Kamperen op een waddeneiland is heerlijk. Ik krijg altijd een enorm vakantiegevoel van zo’n boottochtje en het voelt echt alsof je alles even achter je kunt laten. Wel is het vaak een enorm gedoe. Omdat de auto niet altijd mee mag, moet je dus al je kampeerspullen meezeulen. Het fijne van Texel is dat je je volgeladen auto zo de boot op rijdt en 20 minuten later er weer af en laat de vakantie maar beginnen. We hebben de kleine camping aan de rand van de duinen met de originele naam de Kaemping al eens uitgeprobeerd.

UPDATE: DEZE CAMPING IS VOORLOPIG VOOR ONBEPAALDE TIJD GESLOTEN. Erg jammer!

Je ziet het niet meteen, maar de duinen en het strand zijn dichtbij

Toen we de camping opreden hadden we eigenlijk nog niet door op wat voor mooie plek we terecht gekomen waren. Het is een simpel rechthoekig veld met aan weerszijden kampeerplekken. Vanuit de tent kijken we uit over de weilanden. Zodra we echter de weg over steken realiseren we ons op wat voor gave plek deze camping ligt. Je loopt namelijk meteen het bos in en na 200 meter gaat het bos over in de duinen en nog eens 200 meter verder sta je gewoon heerlijk op het strand.  En nog eens 400 meter verderop zit je lekker op het terras bij de strandtent. Dus eigenlijk heb je geen auto of fiets nodig. Wij hebben echter wel fietsen gehuurd en heerlijk het eiland rond gefietst met een slapende Teun op het stuur.

WIL JIJ GRATIS HET MAANDELIJKSE KAMPEERMENEER MAGAZINE ONTVANGEN?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.


Kinderen vervelen zich niet op De Kaemping

Toen wij er in de zomer stonden, waren er voornamelijk gezinnen die op één van de ongeveer 20 plekken stonden. Voor kinderen is er dan ook genoeg te beleven. Lekker scheuren op één van de skelters, gekke kunsten op de trampoline uithalen of de paarden en ezels lekker mals gras voeren.  Vooral de skelter was bij Teun favoriet, als een koning reed hij over het terrein.

[easy-image-collage id=5413]
Bron: de Kaemping

Douchen is een belevenis

De dagelijkse douche is misschien wel het meest bijzondere momentje van de dag op de Kaemping. Want het toiletgebouw is alles behalve standaard.  De douches zijn verscholen achter oude paneeldeuren, je staat op een vloer van kiezels, de wanden zijn van oude planken en je hangt je handdoek op aan een oude tak. Eigenlijk is het een beetje douchen in het decor van de  ‘Ko de boswachter show’.  Ik werd er in ieder geval elke ochtend even heel blij van.

Kleine camping op een mooi plekje op Texel

Hoewel je op Texel van alle waddeneilanden misschien wel het minst een eilandgevoel krijgt omdat het iets groter is, is deze kleine camping toch echt wel een leuk plekje voor een paar dagen. Ben je dus op zoek naar een plek met een animatie team, zwembad en comfort dan moet je niet bij de Kaemping zijn. Maar zoek je juist een stukje originaliteit, creativiteit en gewoon een hele mooie kleine camping op een mooi plekje op Texel dan zit je bij de Kaemping gewoon goed.

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter