Welke kampeer kortingskaart levert het meeste op?

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk De ACSI CampingCard, Camping Key Europe, Camping Card International of toch de Best Deal kaart? Allemaal camping kortingskaarten waarmee je goedkoop kunt kamperen in het laagseizoen en soms ook hoogseizoen. Welke camping kortingskaart levert nu de meeste waarde? Is zo’n kaart uberhaupt wel de moeite waard? In deze vergelijking de vier grootste bekendste kaarten naast elkaar. 

Camping kortingskaarten voor het laagseizoen

Met camping kortingskaarten krijg je korting op de overnachtingsprijs op een camping. De kortingen, voorwaarden en manieren waarop je de verschillende kaarten kunt gebruiken verschillen nogal van elkaar. De meeste kaarten geven de grootste kortingen in het laagseizoen.

De korting varieert per kaart en zelfs per camping van tussen de 5% en ruim 60%. Vaak, maar niet altijd, zijn de kortingen die je met de kaart ontvangt nog meer dan het gewone laagseizoentarief. 

Wanneer kan een kortingskaart uit?

De kortingen  verschillen erg per camping, per seizoen en per kortingskaart. Het is hierdoor niet 1,2,3, te zeggen voor wie de kaart wel en niet uitkan. Dit is te afhankelijk van op welk soort campings, wanneer en hoelang je gemiddeld kampeert. 

Als handvat zou je over het algemeen kunnen zeggen;
– Kampeer je langer dan 7 nachten per jaar in het laagseizoen?
– Ben je bereidt dan op één van de deelnemende campings te kamperen?

Is het antwoord op beide bovenstaande vragen ‘Ja’ dan verdient iedere kortingskaart zichzelf terug. Of het nu de ACSI CampingCard, ANWB Kampeerkaart, Camping Card International of de Best Deal kaart is.

Maar ook in het hoogseizoen goedkoop kamperen

Hoewel de meeste campings sowieso lagere tarieven hebben in het laagseizoen kan een kortingskaart ook als je vooral in het hoogseizoen kampeert nog steeds handig zijn. Ook in het hoogseizoen ontvang je op sommige campings, bij sommige kortingskaarten, korting.

Daarnaast kun je een dergelijke kaart vaak ook als identiteitskaart gebruiken en zit er een gratis WA-verzekering voor op de camping bij.  

Camping cheques dan? 

Tja, camping cheques! Die oude goede tijd is helaas niet meer.  Met deze cheques en later een soort credit card van de ANWB kon je met korting bij campings betalen. Sinds 2018 is de organisatie in andere handen gekomen en voorlopig lijkt het erop dat je ze nu niet meer kunt verkrijgen. 

De camping kortingskaarten in de  vergelijking

ACSI CampingCardANWB Kampeerkaart CKE(Camping Key Europe)Camping Card International (CCI)Best Deal card
Campings:340020003100560
Korting %tot 60%tot 25%tot 40%gemiddeld 25%
Laagseizoen:jajajaja
Hoogseizoen:neebeperktjaja
Campinggids:jajadigitaaldigitaal
App:, €3,95neeja, gratisja, gratis
Kinderen gratis:Max 3 tot 5 jaarneeneenee
Huisdier gratis:jajaonbekendja
Identiteitskaart:neejajanee
WA- verzekering:neejajanee
Ledenkortingjajaneen.v.t.
Kosten:Vanaf €17,95Vanaf €12,957.5Gratis
Verzendkosten:ExclusiefExclusiefInclusiefInclusief
Lees ook:  Een sfeervolle natuurcamping vinden in Spanje of Portugal is nu niet moeilijk meer!

ACSI campingcard

ACSI Campingcard

De ACSI Campingcard geeft je in vergelijking met andere camping kortingskaarten de meeste korting bij de meeste campings (3400) in het laagseizoen vooral in de bekende kampeerlanden inclusief Nederland. De ACSI Campingcard is qua aanschafprijs vanaf €17,95 echter ook de duurste. Dan krijg je wel als enige van de 4 onderzochte kaarten een fysieke campinggids thuis gestuurd.

Voor het gebruik van de app moet je bijbetalen. Als je veel in het laagseizoen kampeert, meer dan 10 dagen, dan is de ACSI kortingskaart een voor de hand liggende keuze. ACSI is de enige kortingskaart waarbij 3 kinderen onder de 5 jaar bij 650 campings bij de prijs zijn inbegrepen. Dit maakt het vooral voor jonge gezinnen zeker de beste keuze.  Jammer is wel dat je deze kaart niet als identiteitskaart kunt gebruiken en daar een aparte ACSI Club ID voor nodig hebt. Lees de volledige review…

Voordelen ACSI Campingcard

+ Tot 60% korting in het laagseizoen
+ 3400 deelnemende campings
+ App beschikbaar tegen bijbetaling
+ Inclusief fysieke campinggids
+ Ook behoorlijk aanbod kleinere campings
+ Vooral veel campings in vakantielanden
+ Extra kortingen bij langer verblijf
+ 3 kinderen tot 3 jaar gratis

Nadelen ACSI Campingcard

– Niet als identiteitskaart te gebruiken
– Geen WA verzekering voor wie dat wil
– Geen korting in het hoogseizoen

best deal kaart

Best Deal Card

Doordat de Best Deal kaart een gratis kortingskaart is die gemiddeld in onze steekproef ongeveer 25% korting oplevert lijkt dit een interessante kortingskaart om goedkoop te kamperen. Voor de 560 deelnemende campings is dat het ook. Want zonder investering krijg je toch korting. De kaart biedt naast korting echter geen extra’s zoals het gebruik als identiteitskaart. Daarnaast is het aanbod van 560 campings verspreid over Europa natuurlijk ook erg beperkt. Het zoeken van campings werkt het makkelijkste via de website of de app en werkt op zich prima.  Helemaal gratis is de kaart niet want je betaalt met je e-mailadres en meteen na aanmelding ontvang je regelmatig nieuwsbrieven. Hier kun je je echter meteen voor uitschrijven. Lees de volledige review…

Voordelen Best Deal kaart

+ Kaart is gratis
+ Gratis app
+ Digitale campinggids werkt prima
+ Gemiddeld tot 25% korting

Nadelen Best Deal kaart

– Niet als identiteitskaart te gebruiken
– Geen WA verzekering voor wie dat wil
– Met 560 campings beperkte keuze
– Je ontvangt veel nieuwsbrieven.

camping key europe

 ANWB Kampeerkaart CKE

De Camping Key Europe kaart of ANWB Kampeerkaart CKE zoals hij nu dus officieel heet geeft je tot 25% korting op overnachtingen op bijna 2000 campings in het laagseizoen en in sommige gevallen nog wat meer.

Door de lagere aanschafprijs van €12,95 heb je bij deze kaart wanneer je als stel kampeert wat sneller je investering terugverdient. De campinggids krijg je niet standaard thuis gestuurd, maar moet je zelf ophalen in een ANWB-winkel. Een beperkt aantal campings geeft ook in het hoogseizoen korting. De toegevoegde waarde van de WA-verzekering is voor de meeste Nederlanders beperkt. Wel handig is dat je de kaart bij veel campings ook als identiteitskaart kunt gebruiken, zeker in Scandinavië is dat een dikke plus. Lees de volledige review…

Nadelen ANWB Kampeerkaart CKE

– Kinderen tot 5 jaar niet bij prijs inbegrepen
– Minder campings dan ACSI CampingCard
– Gratis campinggids zelf afhalen in ANWB-winkel

camping card international

Camping Card International

De Camping Cart International geeft tot 40% karting op overnachtingen op 3100 campings in Europa in het voor- én laagseizoen. Bij het overgrote deel van de campings ontvang je echter maximaal 15% korting zowel in het laag- als hoogseizoen. Deze kaart is met €7,50 de goedkoopste kaart in aanschaf en door de 1600 campings die ook in het hoogseizoen een korting bieden voor een bredere doelgroep interessant.

Het zoeken naar campings verloopt echter niet altijd vlekkeloos want de website blinkt niet uit in gebruikersgemak. Net als bij de ANWB is aan de kaart een WA-verzekering verbonden waarvan het nut beperkt is voor de meeste Nederlandse kampeerders. Deze kaart kun je echter wel ook als identiteitsbewijs gebruiken wat zeker handig is. Lees volledige review…

Voordelen Camping Card International

+ Tot 40% korting op overnachtingen
+ Goedkoop in aanschaf
+ Ook korting in het hoogseizoen
+ Inclusief WA-verzekering
+ Ook als identiteitskaart te gebruiken
+ 3100 deelnemende campings

Nadelen Camping Card International

– Merendeel campings tot 15% korting
– Campingzoeker website niet gebruiksvriendelijk
– Kinderen tot 5 jaar niet bij prijs inbegrepen

Wat is de beste camping kortingskaart? 

Zoals eerder al aangegeven is de beste kortingskaart erg afhankelijk van op welke campings, wanneer, hoelang je kampeert én hoe je de kaart gebruikt. Objectief gezien is er dan ook niet een beste aan te wijzen.

Wil je goedkoop met veel mogelijkheden, kampeer je het merendeel van je tijd in het hoogseizoen  en vind je gebruiksgemak minder belangrijk dan kies je voor de Camping Card International. De ACSI CampingCard heeft mijn persoonlijke voorkeur. Dit omdat het de meeste campings aan zich verbonden heeft, dit niet enkel de grotere campings zijn én omdat het uiteindelijk vaak de meeste korting biedt. Zeker voor gezinnen met kinderen. Daarnaast is de fysieke gids toch gewoon handig. Maar voor stellen biedt de ANWB Kampeerkaart CKE misschien weer meer voordelen. 

Als je toch graag een combinatie met een camping carnet, die je als identiteitskaart kunt gebruiken, wilt dan is de ANWB Kampeerkaart CKE de voor de hand liggende keuze  vanwege het aanbod aan campings, maar vooral de campinggids die je kunt ophalen in de winkel. Voor de beste dekking gebruik je de ANWB Kampeerkaart en ACSI CampingCard tegelijk

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

15 reacties

 • Vraagje: Waarom zou je een kaart willen waarin WA verzekering in zit? Je bent toch gewoon verzekerd? (tenminste de meeste mensen zijn goed verzekerd).
  Waarvoor is deze WA verzekering dan? Alvast bedankt.

  • Dat is mij ook een raadsel, Mijn gok is dat er ook landen zijn waar een WA verzekering niet voor iedereen verplicht is en waar he tdus wel een toegevoegde waarde heeft.

 • Hallo Tjerk,
  Met veel belangstelling uw uitleg gelezen,ook akkoord met uw visie van goedkoopste enz. maar ik denk dat ge met ACSI niet veel kunt doen in bijvoorbeeld Zweden,of heb ik het mis.Bedankt op voorhand.
  Een belgische camperaar

 • Acsi vermeldt in gidsen niet of er invalide sanitair aanwezig is
  Wij dachten ook helemaal goed te zitten met ACSI en hebben de campincard, de gidsen en de toegang tot de App aangeschaft voor onze eerste kampeer ervaring sinds jaren. Alleen bleek NA het openen van de verpakking dat ACSI het blijkbaar niet zo belangrijk vindt om dat sanitair in de legenda op te nemen (wel of je een badmuts op moet of niet). Daar het wel op de website én in de proefapp voorkomt (en terecht toch?) en het nergens vermeld staat bij de informatie over de gidsen, kun je dat als minder valide medemens niet weten. Echter vinden ze bij acsi van wel en kan het niet meer geroutineerd worden. Voor mij geen acsi meer. Gunstige kaart of niet.

 • Voorbeeldkaarten niet altijd voordelig
  Al meerdere malen bij het aanbieden van de acsi kaart een beperkt aantal plaatsen toegewezen.
  plaatsen kleiner, kampeermiddelen worden steeds groter. Wel een grotere plaats kunnen verkrijgen, wel tegen een meerprijs. Indien je vroeger gaat b.v mnd april veel voorzieningen niet open. Dit aangekaart bij acsi wordt aan gewerkt is het antwoord, maar hoe?

 • Actueel voor 2023
  Hallo Tjerk, wanneer is deze informatie (vooral de tabel) voor het laatst ge-update? Is dit nog actueel in 2023?

 • Acsi kaart veel minder toepasbaar in bv duitsland en tsjechie
  In 2019 hadden wij de keuze uit bijna 600 campings in duitsland en 100 in tsjechie.
  In 2013 is dat gedaald naar 220 en 14. De reden zal waarschijnlijkzijn dat deze buitenlandse campings geen reductie kregen op het acsi-tarief dat zij moesten betalen in de corona- jaren. Dus de acsi-bijdrage is voor hun de eerste, hoorde 3800€, verdienste nu.

Laat jouw reactie achter