Je kunt natuurlijk een saai gaatjestapijt onder de luifel leggen, maar wil je meer comfort en vooral sfeer, dan is een kunststof buitenkleed ook een idee. Wij hebben er al jaren één en het ziet er gewoon zoveel vrolijker uit. Tijdens een kampeerweekend in Noord-Holland stuitte ik op de vrolijke winkel van Merel in Wonderland in Velsenbroek vol hippe oosterse buitenkleden.

Een buitenkleed is dat wel handig?

Zoals ik al eens eerder uitgelegd heb, ben ik fan van buitenkleden in plaats van een tenttapijt. Wij gebruiken dus ook al jaren geen gaatjestapijt of geweven tapijt meer, die vaak minder comfortabel zijn omdat ze dunner zijn. Schoonmaken is een heel karwei en ze zien eruit als de grijze vloerbedekking bij mijn oma thuis. 

Het plastic buitenkleed dat we hebben, gooi ik bij het uitpakken direct voor de vouwwagen. Het ziet er meteen gezellig uit. Door de dikte voelt het warm en comfortabel aan en komt er geen gras doorheen. En schoonmaken is zo klaar met een doekje of een veger. Enige nadeel is dat het iets meer ruimte inneemt, maar dat neem ik maar op de koop toe.

WIL JIJ GRATIS HET MAANDELIJKSE KAMPEERMENEER MAGAZINE ONTVANGEN?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.


Merel in Wonderland, daar word je vrolijk van

Een buitenkleed of buitentapijt van Merel in Wonderland, daar word je blij van. Als je de winkel van Merel inloopt of rondklikt in de webshop, dan kun je niet anders dan een smile op je gezicht toveren van al die kleurenpracht.  Overal oosterse tapijten, kussens en lampen in de mooiste kleuren. Past perfect in wat ik de VT-wonisering van de camping noem.  Ik werd er erg hebberig van en zal hieronder een aantal van mijn favoriete vondsten delen:

buitenkleed merelinwonderland

© Merel in Wonderland

Een rozenkelim voor je tent

Dit is mijn favoriete buitenkleed van Merel in Wonderland. Thuis vind ik zo’n rozenkelim in de woonkamer te heftig, maar juist op de camping kan ik die kleurexplosie wel hebben. Dan kun je niet anders dan vrolijk wakker worden.

merelinwonderland

© Merel in Wonderland

buitenkleed merel in wonderland 1

© Merel in Wonderland

Subtiel hip geruit

Deze twee kleden zijn een iets veiligere keuze en minder kleurrijk, maar het ruitpatroon in zwart of grijs maakt je caravan of vouwwagen wel meteen meer een huis. Groot voordeel is dat het bijna met al je campingspullen te matchen is.

buitenkleed bohemian merel in wonderland

© Merel in Wonderland

merel in wonderlandtuinkleed

© Merel in Wonderland

Ibiza waar je ook bent

Deze twee meer bohemian buitenkleden – ze worden trouwens ook wel tuinkleden genoemd – zijn wat subtieler. Ze nemen mij echter meteen mee naar Ibiza. Zo zorg je er dus voor dat waar je ook bent, in de stromende regen in Tietjerksteradeel of in de zon tussen de glooiende heuvels van Toscane, bij jouw tent is het vakantiegevoel aanwezig.

buitenkleed groot

© Merel in Wonderland

Lekker groot of kleden matchen

De meeste buitenkleden zijn ongeveer 180 x 270 cm groot en dat is voldoende voor de meeste kampeerders. Je wilt ook nog een beetje groen en gras blijven zien toch?  Maar je kunt de kleden ook met elkaar combineren en met twee rechthoekige kleden of een rechthoekig en een rond buitenkleed zo een groter tapijt creëren. Zelf vind ik dat er, als je de goede kleden bij elkaar uitzoekt, nog gezelliger uitzien. Je krijgt dan een soort bedoeïenengevoel. Kamperen avant la lettre.

Als je dat wat te veel poppenkast vindt, wat ook wel te begrijpen is, dan zijn  er ook speciale wat grotere buitenkleden. Deze kleden zijn 270 x 360  cm. Dat is een mooi formaat voor de meeste caravans. Oh, en doe eens gek. Leg het kleed een keer niet precies recht voor je caravan of tent, maar scheef. Dan ziet het er meteen een stuk meer bohemian uit.

buscamper kussen

© Merel in Wonderland

Palletkussens voor het echte vanlife

Naast buitenkleden kwam ik in de winkel ook nog kleurrijke palletkussens en matraskussens tegen. Deze passen precies op een pallet, maar zijn natuurlijk ook heel gaaf om in je camperbus te gooien en onder de luifel als bank te gebruiken. Ze zitten best lekker en pimpen je busje meteen om tot hippie bus.  

Pimp jij je tent ook?

Sommige kampeerders zullen mij voor gek verklaren. “Je tent pimpen is toch nergens voor nodig?” Maar gelukkig zijn er steeds meer mensen die hun caravan, camper of tent, hun huisje weg van huis, leuk willen aankleden. Het zorgt voor wat meer gezelligheid, vrolijkheid en diversiteit op de camping. Ik word er in ieder geval blij van als ik zo’n gepimpte tent of caravan op de camping zie. Al moet je mijns inziens met de lampjes wel een beetje oppassen: een buitenkleed is een mooi begin.

buitenkleed merel in wonderland

© Merel in Wonderland

Dit artikel is in samenwerking met Merel in Wonderland tot stand gekomen.

 

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter

1 reactie