Welke kampeer kortingskaart levert het meeste op?

Reageer

Tjerk Tjerk De ACSI CampingCard, Camping Key Europe, Camping Card International of toch de Best Deal kaart? Allemaal camping kortingskaarten waarmee je goedkoop kunt kamperen in het laagseizoen en soms ook hoogseizoen. Welke camping kortingskaart levert nu de meeste waarde? Is zo’n kaart uberhaupt wel de moeite waard? In deze vergelijking de vier grootste bekendste kaarten naast elkaar. 

Camping kortingskaarten voor het laagseizoen

Met camping kortingskaarten krijg je korting op de overnachtingsprijs op een camping. De kortingen, voorwaarden en manieren waarop je de verschillende kaarten kunt gebruiken verschillen nogal van elkaar. De meeste kaarten geven de grootste kortingen in het laagseizoen.

De korting varieert per kaart en zelfs per camping van tussen de 5% en ruim 60%. Vaak, maar niet altijd, zijn de kortingen die je met de kaart ontvangt nog meer dan het gewone laagseizoentarief. 

WIL JIJ GRATIS HET MAANDELIJKSE KAMPEERMENEER MAGAZINE ONTVANGEN?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.


Wanneer kan een kortingskaart uit?

De kortingen  verschillen erg per camping, per seizoen en per kortingskaart. Het is hierdoor niet 1,2,3, te zeggen voor wie de kaart wel en niet uitkan. Dit is te afhankelijk van op welk soort campings, wanneer en hoelang je gemiddeld kampeert. 

Als handvat zou je over het algemeen kunnen zeggen;
– Kampeer je langer dan 7 nachten per jaar in het laagseizoen?
– Ben je bereidt dan op één van de deelnemende campings te kamperen?

Is het antwoord op beide bovenstaande vragen ‘Ja’ dan verdient iedere kortingskaart zichzelf terug. Of het nu de ACSI CampingCard, Camping Key Europe, Camping Card International of de Best Deal kaart is.

Maar ook in het hoogseizoen goedkoop kamperen

Hoewel de meeste campings sowieso lagere tarieven hebben in het laagseizoen kan een kortingskaart ook als je vooral in het hoogseizoen kampeert nog steeds handig zijn. Ook in het hoogseizoen ontvang je op sommige campings, bij sommige kortingskaarten, korting.

Daarnaast kun je een dergelijke kaart vaak ook als identiteitskaart gebruiken en zit er een gratis WA-verzekering voor op de camping bij.  

Camping cheques dan? 

Tja camping cheques! Die oude goede tijd is helaas niet meer.  Met deze cheques en later een soort credit card van de ANWB kon je met korting bij campings betalen. Sinds 2018 is de organisatie in andere handen gekomen en vooralsnog lijkt het erop dat je ze nu niet meer kunt verkrijgen. 

De camping kortingskaarten in de  vergelijking

 ACSI CampingCardANWB Kampeerkaart KCE(Camping Key Europe)Camping Card International (CCI)Best Deal card
Campings:340027003100560
Korting %tot 60%tot 20%tot 40%gemiddeld 25%
Laagseizoen:jajajaja
Hoogseizoen:neebeperktjaja
Campinggids:jajadigitaaldigitaal
App:, €3,95ja, gratisja, gratisja, gratis
Kinderen gratis:Max 3 tot 5 jaarneeneenee
Huisdier gratis:jajaonbekendja
Identiteitskaart:neejajanee
WA- verzekering:neejajanee
Ledenkortingjajaneen.v.t.
Kosten:Vanaf €17,95Vanaf €11,957.5Gratis
Verzendkosten:ExclusiefExclusiefInclusiefInclusief

ACSI Campingcard

De ACSI Campingcard geeft je in vergelijking met andere camping kortingskaarten de meeste korting bij de meeste campings (3400) in het laagseizoen vooral in de bekende kampeerlanden inclusief Nederland. De ACSI Campingcard is qua aanschafprijs vanaf €17,95 echter ook de duurste. Dan krijg je wel als enige van de 4 onderzochte kaarten een fysieke campinggids thuis gestuurd.

Voor het gebruik van de app moet je bijbetalen. Als je veel in het laagseizoen kampeert, meer dan 10 dagen, dan is de ACSI kortingskaart een voor de hand liggende keuze. ACSI is de enige kortingskaart waarbij 3 kinderen onder de 5 jaar bij 650 campings bij de prijs zijn inbegrepen. Dit maakt het vooral voor jonge gezinnen zeker de beste keuze.  Jammer is wel dat je deze kaart niet als identiteitskaart kunt gebruiken en daar een aparte ACSI Club ID voor nodig hebt. Lees de voledige review…

Voordelen ACSI Campingcard

+ Tot 60% korting in het laagseizoen
+ 3400 deelnemende campings
+ App beschikbaar tegen bijbetaling
+ Inclusief fysieke campinggids
+ Ook behoorlijk aanbod kleinere campings
+ Vooral veel campings in vakantielanden
+ Extra kortingen bij langer verblijf
+ 3 kinderen tot 3 jaar gratis

Nadelen ACSI Campingcard

– Niet als identiteitskaart te gebruiken
– Geen WA verzekering voor wie dat wil
– Geen korting in het hoogseizoen

Best Deal Card

Doordat de Best Deal kaart een gratis kortingskaart is die gemiddeld in onze steekproef ongeveer 25% korting oplevert lijkt dit een interessante kortingskaart om goedkoop te kamperen. Voor de 560 deelnemende campings is dat het ook. Want zonder investering krijg je toch korting. De kaart biedt naast korting echter geen extra’s zoals het gebruik als identiteitskaart. Daarnaast is het aanbod van 560 campings verspreid over Europa natuurlijk ook erg beperkt. Het zoeken van campings werkt het makkelijkste via de website of de app en werkt op zich prima.  Helemaal gratis is de kaart niet want je betaalt met je e-mailadres en meteen na aanmelding ontvang je regelmatig nieuwsbrieven. Hier kun je je echter meteen voor uitschrijven. Lees de voledige review…

Voordelen Best Deal kaart

+ Kaart is gratis
+ Gratis app
+ Digitale campinggids werkt prima
+ Gemiddeld tot 25% korting

Nadelen Best Deal kaart

– Niet als identiteitskaart te gebruiken
– Geen WA verzekering voor wie dat wil
– Met 560 campings beperkte keuze
– Je ontvangt veel nieuwsbrieven.

 Camping Key Europe, ANWB Kampeerkaart

De Camping Key Europe kaart of ANWB Kampeerkaart KCE zoals hij nu dus officieel heet geeft je tot 20% korting op overnachtingen op bijna 2700 campings in het laagseizoen en in sommige gevallen nog wat meer.

Door de lagere aanschafprijs van €11,95 heb je bij deze kaart wanneer je als stel kampeert wat sneller je investering terugverdient. De campinggids krijg je niet standaard thuis gestuurd maar moet je zelf ophalen in een ANWB winkel. Een beperkt aantal campings geeft ook in het hoogseizoen korting. De toegevoegde waarde van de WA verzekering is voor de meeste Nederlanders beperkt. Wel handig is dat je de kaart bij veel campings ook als identiteitskaart kunt gebruiken. Lees de volledige review…

 

Voordelen Camping Key Europe

+ Tot 20% korting op overnachting voor 2 personen
+ In de praktijk soms meer korting
+ Soms ook kleine korting in hoogseizoen
+ 2700 Deelnemende campings
+ Campings vooral in vakantielanden
+ Inclusief WA verzekering
+ Ook als identiteitskaart te gebruiken

Nadelen Camping Key Europe

– Kinderen tot 5 jaar niet bij prijs ingebrepen
– Minder campings dan ACSI CampingCard
– Gratis campinggids zelf afhalen in ANWB winkel

Camping Card International

De Camping Cart International geeft tot 40% karting op overnachtingen op 3100 campings in Europa in het voor- én laagseizoen. Bij het overgrote deel van de campings ontvang je echter maximaal 15% korting zowel in het laag- als hoogseizoen. Deze kaart is met €7,50 de goedkoopste kaart in aanschaf en door de 1600 campings die ook in het hoogseizoen een korting bieden voor een bredere doelgroep interessant.

Het zoeken naar campings verloopt echter niet altijd vlekkeloos want de website blinkt niet uit in gebruikersgemak. Net als bij de ANWB is aan de kaart een WA verzekering verbonden waarvan het nut beperkt is voor de meeste Nederlandse kampeerders. Deze kaart kun je echter wel ook als identiteitsbewijs gebruiken wat zeker handig is. Lees volledige review…

Voordelen Camping Card International

+ Tot 40% korting op overnachtingen
+ Goedkoop in aanschaf
+ Ook korting in het hoogseizoen
+ Inclusief WA verzekering
+ Ook als identiteitskaart te gebruiken
+ 3100 deelnemende campings

Nadelen Camping Card International

– Merendeel campings tot 15% korting
– Campingzoeker website niet gebruiksvriendelijk
– Kinderen tot 5 jaar niet bij prijs inbegrepen

Wat is de beste camping kortingskaart? 

Zoals eerder al aangegeven is de beste kortingskaart erg afhankelijk van op welke campings, wanneer , hoelang je kampeert én hoe je de kaart gebruikt. Objectief gezien is er dan ook niet een beste aan te wijzen.

Wil je goedkoop met veel mogelijkheden, kampeer je het merendeel van je tijd in het hoogseizoen  en vind je gebruiksgemak minder belangrijk dan kies je voor de Camping Card International. De ACSI CampingCard heeft mijn persoonlijke voorkeur. Dit omdat het de meeste campings aan zich verbonden heeft, dit niet enkel de grotere campings zijn én omdat het uiteindelijk vaak de meeste korting biedt. Zeker voor gezinnen met kinderen. Daarnaast is de fysieke gids toch gewoon handig.

Als je toch graag een combinatie met een camping carnet, die je als identiteitskaart kunt gebruiken, wilt dan is de Camping Key Europe van de ANWB de voor de hand liggende keuze  vanwege het aanbod aan camping maar vooral de campinggids die je kunt ophalen in de winkel. Voor de beste dekking gebruik je de ANWB Kampeerkaart en ACSI CampingCard tegelijk

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

9 reacties

Laat jouw reactie achter