Je make-up meenemen naar de camping: wat is handig?

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Als je binnenkort gaat kamperen en graag efficiënt wil inpakken, weet je waarschijnlijk wel hoe lastig het is om zo min mogelijk verzorgingsproducten mee te nemen. Ook op de camping wil je je natuurlijk zelfverzekerd voelen en goed voor de dag komen. In dit artikel delen we daarom een aantal handige tips en trucs om je make-up en cosmetica efficiënt in te pakken, zodat je ook tijdens het kamperen blijft stralen.

Minimalistische benadering

Het motto voor het inpakken van make-up voor een kampeertrip is ‘less is more‘. Maak een inpaklijst en overweeg welke items je echt nodig hebt en welke je gemakkelijk kunt missen. Focus op multifunctionele producten (zoals 2 in 1 producten) en essentiële items die je dagelijkse look verbeteren zonder een hele make-up collectie mee te nemen.

Handige producten om mee te nemen zijn onder andere:

  • BB Cream of getinte moisturizer: deze kunnen dienen als een lichte dekking om onvolkomenheden te verbergen en je huid te hydrateren zonder dat je meerdere producten nodig hebt.
  • Mascara: dit enkele product kan je ogen direct opfleuren en je een frisse uitstraling geven.
  • Reinigingsdoekjes: kies voor milieuvriendelijke reinigingsdoekjes om make-up gemakkelijk te verwijderen zonder water, zodat je geen vloeibare cleansers mee hoeft te sjouwen.

Reisformaat en samples

De meeste make-up- en cosmetische merken bieden reisformaat producten en samples aan. Deze mogen dan ook niet ontbreken aan je inpaklijst, omdat ze minder ruimte innemen en je ze na gebruik kunt weggooien. Overweeg om enkele van je favoriete producten in reisformaat te kopen of vraag om samples bij een cosmeticawinkel. Zo kun je nieuwe producten uitproberen zonder de volledige verpakking mee te nemen.

Veilig en georganiseerd opbergen

Op de camping wil je voorkomen dat producten zoals shampoo of nagellak gaan lekken of breken. Plaats daarom alle make-up en cosmetica in een aparte, goed afsluitbare toilettas of een kleine make-uptas. Bewaar deze tas in een stevige en waterdichte container om eventuele ongelukken te voorkomen.

Natuurlijke en milieuvriendelijke producten

Ben je gek op de natuur en wil je hier nog lang van genieten? Overweeg dan eens om natuurlijke en milieuvriendelijke make-upproducten te gebruiken. Dit is niet alleen goed voor je huid, maar het minimaliseert ook de impact op het milieu. Er zijn verschillende merken die biologische en duurzame make-up aanbieden die perfect zijn voor een kampeertrip.

Natuurlijk genieten

Het inpakken van al je verzorgingsproducten voor een kampeertrip kan soms best een uitdaging zijn. Kies daarom voor multifunctionele producten, reisformaten en samples om ruimte te besparen en onnodige last te vermijden. Met deze tips kun je er tijdens je kampeertrip stralend uitzien, terwijl je volledig geniet van al het moois dat de natuur te bieden heeft.

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

Sending