Vanaf 11 mei campings in Luxemburg weer bereikbaar

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Kamperen op campings in Luxemburg kon al enige tijd net als in Nederland maar omdat België de grenzen gesloten had was Luxemburg voor Nederlandse kampeerders niet bereikbaar. Dit gaat per maandag 11 mei echter veranderen. Vanaf die datum kun je als Nederlander onder bepaalde voorwaarden weer door België heenrijden maar het reisadvies is nog negatief dus hoe zit dat?  

Campings in Luxemburg open? 

In Luxemburg geldt voor campings tot onbekende datum hetzelfde regime als voor campings in Nederland. Ze mogen open maar de toiletgebouwen zijn gesloten. Je moet dus zelfvoorzienend kamperen of kamperen op een camping met privé sanitair in Luxemburg

belgische overheid doorreis

Bron: www.info-coronavirus.be/nl/faq/#013

Doorreis België door Nederlanders

Reizen door Duitsland of België voor toeristische doeleinden was niet toegestaan. Bij de grens wordt gecontroleerd en automobilisten zonder goede reden worden teruggestuurd. Echter worden per 11 mei  de maatregelen in Luxemburg en België versoepeld waardoor een doorreis door Belgié weer is toegestaan, zie ook hier de toelichting

Regels voor doorreis door België

De regels waar je je aan moet houden zijn de volgende: 

1. Neem een geldig paspoort of ID kaart mee van alle reizigers, een rijbewijs is niet rechtsgeldig.
2. Maak geen tussenstop in België, maar rij door en stop niet onderweg.
3. Wees in het bezit van een mondkapje indien je moet stoppen en als je in Luxemburg aankomt.

Mondkapje verplicht in Luxemburg

In Luxemburg is een mondkapje op dit moment verplicht in winkels, tankstations en het openbaar vervoer. Het is dus van belang deze niet alleen onderweg door België bij je te hebben maar ook in Luxemburg zelf. 

Reserveren is verplicht

Een bevestigde reservering van een Lyxemburgse camping is verplicht  Het geeft je een bewijs dat jouw reisdoel buiten België ligt en zorgt ervoor dat je zeker bent van een plaats op de camping. Ook omdat niet alle campings in Luxemburg open zijn. Sommige hebben er zelf voor gekozen dicht te blijven. Voorlopig is kamperen alleen mogelijk in stacaravans, glampings en kampeerplaatsen met privé sanitair of als je zelfvoorzienend bent. Hoe dit zich ontwikkeld houden we in de gaten. 

Vanaf 15 juni reisadvies code geel

Vanaf 15 juni gaat de Nederlandse overheid het reisadvies voor Luxemburg aanpassen naar code geel. Dit betekend dat vakantie mogelijk zijn maar dat je moet letten op de risico’s.  Dan is kamperen in Luxemburg en andere Europese landen weer echt mogelijk Een kampeerzomer in een groter gebied dan alleen de campings in Nederland. 

Lees ook:  Kieswijzer voor kampeerders met humor

Gratis iedere maand even kamperen met ons e-magazine?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties in je mailbox.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

16 reacties

  • Wat een ongelofelijke bende in dat zogenaamde een europa.ieder uur lees je weer andete bepermingen en opgelegde verplichtingen .nederlanders mogen wel door belgie rijden ,maar belgen blijven gewoon gevangenen in hun eigen land.wat een treurige bende.

    • ik weet niet hoe jij aan die info komt dat de Belgen gevangen zitten maar de Belgen hebben de grens met Nederland dicht gegooid maar de overspoelen Nederland ( bij ons in de omgeving) en wij mogen Belgie niet in

  • We mogen zelfs niet in eigen land met de camper op pad, laat staan naar Luxemburg of Nederland. Krijg negatieve kriebels in mijn buik.

  • Wat super dat we al weer wat meer mogen. Zou Frankrijk na deze voorbeelden ook de deur open zetten? Wij kunnen niet wachten, maar respecteren wel de regels die de landen stellen.

  • ik krijg net het bericht van Camping neumuhle in ermstdorf dat de Camping weer open is en ook het sanitair gebouw maar wel met enige aanpassingen ,douchen kan maar de douche hokjes zijn om en om gesloten dus van de 20 stuks zijn er nu 10 open zo ook de toiletten

  • Doorrijzende reizigers hebben altijd door België mogen gaan. Transit stond expliciet vermeld als toegelaten vanaf de eerste dag Lockdown. Wel heeft de politie dat in het begin geweigerd toe te passen. Intussen laten de meeste agenten het wel toe, maar je kan nog altijd pech hebben en teruggestuurd worden. Als dat gebeurt is het meestal bij gebruik van Belgische snelwegen om van NL naar NL te gaan (vb Limburg naar Zeeland)

  • Als ik op officiële websites van rivm, België en of Luxemburg kijk dan is het nog steeds niet toegestaan om België te doorkruisen voor toerisme buiten België
    Hoe graag ik ook naar Luxemburg zou gaan, het is tot op heden toe nog niet toegestaan. En helaas is het geen advies, maar een echt doorreis verbod door België.

    • Je mag met een reserveringsbevestiging van je camping en een geldige ID door België naar Luxemburg rijden, je mag in België niet stoppen.
      Al menige Nederlander met caravan of camper hier op de camping aangekomen.
      Sanitairgebouwen zijn open met wat aanpassingen.

  • Aan iedereen die twijfelt of hetgeen in dit artikel beweerd wordt echt waar is: ik kan u gerust stellen, het is echt waar. Ik zit namelijk zelf sinds vandaag in Luxemburg met de tent. Je moet van tevoren reserveren en met je reserveringsbevestiging en een geldige ID-kaart of paspoort mag je door België rijden. Ik raad je aan om de kortst mogelijke route door België te nemen. Dat betekent dat je bij Eijsden (A2) de grens overgaat, dan via A25/E25, A3/E40 en A27/E42 rijdt. Op deze laatste snelweg neem je afslag 15 (Sankt Vith) en ga je rechtsaf de N62 op. Je komt Luxemburg binnen vlak bij Weiswampach. Zodra je België binnen bent, is het de bedoeling dat je in één keer naar Luxemburg rijdt, zonder tussenstops op Belgisch grondgebied. Zorg dus in Nederland dat je voldoende brandstof in de tank hebt en ga bij de laatste P in Nederland nog even voor de kleine boodschap. Bij de grens laat je je reserveringsbewijs zien (in mijn geval was dit genoeg) en desgevraagd je ID of paspoort (geen rijbewijs!). Je mag vervolgens door met de waarschuwing om niet in België te stoppen.

    Het klopt dat de transitregel in België al sinds de eerste dag lockdown bestaat, die is niet nieuw. Maar onlangs heeft de Luxemburgse regering de maatregelen versoepeld, waarmee campings weer gasten mogen ontvangen. De campings profiteren sindsdien van de Belgische transitregel (waarbij de reden van de reis op zichzelf niet uitmaakt, zolang je maar kunt bewijzen dat je transitverkeer bent), waardoor ze ook weer o.a. Nederlandse gasten kunnen ontvangen. Vandaar dat ze dit als nieuws brengen.

    Kortom, wil je stiekem graag naar Luxemburg, maar durf je niet zo goed vanwege die grens? Gewoon boeken en het komt echt goed! Print desnoods de tekst (over het transitverkeer) van de officiële site van de Belgische overheid uit en laat die zien als je een rotte appel tegenkomt aan de grens. Veel plezier in Nederland!

    Oh ja, en vergeet geen mondkapjes mee te nemen voor in Luxemburg.

  • helemaal geweldig. wij hebbe 12 mei gereserveerd op camping Kaul in Wiltz. voor onze caravan met prive sanitair.
    inmiddels zijn de mondkapjes en plastic handschoenen ook binnen en kunnen dus 14 juni thuis vertrekken. fijn . wat z8jn we bofkonten dat we weer mogen en super gezond zijn tot nu toe.

  • Fijn dat het weer kan. Ook wij vertrekken zondag de 14e naar luxemburg.
    Zijn er ondertussen nog extra ervringen mbt het reizen door luxemburg?

    Groet,

    Hans

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending