Uitkomsten Lezersonderzoek, wow bedankt!

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Wow, ik ga vaker een lezersonderzoek houden. Het is zo ontzettend leuk om te lezen wat Kampeermeneer jullie brengt, wat voor ideeën jullie hebben en hoe ontzettend veel positieve reacties ik heb gekregen. Ik werd er gewoon een beetje stil van. Gelukkig hadden jullie ook tips en verbeterpunten. Ik deel graag de uitkomsten met je en vertel je wat ik ermee ga doen.

Enorme respons en betrokkenheid

De enorme respons op het lezersonderzoek heeft mij echt verrast. Al op de eerste avond stond de teller op een kleine 200 antwoorden en na twee weken hebben bijna 600 kampeerders het lezersonderzoek ingevuld. Dat had ik niet verwacht. Toen ik de resultaten begon te lezen, werd ik eigenlijk nog veel blijer, want er kwamen veel complimenten terug. Verhalen over moeders en dochters die samen iedere maand de tips uit het digitale Kampeermeneer Magazine doornemen en bedankjes voor “De fijnste camping waar we ooit gestaan hebben”. Saskia zei het al, hè!

Jullie geven Kampeermeneer een dikke 8,4

Het gemiddelde cijfer dat jullie de website en ook de kwaliteit van de artikelen geven, is een 8,4 en daar begin ik haast een beetje van te blozen. Velen van jullie geven aan dat de losse schrijfstijl, het gebruik van humor en toch handige informatie erg gewaardeerd wordt.

Op de structuur en de overzichtelijkheid van de website hebben jullie wel wat opmerkingen. Een overzicht met alle artikelen per categorie zouden jullie fijn vinden. Die gaan we dus maken!

Jullie zouden meer video’s willen. Daar ga ik over nadenken. Ik ben niet zo goed met video en om mezelf zo terug te zien is ook wel een dingetje, maar misschien dat ik er na een cursus en een beetje proberen anders over denk. Al met al krijgt ook de structuur en overzichtelijkheid nog steeds een kleine 8. Op de middelbare school was ik daar erg blij mee geweest.

vouwwagen kopen.tips

Wat voor soort kampeerders zijn jullie

De bezoekers van Kampeermeneer zijn qua leeftijd een mix die je ook veel op de camping ziet en vooral vrouwen. Dat was voor mij niet echt een verrassing. Ook qua campings zijn jullie vooral op zoek naar kleinschalige campings in de natuur waarbij sfeer een belangrijke rol speelt. Ook dit is eigenlijk niet anders dan ik verwacht had, want dat zijn ook de campings die ik zelf opzoek.

Lees ook:  Kampeertrends 2021: terugblik en wat je kunt verwachten

Wat mij wel verraste is het aantal caravan- en camperkampeerders onder de bezoekers van Kampeermeneer. Wij schrijven vooral over het kamperen met tent en vouwwagen. Ik had dan ook verwacht dat het merendeel van jullie zo zou kamperen. Maar ongeveer 50% van de bezoekers kampeert toch met een caravan of camper.

Als ik rondkijk op de camping dan is het aantal vouwwagens en tenten nog steeds oververtegenwoordigd op Kampeermeneer en daar blijven we dus ook zeker over schrijven. Wel zullen we in onze artikelen ook wat meer aandacht gaan schenken aan de caravan- en camperkampeerder zonder meteen een caravan- of camperblog te worden.

camper huren

Waarom wij niet over campers en camperplaatsen schrijven

Om meteen maar op het bovenstaande aan te sluiten. Eén van de opmerkingen die ik verschillende keren langs zag komen: “Schrijf meer over campers en camperroutes”. Zoals ik net al aangaf, zullen we zeker ook aandacht schenken aan camper- en caravankampeerders. Op dit moment wordt er bijvoorbeeld een test voorbereid van jerrycans en waterzakken. Hierin zullen we ook jerrycans die meer geschikt zijn voor caravankampeerders meenemen en Wijtske kampeert er op los met haar camperbusje. Technisch over campers schrijven of reviews van nieuwe campers en caravans? Nee, daar heb ik de expertise niet voor in huis; er zijn andere websites die dat beter kunnen.

spijkerbroek tent

Duurzaam kamperen en meer tenten

Jullie favoriete artikelen zijn onze campingtips, reviews van kampeerspullen en de handige kampeertips waarbij jullie vooral enthousiast waren over: “Wat wel en niet te doen bij onweer op de camping?”. Vooral de vergelijkingstests zoals die van de slaapmatten  vinden jullie leuk om te lezen. Daar gaan we dus zeker mee door. Voor komend voorjaar staan er een paar van dit soort testen op stapel.

Jullie willen ook graag meer lezen over duurzaam kamperen en verschillende reviews van tenten. Ik schreef al eens over duurzaam kamperen, maar er staat nog meer van dit soort artikelen te wachten. Evenals de reviews van tenten. Ook daar komen er weer een paar van bij dit voorjaar.

Een andere veel gehoorde vraag is naar meer kleine sfeervolle campings buiten Nederland. Omdat onze bloggers vooral schrijven over hun eigen ervaringen, zijn dat er meer in Nederland dan daarbuiten. Tijd voor verre vakanties is er maar beperkt. Maar in bijvoorbeeld België, Frankrijk en Denemarken hebben we inmiddels een aantal campings en we zullen ons best doen om naast Nederland ook de rest van Europa beetje bij beetje te ontdekken.

Lees ook:  Yes! We zijn er bijna 2018 begint weer! Ga je ook kijken?

Wat moet er veranderen

Deze vraag werd in ruim 80% van de gevallen beantwoord met “Niets” of “Ga vooral zo door!” Heel fijn om te horen natuurlijk, maar ik ben blij dat we ook een aantal meer kritische kampeerders hebben.

Persoonlijk had ik verwacht dat jullie de website minder overzichtelijk zouden vinden. Jullie lopen veelal aan tegen dingen die ik zelf graag ook anders zou zien. Zoekfilters en het zoeken op een kaart van campings, kleine dingen in het ontwerp die niet helemaal kloppen en de reclame zijn een paar dingen die genoemd worden. De reclame blijft, want het onderhouden van een website als Kampeermeneer kost veel tijd en geld, de artikelen zijn gratis door de advertenties. Net zoals dat in kranten en magazines gaat.

De planning was om een aangepaste website te lanceren voor het kampeerseizoen in april begint. Dit lijkt uiteindelijk niet haalbaar en ik vind dat ook spannend zo vlak voor de drukste periode van het jaar. Wel zal ik kijken wat we nog kunnen oplossen voordat de nieuwe website in september/oktober live gaat.

bloggers

Verschillende bloggers

Vorig jaar rond deze tijd heb ik besloten om een aantal andere kampeerders mee te laten schrijven op Kampeermeneer. In het lezersonderzoek krijg ik hier zowel heel positieve reacties zoals: “Leuk om de verschillende bloggers te leren kennen” en “Fijn dat er nu wat meer verschillende soorten kamperen aan bod komen”, als reacties van mensen die het jammer vinden, zoals: “Het is minder persoonlijk geworden.” Nog steeds is ongeveer 70% van de artikelen door mijzelf geschreven. Maar wat mij betreft zijn beide meningen waar. Het is iets minder Tjerk, maar de toegevoegde waarde van meer diverse verhalen en stemmen vind ik wel echt een verrijking. Het is door het soort kampeerders wel nog steeds Kampeermeneer. 

Wel is het door de opzet van de website en social media aan het begin minder duidelijk geweest van wie welk bericht kwam. Ook daar gaan we in het nieuwe ontwerp aandacht aan besteden. Want het is wel fijn als dat vanaf het begin duidelijk is in plaats van achteraf.

Wij blijven kamperen én schrijven

Jullie massale respons en de warme deken van complimenten en waardering heeft mij echt goed gedaan. Leuk om te lezen dat er echt uitgekeken wordt naar de nieuwe artikelen en het digitale Kampeermeneer Magazine. De tips en ideeën nemen we mee en als het goed is, zie je de uitkomsten daarvan binnenkort verschijnen.

Ohh, de Omnia

Dan nog last but not least: De Omnia camping oven. Deze ga ik opsturen aan Leonie. Zij heeft inmiddels een mailtje gehad. Veel bakplezier!

omnia oven

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending