8 kinderboeken voor op de camping!

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Kinderenboeken voor op de camping? Yep het is kinderboekenweek deze week dus heb ik de leukste kinderboeken voor op de camping voor jullie uitgezocht. Lekkere leesboeken, natuur én survival boeken en één mooi prentenboek voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Ook al gaan in veel boeken het thema van deze kinderboekenweek ‘Griezelen’ en kamperen prima samen. Deze boeken zijn niet eng, maar wel leuk!

Hét kampeer kinderboek

happy camper kinderboekHet boek ziet er niet alleen schitterend uit maar staat ook vol met handige kampeerhacks voor kinderen waar ze echt iets van leren. Mamfred de Yeti is een aaibaar en erg grappig karakter en zijn avonturen zijn voor iedere kampeerder inclusief kinderen ontzettend herkenbaar. (Wie is er niet ooit eens in een slak of vies beest gestapt op de camping?) Het is met ontzettend veel humor geschreven en mijn zoontje van 7 las het in één ruk uit. Leuk om voor te lezen vanaf een jaar of 5, zelf te lezen vanaf ongeveer 7 jaar. Leuk om te krijgen, maar ook superleuk om als cadeau te geven voor bijvoorbeeld de reis naar de camping.

Auteur:              Job, Joris & Marieke
Voorlezen:         Vanaf 5 jaar
Zelf lezen:           7 – 11 jaar
ISBN13:              9789020691658

kinderboek campingHet grote BUITENBOEK

Dit is een heerlijk doeboek voor echte kleine fröbelaars. Van kaft tot kaft staat dit boek vol met schitterende natuur- en knutselfoto’s. Hoe herken je verschillende bladeren en paddenstoelen? Wat is de beste manier om een pijl-en-boog te maken of om een hut van takken te bouwen?  Het boek heeft een antwoord op al deze vragen en laat het in makkelijke stap-voor-stapfoto’s zien. Hoewel een boek een beetje te zwaar is om mee te nemen als je het bos in gaat, is het wel heerlijk om hem in de tent te hebben liggen voor speelinspiratie en tips.

Auteur:                Judith Drews
Voorlezen:          Vanaf 4 jaar
Zelf lezen:           7 – 12 jaar
ISBN13:               9789044826555

voorleesboek kamperenKamperen

Dit kinderboek houdt een beetje het midden tussen een prentenboek, stripboek en zelfleesboek. Vooral de tekeningen zijn echt fantastisch en kun je uren naar kijken. Tim beleeft heerlijke avonturen, ontmoet nieuwe vrienden en achtervolgt een wegvliegende tent. Zelfs de lange autorit en een muggenplaag kunnen de pret niet bederven. Het getypte verhaal vond ik niet zo sterk en haast een beetje overbodig, maar de strips en de tekeningen zijn ontzettend mooi en heel herkenbaar Een perfecte voorbereiding op een leuke kampeervakantie.

Lees ook:  Deze 7 Lego campers zijn pas echt cool!

Onze jongste van 2 raakte niet uitgekeken op de tekeningen en wilde eigenlijk nog niet gaan slapen en de oudste van 6 las zelf de strips. Een mooi kinderboek over kamperen waar je dus verschillende jaren plezier van kunt hebben.

Auteur:                Philip Waechter
Voorlezen:          Vanaf 2 jaar
Zelf lezen:           6 – 8 jaar
ISBN13:               9789401433037

camping kinderboekFloortje gaat kamperen

Meidenseries, je haat ze of je verslindt ze. Floortje gaat kamperen is een boek uit de meidenserie ‘Floortje’. Het boek is ook prima als los boek te lezen. Floortje gaat met haar vriendinnen kamperen in de tuin van haar penvriendin Inge.  Een makkelijk en snel te lezen boek maar zoals de cover al een beetje doet vermoeden echt een typisch meidenboek met de typische ‘spann-nde’ meidenavonturen. Een beetje rappe lezer lezen het in een regenachtige middag zo weg.

Auteur:                Cok Grashoff Suzanne Buis
Voorlezen:          Vanaf 8 jaar
Zelf lezen:           10 – 12 jaar
ISBN13:              9789020672398

Ties en Trijntje op vakantie

kinderboek campingEen kinderboek over kamperen van Yvon Jaspers! Tja, ik wist ook niet dat de presentatrice van ‘Boer zoekt vrouw’ kinderboeken schreef en al helemaal niet over kamperen. In Ties en Trijntje op vakantie gaan de twee wel degelijk kamperen,  Ze vissen in het meertje en bakken broodjes aan een stok boven het kampvuur. En als het ‘s nachts regent, klinkt het alsof er allemaal kleine muisjes over de tent trippelen. Van mama krijgen ze allebei een schriftje om een vakantiedagboek te maken. Ze tekenen erin wat ze allemaal meemaken.  Het boek heeft korte verhalen die zich goed lenen om per avond te worden voorgelezen en heeft kleurrijke illustraties. Het is liefelijk geschreven waardoor het geschikt is als voorleesboek voor kleinere kinderen, maar minder geschikt als zelfleesboek.

Auteur:                Yvon Jaspers
Voorlezen:          vanaf 3 jaar
Zelf lezen:           6 – 7 jaar
SBN13:                9789021672564

kinderboek survivalHet grote survival handboek

Dit superleuke doe boek is perfect voor kleine avonturiers. Mijn zoontje van 7 trekt al drie jaar iedere week de natuur in met zijn BSO en dit boek heeft hem nog een hoop extra geleerd.  Hoe kun je het weer voorspellen, wat is de beste knoop om je hut mee vast te zetten én welke planten zijn nu eetbaar. Wist jij bijvoorbeeld dat een madeliefje in zijn geheel te eten is?  Het Buitenboek dat ik eerder noemde in deze blog is meer een bladerboek, maar dit is echt een lees en opzoek boek.  Er staan mooie tekeningen en illustraties in met kleine korte verhelderende teksten. Het boek kan prima in de rugzak mee als je gaat wandelen, maar is ook leuk om gewoon te lezen in de tent of in bed voor het slapen gaan.

Lees ook:  Beste kinderslaapzak 2024? - 6 slaapzakken écht getest!

Auteur:               Son Tyberg
Zelf lezen:           8 – 12 jaar
ISBN13:              9789044748307

Isa Bella: Chaos op de camping

kinderboeken kamperenIsa Bella is een echt meidenboek uit de serie ‘Isa Bella’ over een meisje dat zich staande moet houden tussen haar vijf ‘stinkende’ broers. In eerste instantie denkt Isa Bella dat ze in Frankrijk, dus Parijs, tussen de mannequins en chique boetiekjes op vakantie gaat.  Dat valt even tegen als ze dan op de Franse camping aankomt.  Maar als snel maakt ze vriendinnen en blijkt die camping helemaal zo gek nog niet.  Het is een vlot geschreven verhaal met een goede dosis humor en spot waar meiden vanaf een jaar of 7 goed om kunnen lachen. Het is geschreven als zelfleesboek, maar kan ook prima worden voorgelezen.

Auteur:               Poppy Harper
Voorlezen:          Vanaf 6 jaar
Zelf lezen:           7 – 10 jaar
ISBN13:               9789020674439

survival kinderboekZo doe je dat SURVIVAL

Dit survival boek is niet per sé geschreven voor kinderen, maar wel zeer geschikt voor tieners. Het is de volwassen versie van ‘Het leukste survival handboek’ waar ik eerder deze blog over schreef.  Niet omdat het veel meer tekst en uitleg bevat, want ook dit boek bevat namelijk veel afbeeldingen en weinig tekst. Wel zijn de onderwerpen iets serieuzer. Hoe red je iemand uit een wak? Hoe kun je naar vliegtuigen seinen? Of Hoe kun je water maken in de woestijn?  Eén van de 117 survivaltips in dit boek is zelfs om een bus in je tuin in te graven om als schuilkelder in te richten.  Niet heel realistisch, maar wel best gaaf om te zien hoe ze dat gedaan hebben.

Auteur:                Joseph Pred
Zelf lezen:           10 – 16 jaar
ISBN13:              9789089893727

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

2 reacties

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending