hebben ook een Karsten tent gehad, daarna hadden we een Holtkamper vouwwagen, waar we erg blij mee waren, en nu zijn we overgestapt op de Mink caravan. 

We zijn echte mooiweerkampeerders. Wij kamperen alleen in de zomervakantie en af en toe een weekendje. Regen is geen probleem, maar wij zijn geen fan van koude nachten.

Onze Mink is een goed bed op wielen

Wii hebben de Mink gekocht om makkelijker gewoon de caravan te pakken en een weekendje te gaan kamperen. Daarnaast hadden we vanwege gezondheidsredenen een goed bed nodig op de camping. Onze Mink is eigenlijk precies dat, een goed bed op wielen met een heel comfortabele buitenkeuken.  In de caravan kun je niet staan, wel zitten met je benen vooruitgestoken. 

Keuken Mink 2.0 minicaravan

Parkeren en de Mink 2.0 is klaar

Wij houden ervan om met zo weinig mogelijk spullen te kamperen en onze Mink 2.0 helpt daarbij omdat eigenlijk alles erin zit. Je hoeft hem alleen maar op zijn plek te zetten, handrem aan te trekken, eventueel waterpas zetten en klaar. 

Lees ook:  Wat kost een caravan per jaar nu echt? + berekeningen

Bij aankomst op de camping ben je geen uren meer bezig om alles op te zetten en te ordenen. En ook het vertrekken vanaf de camping gaat weer snel. Ideaal!

Mink 2.0 minicaravan review

Een luifel is wel fijn

Wel gebruiken wij er een sheltertent bij als luifel, maar je kunt eventueel ook een grote tarp of losse luifel gebruiken bij de Mink. Zo heb je én lekker extra schaduw als de zon schijnt én kun je ook beschut buiten zitten wanneer het regent. 

Het humoristische model van de Mink 2.o is een verschijning

Met zijn kekke gele kleur, teardrop model, rond deurtje en dakraam om sterren te kijken is onze Mink 2.0 wel echt een verschijning op de camping. Dat weet je natuurlijk als je hem koopt, maar het zorgt wel ook voor een hoop aanspraak. Meestal vinden we dat wel leuk, maar af en toe zetten we heel bewust even de stoelen de andere kant op en zijn we niet aanspreekbaar. Het is tenslotte vakantie!

Review Mink 2.0 teardrop caravan
Beoordeling
Mink 2.0
9.6
gemiddeld
Een comfortabel bed op wielen met een handige keuken en een stoer uiterlijk, dat is onze Mink. Een extra luifel is wel heel handig als je ook in de hete zon of de regen buiten wilt kunnen zitten.
 • Algemeen
 • Gebruiksgemak
 • Pakmaat
 • Kwaliteit

De Mink is perfect voor als je niet veel luxe wilt

Het klinkt misschien een beetje paradoxaal, maar de Mink is echt een minicaravan voor als je niet luxe, maar wel comfortabel wilt kamperen. Het bed is echt heel comfortabel en ook de buitenkeuken is reuze handig, maar je wordt nog steeds gedwongen om lekker buiten te leven en niet te veel mee te nemen. 

Omdat je alles eigenlijk kant-en-klaar aan je trekhaak hebt hangen, is het een kwestie van parkeren, luifel uitzetten en genieten maar. Inpakken gaat net zo snel, wat de Mink 2.0 echt ideaal maakt om snel te verplaatsen en te trekken. Maar je moet er wel tegenkunnen dat je met zo’n futuristische druppel achter je auto veel aanspraak zult hebben. 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

12 reacties

 • hoi
  wijn zijn trotse bezitters van een Caretta 1500.
  Heerlijk ding buiten leven en koken.
  Verder heb je niks nodig.
  mijn vader noemt het bedstede op wielen.

  • iWij (72 eñ 75 jaar) reizen sinds de kinderen niet meer mee gaan , heel luxe met een Caravalair Antaris 340. Een ukkie
   dus
   We vinden het een luxe na de vouwwagen.
   20 jaar geleden werden we wat meewaardig aangekeken want iedereen ging voor groot. Nee, geen toilet aan boord. We staan niet te ver van het toiletgebouw en hebben voor nood ‘ s nacht een ” hklein blauw emmertje.
   Kamperen met zo min mogelijk spullen. Staan in 15 minuten en zijn in 15 minuten weer weg. Als het koud is ‘ s avonds hebben we een klein keramisch kacheltje. Het bevalt ons prima

 • Dit is typisch iets bedacht om de jeugd aan het kamperen tekrijgen.Buiten leven en feest vieren(zolang de zon schijnt)Ik heb al menig luivel de lucht in zien gaan bij een een beetje föhnwind.Leuk bedacht ,maar als je wat ouder word stel je meer eisen (wc,staandend aankleden)

   • Wat is comfort
    Ik (70 jaar) heb een KIP 37EK kompakt uit 1994 met hefdak en is 1.83 meter breed .Wel een toilet Geen kachel.Hij is klein ,maar voormij alleen groot en comfortabel genoeg.

  • Kamperen iets voor de jeugd?
   Hoi John,
   Hier Jan, geboren in 1954.
   Mijn echtgenote en ik kamperen. In een Vango Galaxy 300 -de tweede nadat de eerste na 7 jaar aan vervanging toe was-.
   Dus aankleedhoogte en een warme -lage lig/slaapruimte-.
   Onze nachttoilet is een Curver WC-emmertje van 5 liter.
   Grote boodschap,douchen en wassen? daar zorgt de camping-beheerder voor. Ook voor de koelkast of vrieselementen voor de koelbox draagt de campingbeheerder of de dame/heer van de kampwinkel zorg.
   Dus ouder en meer eisen stellen/luxer kamperen?
   Da’s wel een erg persoonlijk gekleurde mening!

   • Ieder zijn ding Jan. Ik ken kampeerders die nog op hun 80ste in een tent gingen en kampeerders van in de 20 die alleen op een dik matras in een camper willen slapen. Het is beide kamperen en beide oké zolang je het zelf naar je zin hebt.

 • Warm in de Mink snachts in een warme zomer?
  Ik vraag me af hoe warm het word in de Mink als je bv in de zomer in Spanje bent met rond middernacht nog 30 graden. want ik denk niet dat er een airco op zit. dan is het volgens mij alleen die 2 ronde raampjes open zetten..maar dan blijft het nog warm met die temperaturen.
  Ik vind het wel een zeer aantrekkelijk caravannetje…zou hem zelf ook wel willen kopen. Maar snachts niet kunnen slapen omdat het zo warm is houd me tegen om de Mink aan te schaffen.

  • snel gelucht
   Wij hebben zelf een kulba teardrop. Daar zit een ventilatie rooster een dakraam en twee zijramen in de deuren is. Vorig jaar in de hittegolf in Frankrijk sliepen we heerlijk met alles open. Voor het slapen de deuren wijd open hielp enorm om de ergste hitte direct er uit te krijgen. Ik weet dit of de mink een dakraam of deurraampjes heeft die open kunnen, maar er zijn tegenwoordig best veel teardrops op de Nederlandse markt (meesten behoorlijk betaalbaarder dan de mink ook) Ook fijn in de hitte is de buitenkeuken. Wij zijn doorgaans de enigen die de keuken van de caravan echt gebruiken.

 • Tegenwoordig al die grote super de luxe caravans. Men kan beter z n eigen huis aan de trekhaak gaan hangen zeg ik wel eens. De ene nog groter en luxer dan de ander. Het heeft echt niets meer met het gewone en eenvoudige kamperen meer te maken .Ik heb dus ook een caravan hoor, maar kruip ook nog wel eens in een klein tentje waar je s morgens op je rug je eigen aan moet kleden en kruipende naar buiten moet als 73 jarige. Gewoon heerlijke genieten in alle eenvoud.

 • Wij kamperen met een ikamper daktent op een ‘normale’ personenauto en daarnaast een opblaasbare paviljoentent van 3×3 meter om te koken en bij minder goede weersomstandigheden overdekt te zitten. Binnen een kwartier alles geïnstalleerd en opgeruimd. Ideaal en geen geslinger achter de auto. ‘s Nachts hoef je bij een kleine boodschap niet naar het toiletgebouw, maar er zijn handige rubberen plasflesjes van 1,5 liter verkrijgbaar. Twee modellen, aangepast op de man of de vrouw. Te koop o.a. bij Bol.com.

Laat jouw reactie achter

Sending