Wat lang op één camping met je doet

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Toen ik begin twintig was , een jaar of  13 geleden alweer (wow ik word oud), maakte ik een wereldreis. Iedere twee á drie dagen een andere plaats. Ik vond het heerlijk. De vrijheid, nieuwe mensen, nieuwe plaatsen, kortom afwisseling.  Ook als kampeerder vindt ik het het fijnst om nadat ik de omgeving verkend heb weer verder te trekken. Met zijn tweeën in een koepeltentje ging dat nog prima, Met onze huidige reuzentunneltent bedenken we ons wel eerst drie keer voordat we weer inpakken. Dus twee jaar geleden hebben we het gewoon eens niet gedaan. Drie weken op één camping en dat beviel soms wel maar soms ook niet.

We hadden besloten het onszelf gewoon makkelijk te maken deze zomer. Met een kleine net kruipende baby, een ontdekkende kleuter en de wens ook zelf uit te rusten zou dat sowieso al een uitdaging zijn.  Dit jaar dus geen gesleep met de tent en geen spullen drie keer in de auto proppen. Nee we zoeken gewoon een mooi plekje uit in Frankrijk. Zetten onze tent op en laten die lekker drie weken op diezelfde Franse bodem staan. Aangekomen op die mooie plek in de ‘Lot’ leerden we deze vijf dingen:

1. De vakantie lijkt korter

Ze zeggen dat de tijd sneller gaat naar mate je ouder wordt omdat er minder grote mijlpalen in je lever voorbij komen. Mijn ervaring is dat dat ook geldt voor vakanties. Als je minder mijlpalen of afwisseling in je vakantie hebt lijkt je vakantie korter. Onze vakantie van drie weken op vijf verschillende plekken in Italië lijkt nu achteraf een eeuwigheid geduurd te hebben. Onze drie weken in de ‘Lot’ hadden net zo goed twee of anderhalf kunnen zijn.

2. Inpakken is makkelijker

Als je weet dat je maar één keer hoeft in en uit te pakken is dat toch net iets makkelijker.  Dus waren we iets minder kieskeurig met hoeveel kleding er mee gaat. Toch maar een extra campingkastje gekocht want hoe hou je anders orde in de kampeerchaos? Het fijne is dat het niet uitmaakt want in en uitpakken komt gewoon minder precies. Je hoeft het toch maar één keer te doen.

3. Niet veel mensen doen het

Hoewel ik niet het type ben dat meteen na aankomst bij de buren in de voortent een biertje gaat drinken en vrienden voor het leven maakt. Had ik wel verwacht dat je door langer op één camping te staan je ook meer campingkennissen zou opdoen die er ook langere tijd stonden. Dat was echter niet het geval want de meeste mensen blijven gewoon een week, soms twee maar drie was op onze camping echt een uitzondering.

Lees ook:  Goedkope camping: 10 x zo kun je goedkoop kamperen!

4. Vervelen dat hoeft echt niet

Ik had altijd het idee dat je het na anderhalve week in een streek wel een beetje gezien had.  Dat hoeft echt niet weet ik nu want ook in de ‘Lot’ was voldoende te beleven.  En een campingdagje vulde zich makkelijk met achter de kruipende baby aanrennen en spelletjes of gewoon niets doen. En oh ja de dag dat we een dagtripje naar een grote diepe grot maakten ging ook snel voorbij. We hadden namelijk even over het hoofd gezien dat het ‘dé toeristische trekpleister’ van het gebied was en we dus drie uur in de rij moesten wachten. Dan is een dag zo voorbij.

5. Ik heb afwisseling nodig

Toch heb ik afwisseling nodig. Want hoewel ik me niet verveelde was er na zo’n anderhalve week wel dat knagende stemmetje in mijn hoofd. ‘Er is nog zoveel meer moois in la France’.  Dus stiekem begin ik dan de terugreis te vervroegen zodat we halverwege nog ergens een paar nachtjes kunnen pakken. Toch nog even Parijs meepakken.  Maar afgelopen jaar was Karlijn vasthoudend dus hebben we het niet gedaan en zijn gewoon op één plek gebleven.

We doen het niet snel weer

Het was een prima experiment en het lang op één plek staan heeft niets aan onze vakantievreugde afgedaan. Misschien was het in dit geval zelfs wel een goede beslissing. Toch doen we het niet snel weer.  Want de afwisseling van een nieuwe omgeving en het gevoel dat je daardoor langer weg bent maken dat  in- en uitpakken meer dan goed.

Waarom ben jij een rekker of juist een trekker? Laat het me weten in de reacties

Like de Kampeermeneer facebookpagina en blijf op de hoogte van de laatste kampeertips, gave campings en geniet het hele jaar door van kampeerinspiratie.

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

14 reacties

 • Een rekker of trekker? Haha, geweldig!
  Nou noem mij maar liever beginner 😉
  Zonder kinderen ben ik kamperend en backpackend door t leven gegaan. Maar met n baby leek t mij/ons niks. Onze jongste is inmiddels 2, dus dit jaar gaan we ervoor!! Twee weken met de tent naar La douce France (op 1 plek, dat dan weer wel, als beginner). Ik heb er heel erg veel zin in. Maar omdat t best wel n beetje spannend is, de eerste x kamperen met kinderen, lees ik altijd met veel plezier je blogs en tips!
  Beste kampeermeneer, ga zo door! Veel liefs van je ex-buuf 🙂

  • Dat wordt een beginnende rekker dus. Snap dat het spannend is. Eerst zo’n lange reis met de kids en dan is het voor jullie ook weer even wennen op een camping maar onze ervaring is echt dat de kinderen het al snel naar hun zin hebben en als het weer een beetje meezit en er door iedereen goed geslapen wordt dan is het buiten en samen zijn gewoon heerlijk. Maar boe blijven lezen die blogs en je gaat straks als een goed voorbereid mens op pad!. 😉

 • Kan me dat voorstellen dat je vakantie dan korter lijkt! Ik heb zelf altijd dat de tijd na die eerste paar dagen sneller lijkt te gaan, waarschijnlijk omdat het nieuwe eraf is en het toch in zekere zin een sleur gaat worden. Ik hou dus ook meer van rondtrekken… maar we doen dat momenteel niet met een tent, maar met vooraf geboekte appartementen, omdat we geen zin hebben om bijvoorbeeld een grote tunneltent en alle inhoud (voornamelijk van de kids) steeds te verkassen. 🙂 Zat te denken aan 2 kleinere tenten, want weer eens kamperen lijkt me wel gaaf.

  • Kijk dat kan natuurlijk ook, Wij hebben wel zo’n grote tunnel tent maar ook nog een kleine tunneltent en koepeltentjes dus we kijken per vakantie wat het meest geschikt is. Die koepeltjes dat redden we nu nog niet maar ik kijk er erg naar uit dat de kids zo groot zijn dat dat wel weer kan en trekken inderdaad niet zo’n gedoe meer is.

 • Hier een trekker. Eerst samen met trein en motor. Daarna met auto en kinderen. Toen ze klein waren stonden we meestal maar op 2 campings en reden het grootste stuk ‘s nachts. Het is ook wel eens gebeurd dat we geen reden hadden om te verkassen en dus 3½ week op dezelfde camping bleven.

  Nu met tieners rijden we relaxed overdag, hooguit 500 km op een dag. We hebben zowel een popup-tent bij ons voor een snelle overnachting als een mooie tunneltent voor als we een week blijven. In 4 weken vakantie doen we nu meestal 4 á 5 campings. We reserveren dan ook niet, want weten nooit waar we terecht komen en hoe lang we daar willen blijven. We laten ons vooral leiden door het weer.

  Onderweg zoeken we de campings met een lijst van SVR https://svr.nl en boekjes, boekjes ‘kleine campings’ en voor noodgevallen de dikke campingsgids.

 • En hier ook van backpacker naar een trekker! Een paar jaar geleden besloten dat het genoeg was met verre reizen en we eerst ons eigen continent eens beter moesten leren kennen. Eerst met tent, enkele dagen op verschillende plekjes en sinds 3 jaar met een klein campertje. Dan blijkt 2 dagen op één plek al een uitzondering… Vooral ook, net als Ellen, bepalend door het weer. En drukte. Liefst met de ANWB charme / kleine campings gids bij de hand. Of zoals vorig jaar in Engeland met “Brit stops” (vergelijkbaar met France Passion in Frankrijk): je kampeert op het terrein van een kleine ondernemer (een pub, een cider farm, een boerderij, noem maar op). Gratis, het enige dat er tegenover staat is dat je hun producten bekijkt (en het liefst ook koopt).

  Misschien dat we dit jaar weer met het tentje op pad gaan, omdat onze camper verhuurd is. Kan ik best wel weer naar uitkijken…

  • Lekker hoor de vrijheid van zo’n camper, ik denk dat er best een kans is dat wij die overtap ook nog eens maken. die lokale gidsen zijn inderdaad een uitkomst. Je komt dan toch net even weer op andere plekken.

 • Van origine zijn we trekkers. Maar nu onze kinderen ouder zijn (10-12) blijven we vaker op 1 plaats.
  Ze hebben dan vrienden gemaakt en willen niet naar een andere camping.
  Voordeel is dat je met ze tripjes gaat maken in de omgeving, zodat je in de omgeving veel kunt zien.

  • Zo zie je maar weer. Ik als ouder van twee jonge kinderen dacht juist dat het trekken weer kon beginnen als de kids iets ouder zouden zijn. Maar goed dat zit dus ook weer anders. We zullen zien hoe het bij ons gaat.

 • Hoi Tjerk, Waar was die fantastische camping in de Lot waar jullie zo lang zijn gebleven?

  Wij hebben recent 4 weken op één plek gestaan met onze caravan, maar met onze kleine van 1,5 jaar is het al feest met zandbak, zwembad(je) en trampoline. Meer is niet nodig (camping La Grosse Talle, in Sepvret Frankrijk: klein maar heel fijn)

  groetjes Colette

 • Wij blijven op één camping omdat we per dag een bezichtiging doen of heerlijk op de camping blijven. Doordat de meeste mensen niet langer dan een week blijven hebben we het idee dat we zelf ook verkassen. Aankomst en bekijken is ook een top afwisseling. Vorig jaar een vader die nogal explosief was en de paaltjes meenam bij zijn autorit was voor ons een soort film. Daarna hield de man zich rustig, heel rustig. En je ziet heel veel tips op die manier. Wij houden het op één camping per keer tenzij het er echt niet leuk is. Ga zo door kampeermeneer, wij lezen mee

Laat jouw reactie achter

User Review
 • Kwaliteit:
  Sending
 • Gebruiksgemak:
  Sending
 • Pakmaat:
  Sending