Met Geardropper zorgeloos kamperen in de Ardennen

1b9872d8fccdb4c52235befa738b8d40?s=55&d=mm&r=g Akke Lekker wandelen, veel groen, misschien een beekje en veel buiten zijn: dat is mijn ideale kampeerbestemming. Maar een stampvolle auto met tent, buggy en pakstress is nu niet echt mijn ideaalplaatje. Het lijkt me dan ook de moeite waard om een lang weekend kamperen in een tipi van Geardropper uit te proberen. Daarom reizen we af naar een ingerichte tent in de Ardennen. Of dat bevallen is, laat ik je in deze blog weten.

Geardropper review

Waar staat de ingerichte tipi?

Met z’n drietjes reizen we begin juli naar camping De la Cascade in Coo. Wanneer we daar aankomen, blijkt de camping in ieder geval te voldoen aan mijn ideaalplaatje. Het is namelijk een heerlijk rustige camping aan een beekje in het groen. Het is geen exclusieve glampinglocatie, maar een gewone camping. Dit zorgt ervoor dat er ook andere, ‘echte’ kampeerders zijn. Ik vind dit plezierig, want voor mij komt dat de sfeer ten goede.  

Het is geen enorm grote camping en er zijn geen vaste seizoensplekken. Naar zulke locaties gaan de mensen van Geardropper ook echt op zoek. Hun slogan is niet voor niets ‘glampings weg van de massa’. Een andere camping is bijvoorbeeld camping Maka, die ook bekend staat als een waar paradijs voor de echte natuurliefhebber.

Ervaring met Geardropper

In Nederland, de Belgische Ardennen en Luxemburg hebben ze pareltjes van campings uitgezocht en daar hun tenten neergezet die je kunt huren. Bij de selectie van campings is er nog een criteria belangrijk: het moeten campings zijn geschikt voor gezinnen.

Er wordt onderscheid gemaakt in basic en plus. Ik heb gekozen voor een basic camping, maar er zijn ook nog plus-opties. Op zulke campings is bijvoorbeeld ook een verwarmd zwembad of een levensmiddelenshop. Een voorbeeld van zo’n plusglamping in de Belgische Ardennen is camping  l’Eau Vive in de vallei van de Sûre.

Geardropper review

Wat kun je verwachten van een ingerichte tipi?

Overigens betekent basic niet dat we ons moeten behelpen. De tenten van Geardropper zijn namelijk geschikt voor vijf personen. Er staan twee veldbedden met lekkere matjes in de tent voor de volwassenen en er liggen nog drie matjes voor de kinderen. Wij boekten er nog een campingbedje bij. Als extra optie kun je er ook beddengoed bij boeken, maar wij sliepen onder onze eigen dekens.

Lees ook:  11 x een Yurt huren op de mooiste plekjes van Nederland!

De tipi is ontzettend ruim, dus voor ons drietjes echt helemaal prima. Er is binnen zelfs genoeg ruimte om te kruipen voor ons zoontje van 14 maanden. De tent heeft twee slaapcompartimenten en een ruim zitgedeelte. Hier staat onder andere een tafel met vijf stoelen.

Daarnaast is er aan alles gedacht. Er is een complete inventaris, een elektrische koelbox, stroompunten, een kookuitrusting en verlichting. Op de tafel staat zelfs nog een plantje ter decoratie!

Geardropper ervaring

Glampen in een tipi met een kindje

Naast de indeling en de ruimte in de tent is ook de camping heel geschikt voor kinderen. We zijn dan ook niet de enigen die op pad zijn met een dreumes. Bij de zandbak maken we al gauw kennis met andere ouders en onze buren slapen ook met hun kindje in een tent van Geardropper .

Het is dan ook ideaal dat de tenten niet heel dicht bij het water staan. Want de kindjes kunnen nu lekker in en om de tent kruipen of hun eerste stapjes zetten, zonder dat het water lonkt.

Wat ik ook fijn vind, is de afstand tussen de verschillende tenten. Want ik kan nog zo mooi allemaal tips geven om je kindje goed te laten slapen, die van ons wilde maar niet naar bed. Doordat de camping ruim opgezet is en doordat de eigenaar echt rekening houdt met de beleving van de natuur, voelde ik me niet opgelaten.

Geardropper ervaring

Wat is er te doen in de omgeving van De La Cascade?

Natuurlijk blijven we niet de hele dag op de camping. Het is er erg gezellig en de krielkippetjes scharrelen leuk over het veld, maar we willen ook iets zien van de omgeving.

De camping ligt aan de rand van het toeristische plaatsje Coo. Hier is een waterval, zijn talloze terrasjes en is Plopsaland. Nu is ons kindje nog te klein voor Plopsaland, dus wij zoeken ons geluk hogerop. We gaan wandelen naar verschillende uitkijkpunten.

Vanaf de camping zijn er negen verschillende routes uitgezet. De ene is wat uitdagender dan de andere. Er is zelfs een route die makkelijk met een kinderwagen gereden kan worden. De andere routes vragen om de kinderdrager. Er zijn er zelfs twee die het fijnst lopen met wandelstokken, vanwege de klim.

osprey poco lt 6

Onze ervaring in een tipi van Geardropper

Ik ben erg enthousiast over het concept van Geardropper. De tent is heel compleet en de plek is heel goed uitgezocht. Je weet van te voren goed waar je aan toe bent. Je krijgt zelfs nog een paklijst via de mail gestuurd en een brochure over de camping en de omgeving van die camping.

Lees ook:  Campingtip: Natuurkampeerterrein De Duiventoren bij Breda

camping de la cascade

Welke andere Geardropper campings zijn er in de Ardennen?

Wij hebben het heerlijk gehad op camping De La Cascade. Mocht je verschillende Geardropper tipi’s willen bezoeken dan biedt Geardropper ook glamping rondreizen aan, bijvoorbeeld door de Belgische provincie Luxemburg. Op die manier bezoek je twee verschillende campings.

Wanneer je op één plaats wilt blijven, is De la Cascade dus een aanrader en ik ben ook heel benieuwd naar Marcourt, waarbij er dennenbomen op de camping staan.

 

Auteur

Akke kampeert al haar hele leven. Ooit begonnen met haar ouders in een Vergrote Zilvermeeuw. Tegenwoordig wisselt ze haar eigen De Waard af met een lichtgewicht tent of een kampeerbusje. Samen met haar man Hans en hun zoontjes kampeert ze veel in Nederland, soms met en soms zonder hond. Ze houdt erg van Scandinavië en Afrikaanse landen en heeft een grote voorliefde voor IJsland. Leer Akke kennen...

1 reactie

Laat jouw reactie achter

User Review
 • Algemeen
  Sending
 • Gebruiksgemak
  Sending
 • Pakmaat
  Sending
 • Kwaliteit
  Sending