6 superleuke kinderboeken over kamperen om (voor) te lezen!


9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Deze week zijn de nationale voorleesdagen. Een kampeermeneer leest natuurlijk voor uit kinderboeken over kamperen. Voor mij is dat vaak één van de fijnste momenten van de dag lekker met de kids op bed, onder de deken, even kroelen en ze zien opgaan in het verhaal. Daarom heb ik voor jullie 5 superleuke kinderboeken over kamperen geselecteerd voor kinderen tussen de 2 en de 10 jaar.  Doe mee met de winactie en misschien lees jij dan straks ook uit zo’n tof kampeerboek voor!

Hét kampeer kinderboek van 2019

happy camper kinderboekHet boek ziet er niet alleen schitterend uit maar staat ook vol met handige kampeerhacks voor kinderen waar ze echt iets van leren. Mamfred de Yeti is een aaibaar en erg grappig karakter en zijn avonturen zijn voor iedere kampeerder inclusief kinderen ontzettend herkenbaar. (Wie is er niet ooit eens in een slak of vies beest gestapt op de camping?) Het is met ontzettend veel humor geschreven en mijn zoontje van 7 las het in één ruk uit. Leuk om voor te lezen vanaf een jaar of 5, zelf te lezen vanaf ongeveer 7 jaar. Leuk om te krijgen maar ook super leuk om als cadeau te geven voor bijvoorbeeld de reis naar de camping.

Auteur:              Job, Joris & Marieke
Voorlezen:         Vanaf 5 jaar
Zelf lezen:           7 – 11 jaar
ISBN13:              9789020691658
Prijs:                    €14,95 online en in de kinderboekwinkel.

voorleesboek kamperenKamperen

Dit kinderboek houdt een beetje het midden tussen een prentenboek, stripboek en zelfleesboek. Vooral de tekeningen zijn echt fantastisch en kun je uren naar kijken. Tim beleeft heerlijke avonturen, ontmoet nieuwe vrienden en achtervolgt een wegvliegende tent. Zelfs de lange autorit en een muggenplaag kunnen de pret niet bederven. Het getypte verhaal vond ik niet zo sterk en haast een beetje overbodig maar de strips en de tekeningen zijn ontzettend mooi en heel herkenbaar Een perfecte voorbereiding op een leuke kampeervakantie.

Onze jongste van 2 raakte niet uitgekeken op de tekeningen en wilde eigenlijk nog niet gaan slapen en de oudste van 6 las zelf de strips. Een mooi kinderboek over kamperen waar je dus verschillende jaren plezier van kunt hebben.

Auteur:                Philip Waechter
Voorlezen:          Vanaf 2 jaar
Zelf lezen:           6 – 8 jaar
ISBN13:               9789401433037

Lees ook:  5 wandelboeken waar wij echt wanderlust van krijgen!

De sterkste opa van de wereld

kinderboek kamperenDit kinderboek gaat ver een opa die gaat kamperen met zijn kleinkinderen Tijs en Jasmijn. Hij raakt zijn bril kwijt en vanaf dat moment zijn het Tijs en Jasmijn die de boel bepalen.  Opa wil namelijk heel graag nog een keer terug naar de berg waar ooit met oma is geweest. Tijs en Jasmijn helpen hem en tijdens de vakantie beleven ze allerlei avonturen die voor kampeerders erg herkenbaar zijn.  Het boek maakt deel uit van de serie over Tijs en Jasmijn maar is prima te lezen zonder dat je de voorgaande boeken hebt gelezen. Het boek heeft verschillende illustraties in zwartwit maar het gaat vooral om het verhaal waardoor het voor te lezen is vanaf ongeveer 4 jaar.  Door de opmaak van het boek, korte zinnen, witruimte  is het boek ook geschikt voor beginnende lezers vanaf eind groep 3.

Auteur: Bram Kasse
Voorlezen:          vanaf 4 jaar
Zelf lezen:           6 – 8 jaar
ISBN13:               9789033120855

Ties en Trijntje op vakantie

Een kinderboek over kamperen van Yvon Jaspers! Tja ik wist ook niet dat de presentatrice van ‘Boer zoekt vrouw’ kinderboeken schreef en al helemaal niet over kamperen. In Ties en Trijntje op vakantie gaan de twee weldegelijk kamperen  Ze vissen in het meertje en bakken broodjes aan een stok boven het kampvuur. En als het ‘s nachts regent, klinkt het alsof er allemaal kleine muisjes over de tent trippelen. Van mama krijgen ze allebei een schriftje om een vakantiedagboek te maken. Ze tekenen erin wat ze allemaal meemaken.  Het boek heeft korte verhalen die zich goed lenen om per avond te worden voorgelezen en heeft kleurrijke illustraties. Het is liefelijk geschreven waardoor het geschikt is als voorleesboek voor kleinere kinderen maar minder geschikt als zelfleesboek.

Auteur: Yvon Jaspers
Voorlezen:          vanaf 3 jaar
Zelf lezen:           6 – 7 jaar
SBN13:                9789021672564

Isa Bella: Chaos op de camping

kinderboeken kamperenIsa Bella is een echt meidenboek uit de serie ‘Isa Bella’ over een meisje dat zich staande moet houden tussen haar vijf ‘stinkende’ broers. In eerste instantie denkt Isa Bella dat ze in Frankrijk, dus Parijs, tussen de mannequins en chique boetiekjes op vakantie gaat.  Dat valt even tegen als ze dan op de Franse camping aankomt.  Maar als snel maakt ze vriendinnen en blijkt die camping helemaal zo gek nog niet.  Het is een vlot geschreven verhaal met een goede dosis humor en spot waar meiden vanaf een jaar of 7 goed om kunnen lachen. Het is geschreven als zelfleesboek maar kan ook prima worden voorgelezen.

Lees ook:  7 camper boeken waar camperaars blij van worden!

Auteur:  Poppy Harper
Voorlezen:          Vanaf 6 jaar
Zelf lezen:           7 – 10 jaar
ISBN13:               9789020674439

kinderboek tentStijn, uitvinder zet een tent op

Ook dit kinderboek is er één uit de serie ‘Stijn, de uitvinder’. In dit deel gaat stijn op zomervakantie, lekker kamperen.  Maar zoals bij iedere kampeerder loopt hij tegen verschillende problemen aan zoals hoe krijg je alle bagage mee?  Het boek bestaat uit 12 hoofdstukken en dus 12 creatieve uitvindingen. Vlot geschreven met humor en door de opmaak en zinsbouw ook goed leesbaar voor kinderen vanaf eind groep 3, begin groep 4. Kan ook prima als voorleesboek gebruikt worden voor nieuwsgierige Willie Wortels.

Auteur:  Rene Van Der Velde
Voorlezen:          Vanaf 5 jaar
Zelf lezen:           7 – 10 jaar
ISBN13:               9789021674681

De winactie is inmiddels verlopen. De winnares heeft het pakket met kinderboeken over kamperen inmiddels thuisgestuurd gekregen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste kampeertips, verhalen en mooie campings.

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

12 reacties

Laat jouw reactie achter

Sending