Winactie: Kidsproof Kamperen: Campinggids vol kindvriendelijke Franse campings

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Een kindvriendelijke camping vinden vind ik vaak lastig. Een sfeervolle kindvriendelijke camping in Frankrijk vinden, vind ik nog lastiger. Niet omdat mijn wensenlijst te lang is, maar vooral omdat ik vaak zoek naar een camping die de combinatie sfeervol en kindvriendelijk in zich heeft. Beide zijn niet altijd makkelijk uit een beschrijving te halen.  In Frankrijk vind ik het nog lastiger, omdat ik het land niet zo goed ken en het aanbod aan campings er ontzettend groot is.  Dan zit ik zo weer een hele avond internet, facebookgroepen en Zoover af te struinen waarbij ik tientallen campings voorbij zie komen, maar toch niet die ene die die combi in zich heeft.

Het fijne aan een ouderwetse campinggids op papier is dat je de sfeer meer kunt proeven en dat er al een selectie voor je is gemaakt. Daarom was ik aangenaam verrast toen ik tegen de campinggids: ‘Kidsproof Kamperen, de leukste campings in Frankrijk’ aanliep. Deze gids staat vol met kindvriendelijke campings in La Douce France en als ik er doorheen blader krijg ik heel veel zin in een kampeervakantie!! Nieuwsgierig geworden en ook op zoek naar de ultieme Franse kindercamping? Dan heb je geluk, want ik mag drie exemplaren weggeven!

kindvriendelijke-campings-frankrijk

Wat is een kleine kindvriendelijke camping?

Tja, wat is een kindvriendelijke camping? Voor de één is een kindvriendelijke camping een plek waar 24/7 animatie is, een waterpark en een crèche. Voor de ander hoeft een kindvriendelijke camping enkel speelkameraadjes en  ruimte te hebben om te spelen. In ‘Kidsproof Kamperen’ wordt geen vaste definitie gebruikt. De geselecteerde campings zijn allemaal kleinschalig opgezet. Het zijn campings met eigen karakter waar de eigenaar nog persoonlijke aandacht voor je heeft. Bovenal zijn het kindvriendelijke campings waar kinderen echt welkom zijn.

camping-kindvriendelijk-frankrijk

Ik word er blij van!

Ik word meteen blij als ik door ‘Kidsproof Kamperen’ heen blader. De vormgeving is erg kleurrijk en speels. Vele foto’s brengen de sfeer van de mooie kleinschalige campings goed in beeld. Daarnaast geven de overzichtsfoto’s een kijkje in het kampeergenot van gezinnen en de schoonheid van Frankrijk. Ik krijg er dan ook enorme ‘kampeer-zin’ van. Het is dan ook een perfecte campinggids om op een druilerige zondag in maart er eens bij te pakken om plannen te makken en alvast weg te dromen.

Lees ook:  Cadeautips: 29 cadeaus voor vrouwen die van kamperen houden

kindvriendelijke-camping-frankrijk

Bijna 90 kindvriendelijke campings in heel Frankrijk

In Frankrijk zijn zo’n kleine 7.000 campings. Dat de campinggids ‘Kidsproof Kamperen’ daar een selectie van een kleine 90 kindvriendelijke campings uit gemaakt heeft, vind ik alleen maar overzichtelijk. Voorin staat een overzichtelijke kaart met kindvriendelijke campings genummerd én gesorteerd naar regio. Dit zoekt heel makkelijk, want de nummers komen overeen met de bladzijden. Wat wel opvalt is dat het aantal kindvriendelijke campings in Noord Frankrijk en langs de Atlantische kust ondervertegenwoordigd is. In alle andere regio’s heb je ruime keuze.

De selectie van Kidsproof Kamperen is echt sfeervol en kindvriendelijk

Over de geselecteerde kindvriendelijke campings kan ik niet anders dan enthousiast zijn. Het is een goede mix van campings qua grootte en voorzieningenniveau. Het zijn allemaal plekken waar ons gezin een toptijd kan hebben. Wat misschien nog wel het knapste aan de selectie is, is dat alle campings echt authentiek en daardoor sfeervol zijn. Bij iedere camping staat ook met plusjes aangegeven voor welke leeftijdscategorie de camping het meest geschikt is. Er staan campings in die ik in de gewone campinggidsen niet vind of waar ik over heen lees. Een voorbeeld hiervan is camping Domaine des Messires. Ik sluit niet uit dat we daar komende zomer nog een plons in het meer tussen de bevers gaan maken! Compleet is het boek echter niet, want er zijn echt wel meer campings die goed in ‘Kidsproof Kamperen’ hadden gekund, zoals bijvoorbeeld Camping Moulin de Chaules waar ik eerder over schreef.

Glamping of camping?

Boomhutten, pipowagens, tipi’s en yurts: ‘Kidsproof Kamperen’ staat er vol mee. De mooiste plekjes en accomodaties komen voorbij, soms op een camping, maar soms ook niet. Dat laatste vind ik wel een beetje verwarrend, want het is niet meteen duidelijk op welke plekken je wel en niet met een eigen tent terecht kunt.

Tips om kamperen met kinderen makkelijker te maken

Naast veel kindvriendelijke campings staat de gids ook vol met handige tips voor kamperen met kinderen, zoals de de handige IKEA kinderstoel voor de allerkleinsten en begin een latrelatie met je pubers aan op de camping (ja, echt!). Ook staan er tips in voor een kampeervakantie in combinatie met een citytrip Parijs.

Wat mij betreft is  het ‘Kidsproof Kamperen, de leukste campings in Frankrijk’ echt gelukt om een mooie selectie sfeervolle kindvriendelijke campings in Frankrijk neer te zetten. Het is een campinggids waar je ‘kampeerzin’ van krijgt en die je nog deze zomer aan een kindvriendelijke camping in Frankrijk kan helpen.

Lees ook:  Maandarrangement op de camping: zo leuk is dat

Winactie verlopen

Deze winactie is inmiddels verlopen. De winnaars hebben de campinggids inmiddels thuis ontvangen. Volg Kampeermeneer op Facebook om op de hoogte te blijven van de winacties van Kampeermeneer.

Titel:                    Kidsproof Kamperen
Auteur:               Stephanie Bakker Roos stalpers
ISBN:                  9789057676000
Prijs:                     €9,95

De Kidsproof Kamperen campinggidsen zijn ter beschikking gesteld door Mo’Media.

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending