Lekker slapen in een warme caravan? Zes handige tips!

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Ga je deze zomer op pad met de caravan? Misschien weet je door eerdere trips dat het ‘s zomers binnen erg warm kan worden. Vooral als de temperaturen buiten boven de 30 graden komen. Erg vervelend als je toe bent aan een goede nachtrust. Gelukkig zijn er simpele manieren die je kunt toepassen waardoor je het minder warm krijgt in de cabine. Wij geven je praktische tips!

 1. Kies het juiste dekbed

Let bij aanschaf van je dekbed goed op van welke stof de vulling is. Sommige materialen zijn namelijk veel luchtiger en beter isolerend dan anderen. Vermijd bijvoorbeeld polyester, maar kies voor een katoenen dekbed, donzen dekbed of bamboe dekbed. Deze varianten ventileren goed, waardoor je ‘s nachts je warmte makkelijker kwijtraakt en het niet zo heet krijgt. Ook nemen de materialen goed vocht op, handig als je snel transpireert.

Kies daarbij voor een speciaal zomerdekbed: hierin zit minder vulling dan in bijvoorbeeld een winterdekbed.

2. Schaf airco of ventilator aan

Deze tip spreekt misschien een beetje voor zich, maar is daarom niet minder belangrijk. Probeer je caravan zo veel mogelijk te koelen, bijvoorbeeld met een airco of ventilator. Wanneer het ‘s avonds een beetje afkoelt, is het slim om alle ramen tegen elkaar open te zetten. Zo gaat de ergste warmte uit de caravan.

3. Gooi koud water over je caravan heen

Misschien klinkt deze tip een beetje gek. Maar als je caravan de hele dag in de brandende zon heeft gestaan, is het dak hartstikke warm. Door hier een paar emmers koud water overheen te gooien, koelt het snel af, waardoor het binnen ook koeler wordt. Vergeet natuurlijk niet om eerst alle ramen dicht te doen!

4. Neem goede zonwering

De juiste zonwering werkt goed om de warmte buiten de caravan te houden. Koop bijvoorbeeld rolgordijnen met een speciale coating die warmte tegenhoudt. Een luifel aan de voorkant van je caravan zorgt vaak ook dat het minder warm wordt binnen.

5. Kies een plekje in de schaduw

Wanneer je een locatie uitkiest om je caravan neer te zetten, let dan op dat deze zo veel mogelijk in de schaduw is. Op die manier warmt je caravan overdag minder op. Het is natuurlijk verleidelijk om een zonnig plekje uit te kiezen, zodat je zo lang mogelijk buiten kunt zitten. Maar ook op schaduwrijke plekken is het ‘s avonds vaak warm genoeg om heerlijk de hele dag buiten te zijn.

Lees ook:  Caravan uit de Stalling, 16 tips om teleurstelling te voorkomen

6. Kook zo min mogelijk in de caravan

Kom maar op met de barbecue! Niet alleen omdat dit natuurlijk hartstikke lekker én gezellig is, maar ook omdat je op die manier niet binnen hoeft te koken. Wanneer je binnen kookt, komt er veel warmte vrij die in je caravan blijft hangen.

 Geniet van je kampeervakantie

Kamperen is hartstikke populair! En niet voor niks: het is gezellig, je verblijft vaak midden in de natuur én je hoeft niet honderden euro’s te betalen voor dure hotels. Met bovenstaande tips maak je je kampeervakantie nóg fijner en comfortabeler, want in een koele caravan rust jij ‘s nachts heerlijk uit en ben je helemaal opgeladen voor de nieuwe dag.

Maar, ook in de zomer kan het natuurlijk af en toe juist koel zijn. Vooral als je in ons eigen land kampeert, kan het weer nog wel eens onverwachts omslaan. Ben je juist op zoek naar tips om het warmer te krijgen? Deze zetten we in juist de tips om het warm te houden voor je op een rij. Geniet van je welverdiende vakantie!

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

Sending