5 superleuke kinderboeken over kamperen - Kampeermeneer.nl

5 superleuke kinderboeken over kamperen om (voor) te lezen! – Winactie!

5 superleuke kinderboeken over kamperen om (voor) te lezen! – Winactie!
5 superleuke kinderboeken over kamperen om (voor) te lezen! – Winactie!
4.2 (84%) 10 votes


Deze week zijn de nationale voorleesdagen. Een kampeermeneer leest natuurlijk voor uit kinderboeken over kamperen. Voor mij is dat vaak één van de fijnste momenten van de dag lekker met de kids op bed, onder de deken, even kroelen en ze zien opgaan in het verhaal. Daarom heb ik voor jullie 5 superleuke kinderboeken over kamperen geselecteerd voor kinderen tussen de 2 en de 10 jaar.  Doe mee met de winactie en misschien lees jij dan straks ook uit zo’n tof kampeerboek voor!

KAMPEERPRAAT WINACTIE 5 superleuke kinderboeken over kamperen om (voor) te lezen! – Winactie!Kamperen

Dit kinderboek houdt een beetje het midden tussen een prentenboek, stripboek en zelfleesboek. Vooral de tekeningen zijn echt fantastisch en kun je uren naar kijken. Tim beleeft heerlijke avonturen, ontmoet nieuwe vrienden en achtervolgt een wegvliegende tent. Zelfs de lange autorit en een muggenplaag kunnen de pret niet bederven. Het getypte verhaal vond ik niet zo sterk en haast een beetje overbodig maar de strips en de tekeningen zijn ontzettend mooi en heel herkenbaar Een perfecte voorbereiding op een leuke kampeervakantie.

Onze jongste van 2 raakte niet uitgekeken op de tekeningen en wilde eigenlijk nog niet gaan slapen en de oudste van 6 las zelf de strips. Een mooi kinderboek over kamperen waar je dus verschillende jaren plezier van kunt hebben.

Auteur: Philip Waechter
Voorlezen:          Vanaf 2 jaar
Zelf lezen:           6 – 8 jaar
ISBN13:               9789401433037

De sterkste opa van de wereld

KAMPEERPRAAT WINACTIE 5 superleuke kinderboeken over kamperen om (voor) te lezen! – Winactie!Dit kinderboek gaat ver een opa die gaat kamperen met zijn kleinkinderen Tijs en Jasmijn. Hij raakt zijn bril kwijt en vanaf dat moment zijn het Tijs en Jasmijn die de boel bepalen.  Opa wil namelijk heel graag nog een keer terug naar de berg waar ooit met oma is geweest. Tijs en Jasmijn helpen hem en tijdens de vakantie beleven ze allerlei avonturen die voor kampeerders erg herkenbaar zijn.  Het boek maakt deel uit van de serie over Tijs en Jasmijn maar is prima te lezen zonder dat je de voorgaande boeken hebt gelezen. Het boek heeft verschillende illustraties in zwartwit maar het gaat vooral om het verhaal waardoor het voor te lezen is vanaf ongeveer 4 jaar.  Door de opmaak van het boek, korte zinnen, witruimte  is het boek ook geschikt voor beginnende lezers vanaf eind groep 3.

Auteur: Bram Kasse
Voorlezen:          vanaf 4 jaar
Zelf lezen:           6 – 8 jaar
ISBN13:               9789033120855

Ties en Trijntje op vakantie

Een kinderboek over kamperen van Yvon Jaspers! Tja ik wist ook niet dat de presentatrice van ‘Boer zoekt vrouw’ kinderboeken schreef en al helemaal niet over kamperen. In Ties en Trijntje op vakantie gaan de twee weldegelijk kamperen  Ze vissen in het meertje en bakken broodjes aan een stok boven het kampvuur. En als het ’s nachts regent, klinkt het alsof er allemaal kleine muisjes over de tent trippelen. Van mama krijgen ze allebei een schriftje om een vakantiedagboek te maken. Ze tekenen erin wat ze allemaal meemaken.  Het boek heeft korte verhalen die zich goed lenen om per avond te worden voorgelezen en heeft kleurrijke illustraties. Het is liefelijk geschreven waardoor het geschikt is als voorleesboek voor kleinere kinderen maar minder geschikt als zelfleesboek.

Lees ook:  Yes! We zijn er bijna 2018 begint weer! Ga je ook kijken?

Auteur: Yvon Jaspers
Voorlezen:          vanaf 3 jaar
Zelf lezen:           6 – 7 jaar
SBN13:                9789021672564

Isa Bella: Chaos op de camping

KAMPEERPRAAT WINACTIE 5 superleuke kinderboeken over kamperen om (voor) te lezen! – Winactie!Isa Bella is een echt meidenboek uit de serie ‘Isa Bella’ over een meisje dat zich staande moet houden tussen haar vijf ‘stinkende’ broers. In eerste instantie denkt Isa Bella dat ze in Frankrijk, dus Parijs, tussen de mannequins en chique boetiekjes op vakantie gaat.  Dat valt even tegen als ze dan op de Franse camping aankomt.  Maar als snel maakt ze vriendinnen en blijkt die camping helemaal zo gek nog niet.  Het is een vlot geschreven verhaal met een goede dosis humor en spot waar meiden vanaf een jaar of 7 goed om kunnen lachen. Het is geschreven als zelfleesboek maar kan ook prima worden voorgelezen.

Auteur:  Poppy Harper
Voorlezen:          Vanaf 6 jaar
Zelf lezen:           7 – 10 jaar
ISBN13:               9789020674439

KAMPEERPRAAT WINACTIE 5 superleuke kinderboeken over kamperen om (voor) te lezen! – Winactie!Stijn, uitvinder zet een tent op

Ook dit kinderboek is er één uit de serie ‘Stijn, de uitvinder’. In dit deel gaat stijn op zomervakantie, lekker kamperen.  Maar zoals bij iedere kampeerder loopt hij tegen verschillende problemen aan zoals hoe krijg je alle bagage mee?  Het boek bestaat uit 12 hoofdstukken en dus 12 creatieve uitvindingen. Vlot geschreven met humor en door de opmaak en zinsbouw ook goed leesbaar voor kinderen vanaf eind groep 3, begin groep 4. Kan ook prima als voorleesboek gebruikt worden voor nieuwsgierige Willie Wortels.

Auteur:  Rene Van Der Velde
Voorlezen:          Vanaf 5 jaar
Zelf lezen:           7 – 10 jaar
ISBN13:               9789021674681

De winactie is inmiddels verlopen. De winnares heeft het pakket met kinderboeken over kamperen inmiddels thuisgestuurd gekregen.

schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste kampeertips, verhalen en mooie campings.

Share

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Lees mijn bio

Comments

 1. Petra Meijers Says: februari 1, 2017 at 7:38 pm

  Ties en Trijntje gaan kamperen

 2. Tessa Khonraad-Weggemans Says: februari 2, 2017 at 6:22 am

  Op dit moment zijn onze favoriete voorleesboeken De Gruffalo en Het Kind van de Gruffalo. De oudste (3 jr) kan er geen genoeg van krijgen en de jongste (1,5) luistert altijd mee.

 3. Heel graag het boek: de sterkste opa van de wereld, omdat onze kleindochter altijd met opa en oma op vakantie gaat.

 4. Hoi Tjerk,

  Leuke actie!
  Het favoriete voorleesboek van onze dochter is momenteel ‘Wij gaan op berenjacht!’ en de ‘Gruffalo’.
  Beide stoere boeken die zich afspelen midden in de natuur. Een fijn boek over kamperen zou het voorleesgeluk compleet maken!

 5. Lieke van Wijk Says: februari 2, 2017 at 8:04 pm

  Wij zijn dol op Boef en Agent van Tjibbe Veldkamp! Heerlijk voorlezen voor mijn 6 jarige man en de 3 jarige man vindt het heerlijk om de gave tekeningen die erbij staan te bekijken!

 6. Ik Hou Van Jou… van hier tot aan de maan!

 7. […] kinderboek houdt een beetje het midden tussen een prentenboek, stripboek en zelfleesboek. Vooral de tekeningen […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *