Wow na precies een maand bloggen op Kampeermeneer heb ik mijn eerste blog AWARD nominatie te pakken! De Liebster Award! Super bedankt voor de nominatie Marleen van  ‘A cup of Marley’. Ik voel me vereerd. Op A cup of Marley blogt Marleen vol positieve energie, zonder de baaldagen te schuwen over haar klim uit het burnoutdal. Voor de Liebster nominatie  stelde ze mij een aantal vragen.

L I E B S T E R  A W A R D ! !

Wat is de Liebster Award?

Deze virtuele Liebster award wordt doorgegeven van blogger naar blogger. Op deze manier kun je leuke nieuwe blogs leren kennen – en krijgen (beginnende) blogs wat meer aandacht. Tof toch?

Even kort de regels:

* Bedank de persoon die jou genomineerd heeft en post een link naar zijn of haar blog
* Zet een foto van de award op je blog
* Beschrijf jouw favoriete blog
* Beantwoord de vragen van de persoon die jou genomineerd heeft en formuleer 10 nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert
* Nomineer 5 tot 11 blogs
* Kopieer deze regels in je eigen blogpost
* Informeer de bloggers die je genomineerd hebt en bezorg hen de link van je eigen blogpost

Mijn favoriete blog

Een favoriete blog, moeilijk hoor want er zijn er zoveel. Ik heb enorm veel respect voor de openheid en eerlijkheid van sommige persoonlijke blogs, kan genieten van de mooie vondsten van interieur blogs en van de vrolijkheid van veel kampeerblogs. Toch kies ik hier voor een blog waar ik gewoon erg veel handige tips vanaf pluk. Kidsproof Nijmegen van Esther. Het is gewoon ontzettend handig en ik blijf een praktische man. Iedere week de leukste gezinsuitjes op een rij en met Valentijn net die tip om samen met mijn kinderen mijn vriendin enorm te verrassen. Super handig dus blijf zo doorgaan.

Wie ben ik?

Ik ben een kampeermeneer. Ik hou van in slaap vallen met de tikkende regen op mijn tent, campings met een kampvuursfeer, ontdekken, het gevoel van voldoening nadat het me toch weer gelukt is alle rotzooi in de auto te proppen en spelletjes bij kaarslicht voor het slapen gaan. Ik ben 36, en kampeer het liefste gewoon met mijn vriendin, zoontje van bijna 6 en dochter van anderhalf op plekjes waar zij lekker kunnen spelen en wij kunnen genieten van de sfeer, het buiten zijn en elkaar.

Waar blog ik over?

Kamperen, kamperen en nog eens kamperen.  Ik deel mijn favoriete kampeerverhalen, gave campings die ik heb uitgeprobeerd, spelletjes die ik tegen ben gekomen en geef tips over kamperen en vooral het kamperen met kinderen.

Waar word ik gelukkig van?

Nieuwe plaatsen ontdekken. Of het nu het nieuwe restaurantje is hier bij ons in de stad, een sfeervolle minicamping in Frankrijk of een totaal nieuwe cultuur.  Van nieuwe plaatsen krijg ik energie. Verdwalen in een nieuwe stad daar hou ik dus ook echt van.

Wil jij gratis het maandelijkse Kampeermeneer Magazine ontvangen?
Maximaal één keer per maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.

Hoe is het om een eigen blog te hebben?

Kampeermeneer bestaat pas een maand maar ik vind het verslavend om te zien hoe mijn followerbase groeit, er interactie ontstaat met wildvreemden en ik elke week weer nieuwe dingen leer. Af en toe is het lastig om toch weer een nieuwe blog te schrijven naast werk, studie en een druk gezin of te zien dat een blog waar je veel tijd in gestoken hebt, weinig wordt gelezen. Maar wat ik vooral ook erg mooi vind is dat het mijn eigen ogen weer opent, ik lees, kijk, en zie weer veel nieuwe dingen die ik eerder waarschijnlijk gewoon voorbij had laten gaan.

Wat heeft mijn blog mij gebracht heeft?

Zoals ik al zei. Door het blog kijk ik anders naar de wereld om me heen. Ik ben alerter en helderder en zie en voel meer van de wereld om me heen en op internet. Dat vind ik toch wel de grootste winst.

Hoe ziet mijn favoriete reis eruit?

Je zou natuurlijk meteen denken dat dat kamperen op een mooie plek is.  Maar mijn favoriete reis is vooral één waar ik samen met mijn gezin een nieuwe cultuur kan ontdekken. Wat mij betreft doen we dat niet door in een toeristenhotel te gaan zitten maar door rond te trekken met of onze eigen camperbusje of te verblijven bij lokale families.  Ik heb al een hoop van de wereld gezien maar van iedere reis kom ik weer thuis met een langer to see lijstje. Argentinië, Indonesië en de Balkan staan nog op een lijstje.

Waar kan ik helemaal van in een deuk liggen?

De ontzettend ondeugende blik van een peuter met een plan! Het moment waarop mijn dochter van anderhalf mij aankijkt omdat ze weet dat wat ze wil gaan doen niet mag. Op dat soort momenten hoor ik de duidelijke vader te zijn maar af en toe lig ik dan gewoon helemaal in een scheur. En daar gaat mijn vaderlijk overwicht Maar lol hebben we wel.

Wat maakt dat jij gestart bent met je eigen blog?

Een dikke 10 jaar geleden had ik een reisblog tijdens mijn wereldreis. Dat was zo leuk om te doen en heeft me zoveel gebracht dat er altijd nog iets kriebelde van dat wil ik nog weer eens oppakken. Toen mijn zusje een blog startte dacht ik leuk dat ga ik ook weer eens oppakken.

Wat is mijn grootste irritatie?

Ik schreef onlangs een blog over campingergernissen. Dus op de camping staat een douche die koud wordt op één. In het algemeen is het vooral negativiteit. Ik ben een ras optimist, soms zelfs zo positief dat het niet goed voor me is. Daarom irriteer ik me aan  mensen die in alles enkel hetgeen kunnen zien dat tegenviel of altijd wel een punt van kritiek kunnen vinden om over te zeuren. Dat kost mij veel energie. Life is nicer on the sunny side.

Wat is mijn favoriete quote?

“Life is what happens to you while you are busy making other plans” van John Lennon.  Je kunt je leven nog zo willen plannen en sturen maar er zijn altijd die kansen of tegenslagen die voorbij komen en maken dat je moet bijsturen of dat je die kans moet pakken. Dat houdt het leven spannend.

En dan natuurlijk mijn vragen aan jullie

Vertel… Wie ben jij?
Waar blog jij over?
Waar word jij gelukkig van?
Welke blogprestatie ben je trots op?
Hoe / wanneer / waar schrijf jij jouw blogs?
Wat is jouw favoriete camping, B&B, hostel of…..?
Bloggen of vloggen?
Waar haal jij jouw blog inspiratie vandaan?
Wat is jouw grootste irritatie?
Welke quote/levensles/ervaring zou jij een ander mee willen geven om het beste uit zichzelf te halen?

Wie nomineer ik? Hier komen ze!

www.beleefhetkamperen.nl
www.ilovekamperen.nl
www.praktijkvader.nl
www.caravanity.nl
http://yvonnevanderlaan.nl/

Voel je niet verplicht om de vragenlijst in te vullen, of jullie het nou wel of niet gaan doen… Ik ben gek op jullie blogs en blijf jullie zeker volgen. Het is gewoon leuk om geïnspireerd te worden. Dus blijf schrijven, fotograferen en filmen!

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter

4 reacties

  • Leuk om te lezen Tjerk en dank je wel voor de nominatie! Haha, die peuter met een plan! Die ken ik ja… hier ook een (ruim) anderhalf jarige, wat kunnen die ondeugend zijn he?! 🙂

  • Tof om te lezen! Ik hou veel van kamperen, mn man niet (meer). Niet duidelijk waarom, vroeger was hij gek op kamperen. Waarschijnlijk heeft het ermee te maken dat de kids klein zijn. Hopelijk gaan we over een paar jaar regelmatig kamperen.
    Negativiteit of altijd mitsen en maar-en, daar kan ik ook echt niet tegen.

    • Jammer dat jullie het kamperen niet meer kunnen delen. Maar wellicht komt het weer als de kinderen wat groter zijn en het iets minder gedoe is. Je kunt natuurlijk ook altijd nog alleen met de kids gaan kamperen voor een weekend. Vind je man vast ook wel fijn even het hele huis voor zichzelf.