Kinderslaapzak review van de vrolijke Outwell Butterfly

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Een kinderslaapzak moet lekker liggen, warm zijn en vooral ook het naar bed gaan leuker maken. Met dat laatste zit het met deze kinder slaapzak van Outwell wel goed. Hij ziet er niet alleen vrolijk uit maar zit ook vol met kleine coole grapjes waardoor naar bed gaan echt een feest is voor ons meisje. Maar hoe zit het met de andere eigenschappen? Kampeermeneer nam de Outwell Butterfly slaapzak voor kinderen onder de loep.

De ‘Paddenstoelen’ kinder slaapzak

Eerlijk is eerlijk deze slaapzak had ik in eerste instantie niet uitgezocht op de specificaties. Nee hij ziet er met zijn rood met witte stippen en bloemenvoering gewoon echt super hip en vrolijk uit. Mijn dochtertje van drie is verzot op haar kinderslaapzak en wil er ook thuis ook in slapen. Ze noemt hem liefkozend haar ‘Paddenstoelen slaapzak’. Voor jongens is er ook een sterrenversie beschikbaar. Wat mij betreft is uiterlijk niet het belangrijkste maar slapen gaan is op de camping nogal eens een probleem maar dat probleem werd met deze kinderslaapzak meteen een stuk kleiner.

slaapzak kinderen

Deze kinderslaapzak zit vol coole gadgets

Outwell weet wat kinderen leuk vinden. Ze hebben de kinderslaapzak dan ook volgestopt met allemaal verrassende gadgets. Aan de rits zit een kleine karabijnhaak met daaraan een zaklantaarntje. Handig omdat ze dan zelf makkelijk de rits open en dicht kunnen maken. Voor ons meisje van 3 was het zaklampje een te grote verleiding. We hebben de batterij omgedraaid. Als ze vijf is nog maar een keer proberen. De rits zelf vindt ze ook erg gaaf want die heeft alle kleuren van de regenboog. Aan de binnenkant van de slaapzak zit een klein zakje voor een knuffeltje of iets anders waardevols. Bovenop de kindermummieslaapzak zit een grote gele zak voor de handen of de knuffels. Zo blijven ze lekker warm.

kinderslaapzak outwell

Lekkere warme slaapzak voor mijn kind

De meeste kinderslaapzakken hebben een gewone rechthoekige vorm maar de Outwell Butterfly kinder slaapzak is een mummieslaapzak. Voor mijn dochtertje was dit echt een uitkomst. Bij de rechthoekige slaapzakken werd ze vaak buiten de slaapzak wakker omdat ze het koud had. Bij een mummieslaapzak is het lastiger om er in haar slaap uit te kruipen. Omdat haar hoofd ook omgeven wordt door de slaapzak is dat al een stuk warmer. Aan de binnenkant zit er ook een extra flap voor de rits langs om warmte vast te houden. De rits kan bij warm weer ook aan het voeteneind opengeritst worden voor ventilatie.

Lees ook:  Dé perfecte opvouwbare bolderwagen? Dit is de onze…

kinderslaapzak zomer

Kan gewoon in de wasmachine

De vulling van de kindermummyslaapzak heeft een voering van polyester Isofill, ook de buiten en binnen lining is van polyester. Het fijne hiervan is dat het gewoon in de wasmachine kan. Door de voering is de kinder slaapzak in Nederland qua weer geschikt voor weer van lente tot begin herfst. Volgens Outwell is de Butterfly slaapzak bedoelt voor kinderen tot 130 centimeter, echter onze zoon van bijna 140 past er ook nog in. De slaapzak heeft een adviesprijs van €48,- en is beschikbaar in een jongens en meisjes design onder andere bij Kampeercentrum.

Plussen
+ Ziet er super vrolijk uit
+ Mummyvorm
+ Leuke gadgets
+ Kan in wasmachine
+ Isofill voering
+ Jongens en meisjes uitvoering

half]

Minnen 
– Gladde polyester buitenkant
– Tas had kleiner gekund
– Niet geschikt voor de winter

Verder in de  “Beste kinderslaapzak test“: 
– GabBag Big Fish
Coleman Heaton Peak Junior
Nomad Triple S 2 Junior Best getest
Coleman Glow in the dark
Quechua Forclaz Ultralight Junior
Outwell Butterfly
Decathlon Forclaz 10

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

1 reactie

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending