Kinderslaapzak review van de vrolijke Outwell Butterfly - Kampeermeneer.nl

Kinderslaapzak review van de vrolijke Outwell Butterfly

Kinderslaapzak review van de vrolijke Outwell Butterfly
Kinderslaapzak review van de vrolijke Outwell Butterfly
3 (60%) 2 votes

Een kinderslaapzak moet lekker liggen, warm zijn en vooral ook het naar bed gaan leuker maken. Met dat laatste zit het met deze kinder slaapzak van Outwell wel goed. Hij ziet er niet alleen vrolijk uit maar zit ook vol met kleine coole grapjes waardoor naar bed gaan echt een feest is voor ons meisje. Maar hoe zit het met de andere eigenschappen? Kampeermeneer nam de Outwell Butterfly slaapzak voor kinderen onder de loep.

De ‘Paddenstoelen’ kinder slaapzak

Eerlijk is eerlijk deze slaapzak had ik in eerste instantie niet uitgezocht op de specificaties. Nee hij ziet er met zijn rood met witte stippen en bloemenvoering gewoon echt super hip en vrolijk uit. Mijn dochtertje van drie is verzot op haar kinderslaapzak en wil er ook thuis ook in slapen. Ze noemt hem liefkozend haar ‘Paddenstoelen slaapzak’. Voor jongens is er ook een sterrenversie beschikbaar. Wat mij betreft is uiterlijk niet het belangrijkste maar slapen gaan is op de camping nogal eens een probleem maar dat probleem werd met deze kinder slaapzak meteen een stuk kleiner.

KAMPEERTIPS KINDEREN UITRUSTING WINACTIE  Kinderslaapzak review van de vrolijke Outwell Butterfly

Deze kinderslaapzak zit vol coole gadgets

Outwell weet wat kinderen leuk vinden. Ze hebben de kinderslaapzak dan ook volgestopt met allemaal verrassende gadgets. Aan de rits zit een kleine karabijnhaak met daaraan een zaklantaarntje. Handig omdat ze dan zelf makkelijk de rits open en dicht kunnen maken. Voor ons meisje van 3 was het zaklampje een te grote verleiding. We hebben de batterij omgedraaid. Als ze vijf is nog maar een keer proberen. De rits zelf vindt ze ook erg gaaf want die heeft alle kleuren van de regenboog. Aan de binnenkant van de slaapzak zit een klein zakje voor een knuffeltje of iets anders waardevols. Bovenop de kindermummieslaapzak zit een grote gele zak voor de handen of de knuffels. Zo blijven ze lekker warm.

KAMPEERTIPS KINDEREN UITRUSTING WINACTIE  Kinderslaapzak review van de vrolijke Outwell Butterfly

Lekkere warme slaapzak voor mijn kind

De meeste kinderslaapzakken hebben een gewone rechthoekige vorm maar de Outwell Butterfly kinder slaapzak is een mummieslaapzak. Voor mijn dochtertje was dit echt een uitkomst. Bij de rechthoekige slaapzakken werd ze vaak buiten de slaapzak wakker omdat ze het koud had. Bij een mummieslaapzak is het lastiger om er in haar slaap uit te kruipen. Omdat haar hoofd ook omgeven wordt door de slaapzak is dat al een stuk warmer. Aan de binnenkant zit er ook een extra flap voor de rits langs om warmte vast te houden. De rits kan bij warm weer ook aan het voeteneind opengeritst worden voor ventilatie.

Lees ook:  11 Tips om de beste vouwwagen te kopen voor jou

KAMPEERTIPS KINDEREN UITRUSTING WINACTIE  Kinderslaapzak review van de vrolijke Outwell Butterfly

Kan gewoon in de wasmachine

De vulling van de kindermummyslaapzak heeft een voering van polyester Isofill, ook de buiten en binnen lining is van polyester. Het fijne hiervan is dat het gewoon in de wasmachine kan. Door de voering is de kinder slaapzak in Nederland qua weer geschikt voor weer van lente tot begin herfst. Volgens Outwell is de Butterfly slaapzak bedoelt voor kinderen tot 130 centimeter, echter onze zoon van bijna 140 past er ook nog in. De slaapzak heeft een adviesprijs van €48,- en is beschikbaar in een jongens en meisjes design onder andere bij Kampeercentrum.

Plussen
+ Ziet er super vrolijk uit
+ Mummyvorm
+ Leuke gadgets
+ Kan in wasmachine
+ Isofill voering
+ Jongens en meisjes uitvoering

Minnen 
– Gladde polyester buitenkant
– Tas had kleiner gekund
– Niet geschikt voor de winter

 

De winactie is inmiddels verlopen. De winnaars zijn bekend gemaakt.

 

Volg kampeermeneer ook op facebooktwitter en instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste kampeertips, verhalen en af en toe dus een winactie.

Deze kinderslaapzak winactie is mede mogelijk gemaakt door Kampeercentrum.

Share

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Lees mijn bio

Comments

  1. Elly Langelaar Says: februari 14, 2018 at 9:09 am

    Wat een enige slaapzak. Zou geweldig leuk zijn voor mijn kleindochter van 5 jaar met zusje van 2, meidenlol.

  2. […] die slapen op de camping makkelijker maken. Daarnaast is hij lekker warm kwam uit mijn review. Leuk om cadeau te krijgen en mee te nemen naar de camping of als je gaat logeren bij open en […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *