Kamperhoek, een bijzondere camping in Zeeland

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Kamperen bij de boer in Zeeland op een kleinschalige camping waar de kinderen lekker konden spelen. Dat is wat we zochten op camping ‘De Kamperhoek’ niet ver van Hulst op Zeeuws Vlaanderen. Wat we vonden was een kruising tussen kamperen bij de boer, een kindercamping en natuurkampeerterrein die vooral geschikt is voor gezinnen.

kindvriendelijke camping zeeland

Kamperen bij de boer

De camping is opgebouwd rondom het akkerbouwbedrijf van Huub en Martine. Tussen alle campinggasten gaat het bedrijf gewoon door. Erg leuk voor de kinderen om de grote machines en tractoren te zien. Je zou zeggen dat levert toch gevaarlijke situaties op met zoveel kinderen in de buurt maar Huub en zijn medewerkers zijn erg oplettend. Ze laten de kinderen zelfs graag zien hoe de machines op de boerencamping werken.

Bij kamperen bij de boer denk ik eigenlijk meteen aan veel dieren.  Nou hoewel het een akkerbouw bedrijf is zijn er genoeg dieren op en rond de boerderij te vinden. Er mag geknuffeld worden met de konijntjes. Elke dag mogen de kinderen de kippen voeren en er lopen ook nog een ezel en een pony rond. Met het kamperen bij de boergevoel zit het dus wel goed.

kamperen bij boer zeeland

Een kinderparadijs

Kinderen tot een jaar of 12 hoeven zich echt geen minuut te vervelen op de Kamperhoek.  Naast de vele dieren is er volop vertier.  Er is een skelter wagenpark waar ieder kind alleen maar van kan dromen, een voetbalveld, speeltuin, trampolines en de hooiberg is omgebouwd tot speelplaats. Alles is keurig verzorgd, alleen het maisdoolhof had zijn beste tijd begin augustus wel gehad.  Als klap op de vuurpijl is er ook nog een kleine crossbaan voor BMX fietsen aangelegd. Onze oudste van 6 vond dit FANTASTISCH! Geen eigen fiets mee? Geen probleem want ook crossfietsen zijn gewoon gratis aanwezig.

kamperhoek zeeland

Al die kinderactiviteiten liggen niet direct bij de tentvelden waardoor je de kinderen niet continu in de gaten kunt houden. Voor de oudere kinderen niet zo’n probleem maar de kleintjes daar loop je wel de hele tijd achteraan. Op de kampeervelden  staat wel een zandbak in het midden zodat je toch een oogje in het zeil kunt houden. Alleen vond onze 2 jarige de konijntjes zo leuk dat de zandbak het steeds verloor.

Natuurkampeerterrein de Kamperhoek

We wisten vooraf niet dat camping de Kamperhoek ook een natuurkampeerterrein was. Op zich een mooie bijkomstigheid want zoals jullie weten ben ik een groot fan van natuurkampeerterreinen. Wij houden wel van de meer verzorgde natuurkampeerterreinen met wat extra comfort voor de kinderen. Maar voor echte die hard natuurkampeerders is De Kamperhoek denk ik al snel iets te verzorgd.

Lees ook:  8 x de leukste campings in Zeeland met zwembad!

De kampeervelden zijn los opgezet met in het midden en langs de rand bomen of begroeiing waardoor er genoeg schaduw is.  Die bomen zitten helaas wel vol met vogels die tijdens ons verblijf erg goed konden richten. De helft van ons gezin werd gefeliciteerd op een lekkere vogelkwats. De trekkershutten staan ook gewoon aan het kampeerveld. Erg handig als je met een groter gezelschap weg wilt maar niet iedereen zin heeft om te kamperen.

Farmcamps, Glamping bij de boer

Wat we vooraf ook niet wisten was dat camping de Kamperhoek ook een FarmCamps camping is. Je weet wel van die overal aanwezige reclames op TV. Eerlijk gezegd had ik er niet zo’n hoge pet van op en schrok een beetje toen ik de FarmCamps vlag bij aankomst zag wapperen. De twee FarmCamps velden met in totaal 14 ingerichte Lodgetenten zijn door het parkeerterrein afgescheiden van de rest van de camping. Ik heb mijn nieuwsgierigheid niet kunnen onderdrukken en bij een paar FarmCampers binnen mogen kijken. Het zag er allemaal erg net en comfortabel uit, en eerlijk is eerlijk voor een weekend lijkt het mij best een makkelijke optie.

zeeland farmcamps[boxlink url=”http://”]Content[/boxlink]

Kamperhoek weg van de massa

Camping De Kamperhoek ligt niet direct bij het strand zoals veel mensen verwachten van een camping in Zeeland. Toch heeft dat ook zo zijn voordelen. In de omgeving is het niet zo’n gekkenhuis als op andere plaatsen in Zeeland tijdens het hoogseizoen.  Met de auto zit je wel in ongeveer een dik half uur aan het mooie strand van Breskens of Groede. Hulst ligt op fietsafstand en is een pittoresk plaatsje om te bezoeken.  We hebben ook met boer Huub een huifkartocht gemaakt wat ook echt een aanrader is. Verder ben je zo in België voor een dagje Brugge, Gent of Antwerpen.  Een bezoek aan Belgische spookplaatsje Doel is ook een bijzondere ervaring.  Er wonen nog maar een paar mensen, de rest van de huizen staat leeg. Overal is graffiti te zien, soms echt mooi, soms een boze spreuk.

Praktische info

Het toiletgebouw is gevestigd in de schuur van de boerderij en is erg goed verzorgd. We hebben eigenlijk nooit hoeven wachten op douches. Wel moesten we wachten op afwasplekken maar dat was dan wel weer goed voor de social talk en kun je natuurlijk ook gewoon bij de tent doen. Er is een familiedouche en een babyruimte wat met zoveel kleintjes natuurlijk fijn is.  Bij de receptie kun je wat kleine boodschappen en ijsjes halen en een aantal dagen per week zijn er verse broodjes. De dichtstbijzijnde supermarkt is in Vogelwaarde, op ongeveer 10 minuten fietsen. Bij de receptie is ook Wifi beschikbaar.

Lees ook:  Kamperen in de kerstvakantie, 15 campings met iets speciaals

Camping de Kamperhoek is door deze mix van soorten campings een bijzondere plek. Voor gezinnen met kinderen tot een jaar of 12 is het echt een super speelplek. Huub en Martine staan bijna de hele dag klaar voor iedereen om het je naar de zin te maken en bij ons is dat zeker gelukt. Voor meer mooie boerencampings in Zeeland bekijk ook de 15 mooiste boerencampings in Zeeland

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending