Welke kinderslaapzak? 7 slaapzakken uitgebreid getest!

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Een kinderslaapzak is dat überhaupt nodig? Zo ja, waar moet je op letten bij het kopen van een slaapzak voor je kind en welke is de beste? Een hoop vragen en je wil vooral dat je kinderen lekker slapen op de camping en bij voorkeur zonder teveel gespook zodat ze de volgende dag uitgerust en lekker kunnen spelen. Daarom hebben wij 7 kinderslaapzakken aan een uitgebreide review onderworpen in deze test.

Waarom een kinderslaapzak en geen gewone slaapzak?

Is zo’n kinderslaapzak wel nodig op de camping? Die vraag krijg ik geregeld. Als kind heb ik ook altijd in een gewone slaapzak geslapen, volgt dan vaak als argument er achteraan. Heel sec, natuurlijk kun je jouw kind ook in een gewone slaapzak laten slapen. Het past immers. Het grote nadeel is dat deze vaak te koud zijn voor kinderen. De comforttemperaturen van slaapzakken voor volwassenen zijn  ook op volwassenen berekend. Omdat er bij een kind veel meer loze ruimte overblijft, die allemaal opgewarmd moet worden, heeft een kind het vaak koud in een slaapzak voor volwassenen.

Vanaf en tot welke leeftijd is een kinderslaapzak handig?

Je kind kan in een kinderslaapzak slapen vanaf het moment dat ze zelf in staat zijn de dekens bewust weg te duwen. In het algemeen geldt dat dat ergens rond de tweeënhalf jaar is.

De lengte van de slaapzak is bepalend tot welke leeftijd hij te gebruiken is. De meeste kinderslaapzakken hebben een lengte van zo’n 165 cm lang. Om hier comfortabel in te kunnen slapen moet je bij de voeten van je kind nog zo’n 20 cm over hebben. Een kinderslaapzak van 165 cm lang is dus geschikt voor kinderen tot 145 cm lengte. De meeste kinderen zijn dan rond de 9 a 10 jaar en kunnen dan prima in een slaapzak voor volwassenen. Sommige slaapzakken zoals de Vaude Kobel Adjust 500 SYN  hebben een rits-systeem dat verstelbaar is zodat de slaapzak kan dan meegroeien met je kind.

Meestal gaat op hoe mooier de kinderslaapzak, hoe synthetischer en minder warm

Natuurlijk het oog wil ook wat en een kind dat met plezier naar bed gaat omdat hij zo’n gave kinderslaapzak heeft is zeker wat waard. Maarrrr… over het algemeen geldt dat slaapzakken met mooie prints van Ernie en Bert of Frozen niet de beste slaapzakken zijn voor je kind. Ze zijn veelal super synthetisch waardoor ze knetteren  en je een statisch kind hebt in de ochtend én zijn gewoon niet warm genoeg voor de meeste kampeerweekenden in Nederland.

Wat is dan wel belangrijk bij een kinderslaapzak?

Eigenlijk zijn de onderstaande zes dingen van belang voor een goede kinderslaapzak. In de alinea’s hieronder leg ik uit waar je op kunt letten:

 1. De comforttemperatuur
 2. Het gebruikte materiaal
 3. Deken slaapzak of mummie slaapzak
 4. De maat
 5. Makkelijk te wassen en snel drogen
 6. Allergieën

Een comforttemperatuur van -2 of 20 graden, wat heeft je kind nodig?

Alle slaapzakken in de EU worden voorzien van een comforttemperatuur. Deze temperaturen van alle slaapzakken in Europa worden uitgebreid getest door onafhankelijke testcentra volgens een Europese Norm (EN13537) zodat alle slaapzakken in Europa met elkaar vergeleken kunnen worden. Lijkt handig, maar is toch nog best complex omdat kinderen verschillen van lengte, lichaamsbouw en gevoel voor kou.

Welke comforttemperatuur kinderslaapzak heb ik nodig? 

Mijn advies is in het algemeen het volgende: Kampeer je met je kind in Nederland vooral in de zomer? Dan zou ik voor een comforttemperatuur van 10 graden gaan. Kampeer je vooral in Zuid-Europa in de zomer? Dan heb je aan een comforttemperatuur van 15 of 20 meer dan  genoeg. Kampeer je ook vaak in het vroege voor- en of late naseizoen (Meivakantie / Herfstvakantie)? Kies voor de comforttemperatuur van 0 of 5 graden. Voor echt winterkamperen kies je voor de speciale trekking slaapzakken met een comforttemperatuur van -10 of -15.

Gratis iedere maand even kamperen met ons e-magazine?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties in je mailbox.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.

Is je kind warmbloedig of juist een koukleum?  Hou daar dan rekening mee bij de keuze voor een kinderslaapzak.  Als je het snel koud hebt kies je voor een comforttemperatuur die lager is dan normaal. Heb je het juist snel warm dan kies je één die net wat hoger is dan normaal. 

Katoen of polyester  voor een kinderslaapzak? 

Over het algemeen zijn kinderslaapzakken beschikbaar met een buiten- en binnentijk  van katoen of polyester. Met het buiten- en binnentijk wordt de stof bedoeld waarvan de binnen én buitenkant van de slaapzak zijn gemaakt.  De meeste kinderslaapzakken, en alle slaapzakken in de test, hebben een buitentijk van polyester. Een aantal slaapzakken heeft een binnentijk van katoen. 

Persoonlijk, en met mij het merendeel van Nederland, heb ik een voorkeur voor katoen. Het is een natuurlijk materiaal, voelt prettiger aan en kan zweet opnemen. Daarentegen gebruiken steeds meer fabrikanten een soort polyester voor het binnentijk dat het gevoel van katoen kan benaderen. Daarnaast is polyester makkelijker te wassen, sneller droog en weegt veel minder.

“Voor meer comfort in een polyester kinderslaapzak kun je een katoenen liner /  lakenzak gebruiken.”

Kinderslaapzak katoen

+Voelt fijn aan
+Neemt zweet en vocht goed op
– Relatief zwaar
– Droogt langzamer
– Verkleurt sneller
– Sneller vies

kinderslaapzak polyester

+ Licht in gewicht
+ Waterafstotend
+ Droogt snel
+ Kleinere pakmaat
+ Minder snel vies
– Voelt minder fijn aan
– Neemt geen zweet / vocht op

Coleman glow in the dark

De lengte van een slaapzak voor kinderen is van belang

De meeste kinderslaapzakken kun je gebruiken ongeveer tweeënhalf tot zo’n 9 jaar. Dit heeft te maken met de lengte van de slaapzak.  De meeste kinderslaapzakken zijn ongeveer 165 cm lang. De laatste 20 cm binnenin de slaapzak heeft je kind nodig om comfortabel te kunnen bewegen. Een slaapzak van 165 cm is daarom geschikt voor kinderen tot 145 centimeter.

Mummie of dekenslaapzak voor een kind? 

Is een dekenslaap of een mummie slaapzak beter voor een kind? De Forclaz Ultralight Junior, Outwell Butterfly en Kobel Adjust 500 van Vaude zijn alle drie mummieslaapzakken. Deze slaapzakken hebben de vorm van een Egyptische mummie of in het Engels mummy. Dat betekent dat ze de vorm van het lichaam van je kind volgen. Dit heeft als voordeel dat je kind sneller opwarmt, ook het hoofd warm wordt gehouden en het nog wat krapper en knusser voelt. Een beetje het gevoel alsof je kind is ingestopt. Onze kinderen vinden dit erg fijn.

Lees ook:  Eigen tent? Vanaf welke leeftijd mag het?

Een dekenslaapzak is echter rechttoe rechtaan en kan ook los geritst worden waardoor je hem als een deken over je kind heen kunt leggen. Sommige kinderen geeft een mummie kinderslaapzak een beetje een beklemmend gevoel. Een dekenslaapzak geeft ze dan meer bewegingsruimte.

Mummie slaapzak voor kinderen

+Warmer – minder warmteverlies
+ Capuchon 
+ Vaak lichter én kleiner
– Minder bewegingsruimte
– Rolt sneller van het matras

Dekenslaapzak voor kinderen

+ Meer bewegingsruimte
+ Lijkt  meer op dekbed
+ Makkelijker samen te ritsen
– Warmteverlies
– Meestal groter en zwaarder

Is de slaapzak goed wasbaar? 

Voor een kinderslaapzak is het van belang dat hij makkelijk te wassen is en snel weer droogt. Dit is ook de belangrijkste reden dat bijna alle slaapzakken voor kinderen van polyester zijn. Dit is namelijk makkelijk te wassen op 30 of  40 graden en droogt waar je bij staat. Erg handig als ze toch een ongelukje hebben gehad na een spannende nacht op de camping. Het katoenen binnentijk van sommige slaapzakken is ook goed te wassen, maar het duurt wel langer voordat dit droog is. Dit is ook tevens de reden waarom ik een donzen slaapzak afraad voor kinderen. Dons is een stuk lastiger te wassen.

Hou rekening met allergieën

Vaak denkt men dat een allergische reactie na het slapen in een slaapzak komt door de dons. Recent onderzoek wijst uit dat in de meeste gevallen het waarschijnlijker is dat het een huisstofmijt allergie betreft. Ook dan is dons trouwens geen aanrader, maar ook katoen niet omdat beiden meer vuil vasthouden. Polyester is in die gevallen de beste keuze voor een antiallergische kinderslaapzak. De Nomad Brisbane Junior bijvoorbeeld heeft hiervoor ook een speciale synthetische vulling.

Kinderslaapzak met extra’s

Veel kinderslaapzakken komen met kleine extra’s zoals een zaklampje aan de rits of een zak voor de handen of de knuffelbeer. Hoe leuk dit ook klinkt meestal levert het alleen maar gedoe op. Kinderen gaan eindeloos spelen met de zaklamp of klagen dat hun handen koud worden als ze niet in de zak zitten.

quechua kinderslaapzak

De rits is juist wel een aandachtspunt

Een belangrijke praktische extra die wel van belang is zijn de ritsen en de ritsvoering. Ritswattes? De ritsvoering, dit is een gevoerde strook stof die langs de rits loopt en zorgt dat de rits niet tocht. Dit is fijn als het werkt, maar als de rits daardoor steeds vast komt te zitten juist een bron van irritatie. Daarnaast is het fijn als een rits naar twee kanten opent. Je kunt dan namelijk de onderzijde openritsen als het warm is, de zogenaamde ventilatiestand. 

welke kinderslaapzak

7 kinderslaapzakken in de test

We hebben in deze test 7 verschillende kinderslaapzakken getest. Dit heb ik gedaan door er vooral uitgebreid te kijken naar de gebruikte materialen en mogelijkheden. De echte testpersoon is mijn dochter van 4. Ze heeft in iedere slaapzak geslapen, ik heb haar daarbij geobserveerd en zelf ook gevraagd wat ze er van vond.

Technische gegevens kinderslaapzakken

TypeSoortBinnenBuitenVullingComfort temperatuurMaatPakmaatGewichtKleuren
ColemanHeaton Peak JuniorDekenKatoenPolyesterPolyester10190 cmNormaal1380 gr. 4
ColemanSalida rectangularDekenPolyesterPolyesterPolyester8167 cmNormaal1400 gr. 2
GabbagBig FishDekenKatoenPolykatoenPolyester8160 cmNormaal1740 gr. 2
DecathlonForclaz Ultralight JuniorMummiePolyesterPolyesterPolyester5165 cm Normaal1200 gr. 1
DecathlonForclaz 10Deken met capuchonPolyesterPolyesterPolyester10165 cm Normaal790 gr. 2
OutwellButterflyMummiePolyesterPolyesterPolyester10165 cm Normaal1000 gr. 2
NomadTriple S. Jr. 2Deken / MummiePolykatoenPolyesterPolyester-2 -+16170 cm Kleiner1000 gr. 1

gabbag kinderslaapzak

Gabbag Big Fish katoenen kinderslaapzak

De Gabbag Big Fish dekenslaapzak is 160 cm lang en heeft een binnenzijde van katoen en een buitentijk van polyester. Jammer is dat het katoen bedrukt is met letters waardoor het er stoer uitziet, maar wel minder lekker ligt. Wel is fijn dat de slaapzak door de katoenen binnenkant zweet kan opnemen.

De slaapzak heeft een rits welke twee zijden op kan zodat je de voeten dus kunt ventileren. De rits loopt soepel beide kanten op. Er is echter geen ritsvoering. Handig want dan kan hij ook niet vast komen te zitten, maar dit gaat wel ten koste van de isolatie. 

Deze kinderslaapzak heeft een comforttemperatuur van 8 graden. Dit is voor Nederland voor het grootste deel van het seizoen voldoende en binnenshuis of in Zuid-Europa zeker. De slaapzak is makkelijk op te rollen, maar past lastig in de zak. De zak zelf is gemaakt van sterk materiaal en heeft een schouderband.  Zonder de bedrukking aan de binnenkant zou het een erg fijne slaapzak zijn voor een goede prijs

Plussen

+ Katoenen binnenkant
+ Soepele rits
+ Rits met ventilatiestand
+ Stevige opbergzak

Minnen

– Bedrukking op katoen
– Geen ritsvoering
– Past moeilijk in zak

kinderslaapzak coleman heaton junior

Coleman Heaton Peak Junior slaapzak meer voor tieners

Deze slaapzak wordt door Coleman als kinderslaapzak verkocht, maar met een lengte van 190 cm is hij vooral geschikt voor tieners, bij kleuters blijft er wel erg veel loze ruimte over. Kampeer je veel in Zuid-Europa dan kan de combi van veel ruimte én katoen voor kinderen vanaf een jaar of 6 juist wel erg fijn zijn.

De Heaton Peak Junior dekenslaapzak van Coleman heeft een polyester binnenkant maar een katoenen binnenkant. Dit voelt dan ook erg zacht en natuurlijk aan. Volgens mijn dochter was het “zo zacht als een konijn”. Er is ook een Comfort versie van deze slaapzak die ook een katoenen buitentijk heeft. 

De slaapzak heeft een comforttemperatuur van 10 graden. Dat is meestal net niet voldoende als je ook in het voor- en najaar kampeert in Nederland. De nacht waarin wij de slaapzak testten daalde het kwik tot 8 graden en mijn zoon heeft het niet koud gehad. De rits van de slaapzak loopt soepel en er is een kleine tochtstrip die niet vast komt te zitten in de rits. De slaapzak is met de rits die naar twee kanten opent ook helemaal open te ritsen zodat het als deken gebruikt kan worden. Een comfortabele tiener slaapzak.

Plussen

+ Katoenen binnenzijde
+ Soepele rits
+ Vakje voor geld of zaklamp
+ Voelt zacht aan
+ Rits met ventilatie stand

Minnen

– Vooral geschikt voor tieners
– 10 graden comforttemperatuur
– Opbergzak aan de krappe kant

nomad triple s 2 junior

Nomad Triple S 2 Junior, De ultieme kinderslaapzak?

UPDATE – Het is ontzettend jammer en ik snap eigenlijk ook niet waarom Nomad gestopt is met de productie van deze slaapzakken, maar de Triple S Junior slaapzakken zijn niet meer leverbaar. De volwassen versie wel en voor kinderen vanaf 6 jaar is die ook te overwegen.  Ze hebben nu de mummy vorm en de dekenslaapzak van elkaar losgekoppeld. Dit zijn de Nomad Inca junior geworden als mummy en de Brisbane Premium Junior als dekenslaapzak. Beiden ook goede slaapzakken en een stuk goedkoper. maar toch vind ik het jammer. 

Deze Nomad Triple S 2 Junior  kinderslaapzak heeft eigenlijk alles wat je van een slaapzak mag verwachten. Hij is dekenslaapzak en mummieslaapzak in één, voelt door de Dry-touch voering erg zacht aan, is makkelijk wasbaar en de capuchon is afritsbaar.

Lees ook:  Review: Exped Downmat Winter, comfortabel en warm slapen

Daarnaast heeft deze Nomad kinderslaapzak met -2 tot +16 de beste comforttemperatuurrange van alle geteste slaapzakken. Dit komt omdat de slaapzak twee kanten heeft met verschillende vulling. Een zomer kant én een herfst kant. Je kunt er echt het hele kampeerseizoen mee kamperen. Het mooie is dat hij er niet alleen in kinderformaat is maar er is ook een zelfde slaapzak maar dan voor volwassenen. Het enige echte nadeel van deze slaapzak is dat je voor al dit moois wel wat meer moet betalen. Lees de uitgebreide reveiw van de Nomad Triple S 2 junior…

Plussen

+Mummie én dekenslaapzak in één
+Te gebruiken in Lente, zomer én herfst
+ Zachte binnenvoering
+ Afritsbare Capuchon
+ Stevige ritsen
+ Handig vakje

Minnen

– Relatief prijzig

Coleman glow in the dark

Coleman Glow in the dark kinderslaapzak

Deze Coleman kinderslaapzak Glow in the dark heeft een pot met vuurvliegjes die in het donker licht geven. Leuk maar na een paar nachten is het nieuwe er wel af. Er is ook een roze / paarse variant van deze slaapzak die Salida Rectangular heet. De slaapzak is volledig van glad polyester wat bij het slapen wel even wennen is maar de tweede nacht al prima gaat en het voelt niet heel plakkerig aan.  

De slaapzak voelt dikker aan dan veel andere slaapzakken hoewel de pakmaat bijna gelijk is. Het is alsof je kind op een kussen ligt. Mijn dochter vond dat fijn aanvoelen. Hij heeft met een comforttemperatuur van 8 graden net dat beetje extra ten op zichtte van de Coleman Heaton Peak Junior waardoor hij het grootste deel van het kampeerseizoen waarschijnlijk warm genoeg is. De nacht dat wij hem probeerden was het 10 graden op zijn koudst en ik heb geen klachten gehoord.

De rits loopt soepel, en heeft een ventilatiestand, de ritsvoering is ongeveer 1 cm waardoor deze niet vast komt te zitten in de rits zelf. Net als bij de andere Coleman slaapzak moet je behoorlijk proppen om de slaapzak weer netjes in de zak te krijgen.

Plussen

+ Soepele rits
+ Rits met ventilatiestand
+ extra vakje voor geld / zaklamp
+ Glow in the dark is wel even cool
+ Handige clips voor het oprollen
+ Geschikt voor grootste deel kampeerseizoen

Minnen

– Glad polyester is even wennen
– Glow in the dark snel op uitgekeken
– Past moeizaam in zak

quechua forclaz ultralight

Quechua Forclaz Ultralight Junior

Deze mummie kinderslaapzak van Decathlon heeft qua temperatuur een streepje voor op de meeste andere kinderslaapzakken. Met een comforttemperatuur van 5 graden en limiettemperatuur van 0 graden kun je deze echt het hele kampeerseizoen gebruiken. We hebben hem zelf ook bij een nacht rond het vriespunt gebruikt en mijn dochter heeft heerlijk geslapen.

Deze slaapzak is  met 140 cm wel korter dan de andere kinderslaapzakken in de test.  Je kunt deze slaapzak waarschijnlijk tot een jaar of  6/7 gebruiken. Hij is geheel van glad polyester waardoor het soms even wennen is om in te slapen. Mijn dochter was na één nacht echter al fan omdat het zo knus voelde in een mummiemodel. Hij wordt geleverd met compressiezak waardoor hij een relatief kleine pakmaat heeft. Vooral voor jonge peuters en kleuters is dit een zeer passende slaapzak. Lees de uitgebreide review van de Forclaz Ultralight 0/5

Plussen

+ Limiettemperatuur tot vriespunt
+ Capuchon
+ Dubbele ritsen
+ Soepele ritsen
+ Extra isolatie strook
+ Compressie zak

Minnen

– Gladde polyester
– Kinderen tot ongeveer 120 cm
– Bij +18° te warm

kinderslaapzak outwell

Outwell Butterfly om vrolijk van te worden

Deze vrolijke Outwell mummy kinderslaapzak was mijn dochter meteen verliefd op. Dat is ook niet zo gek met zo’n uiterlijk en alle gadgets zoals een zaklamp, handenzak en zak voor de knuffel die erbij zitten.  Het nadeel hiervan was dat slapen een beetje lastig ging en pas lukte nadat we de zaklamp van de rits gehaald hadden.

De slaapzak heeft een comforttemperatuur tot 10 graden, maar ze heeft er ook weleens een nacht van 7 graden zonder problemen in doorgebracht. Dat komt waarschijnlijk omdat de mummievorm nauw om haar heen zit en de grote ritsvoering die kou buitenhoudt.

De rits zelf gaat de ene keer prima, maar zit ook regelmatig vast en dat is jammer. Wel zit er een ventilatiesluiting op zodat je de onderzijde open kunt ritsen wanneer het warm is. De meegeleverde tas is al even vrolijk en erg ruim waardoor de slaapzak er makkelijk in past. Lees de uitgebreide reveiw…

Plussen

+ Ziet er super vrolijk uit
+ Mummyvorm
+ Leuke gadgets
+ Past makkelijk in opbergzak
+ Jongens en meisjes uitvoering

 

Minnen

– Gladde polyester buitenkant
– Gadgets leiden af van slapen gaan
– 10 graden comforttemperatuur

forclaz 10 slaapzak

dav

Decathlon Forclaz 10 slaapzak voor kinderen

De Quechua MH100 is een mix van een mummie en een dekenslaapzak. Aan de ene kant is de capuchon fijn, maar het niet helemaal open kunnen vouwen is jammer. Evenals het ontbreken van een ventilatiestand op de rits.  Aan de andere kant de rits loopt wel soepel en  wat kun je verwachten voor €20,-.

Je krijgt namelijk wel een slaapzak die voor de meeste kampeernachten in Nederland in de zomer warm genoeg is. Die relatief erg licht is en ook qua pakmaat weinig ruimte inneemt. Dus als budgetoptie is het nog helemaal niet zo’n verkeerde keus.

Plussen

+ Goedkoop
+ Licht en relatief kleine pakmaat
+ Comfortabele capuchon
+ Binnentijk voelt relatief prettig aan

 

Minnen

– Bij hoge temperaturen zweterig
– Rits kan niet helemaal open
– Rits heeft geen ventileerstand
– 10 graden comforttemperatuur

 

Welke kinderslaapzak is de beste? 

Wat is nou de beste kinderslaapzak? Die vraag is niet één op één te beantwoorden want dat hangt af van wanneer en waar je kampeert, hoe oud je kind is, of gewicht een rol speelt of niet én wat je budget is. 

Mijn favoriet: De fijnste slaapzak voor kinderen was wat mij betreft de Nomad Triple S 2 Junior omdat hij echt het hele kampeerseizoen mee kan zowel in Nederland als Zuid-Europa, als mummie en deken gebruikt kan worden en lekker zacht aanvoelt. Maar nu deze niet meer leverbaar is zou ik er of voor kiezen om de volwassen Nomad Triple S te kiezen voor kinderen ouder dan 6 of de Nomad Brisbane Premium Junior

Budgetkeuze Nederland: Een budgetkeuze zou de Quechua Forclaz Ultralight Junior zijn alleen is deze waarschijnlijk tijdens een hete zomer aan de warme kant en zou je een extra zomerslaapzak of katoenen lakenzak nodig hebben.  Ga je vooral in de zomer kamperen in Nederland dan is de Coleman Glow in the dark  of de Quechua MH100 slaapzak ook het overwegen waard.

Budgetkeuze Zuid-Europa: Gebruiken je kinderen de slaapzak enkel in Zuid-Europa dan is het ook te overwegen om de Quchua MH100 én een katoenen lakenzak mee te nemen.  De katoenen lakenzak voor als het echt heet is ‘s nachts en de MH100 als je toch nog een beetje warmte nodig hebt. 

 

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

8 reacties

 • De Outwell Convertible junior mummieslaapzak is ook een aanrader in de categorie kinderslaapzakken! Hij is verstelbaar van 140 tot 170cm. Ik moet zeggen dat ik dacht dat hij van katoen was maar het is polyester. Echter geen krakende of knisperende en voelt heel zacht. Onze jongens slapen er heerlijk en goed warm in (tot nu toe getest in Zeeland en Belgische Ardennen). Hij is er in het groen en roze/paars voor 45euro. Goede koop qua prijs kwaliteit verhouding vind ik.

 • Hoi Tjerk! Superfijne tips allemaal. Nu gaat onze 3 jarige deze zomer voor het eerst een matje en slaapzak krijgen en ben ik op zoek naar een fijn zakje voor hem. De Nomad Triple S 2 Junior die je aanraadt, kan ik niet meer krijgen online. Ik kan niet vinden van welke datum jouw review is, maar is er een vergelijkbaar alternatief op de markt?

 • Fijn dit soort leesvoer!
  Is of komt er een vergelijkbare Nomad voor de overal uitverkochte Triple S Jr. dat je weet? Bedankt!

Laat jouw reactie achter

User Review
 • Kwaliteit:
  Sending
 • Gebruiksgemak:
  Sending
 • Pakmaat:
  Sending