7 redenen om aan het Lago Maggiore te kamperen

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Kamperen aan het Lago Maggiore . Mijn allereerste kampeervakantie, ik moet een maand of acht oud zijn geweest, ging naar het Lago Maggiore. Daar weet ik niet zoveel meer van dus later ben ik nog eens terug geweest. Eigenlijk is kamperen aan het Lago Maggiore door de schitterende omgeving sowieso een aanrader. Mocht dat je nog niet overtuigen dan heb ik nog zeven redenen om aan het Lago Maggiore te gaan kamperen

1. Mooi weer kamperen

Als ik aan  kamperen in Italië denk dan denk ik vooral ook aan hitte. Italië staat bij mij gedurende de zomer gelijk aan snikheet. Ook aan het Lago Maggiore kan de temperatuur flink oplopen  Gemiddelde temperatuur in de zomermaanden is zo’n 28 graden. Dat is wél al iets koeler dan in bijvoorbeeld Toscane. Door de wind en omdat het in de bergen ’s nachts flink afkoelt voelt het toch echt minder warm.

lago maggiore eiand

Foto: Hi I’m Santi

2. Eiland hoppen

In het Lago Maggiore liggen verschillende eilanden, bewoond en onbewoord. Vanaf de 17e eeuw heeft de welgestelde familie Borromeo een aantal van deze eilanden in het bezit gehad. Ze zijn dan ook de Borromeo eilanden gaan heten. Op de eilanden hebben ze grote paleizen en vakantiehuizen gebouwd met uitgebreide tuinen.  Als je gaat kamperen aan het Lago Maggiore dan is een trip naar één van deze eilanden echt een must. Je kunt voor de Borromeo eilanden kiezen die erg mooi zijn maar daardoor ook behoorlijk druk, één van de kleinere eilanden kan dan een verademing zijn.

lago maggiore

Foto: mariejirousek

3. Je hoeft niet in de file te staan.

In de zomer is het druk rondom het Lago Maggiore. Het komt regelmatig voor dat je in de file komt te staan, waarschijnlijk met enkel buitenlandse nummerborden om je heen. Als je gaat kamperen aan het Lago Maggiore is het helemaal niet zo moeilijk om de files te ontwijken. Er is een uitgebreid netwerk van watertaxi’s die je naar bijna alle plaatsen rond het meer kan brengen. Zo heb je geen files en kun je ook nog genieten van het uitzicht.

4. Kamperen in twee landen tegelijk

Het grootste deel van het Lago Maggiore ligt in Italië maar het meest noordelijke deel van het meer ligt in Zwitserland. Het is nog één van de weinige landen binnen West Europa waar je echt ‘de grens’ over kunt gaan. Hoewel er geen uitgebreide controles meer zijn is het voor kinderen vaak toch een hele belevenis en als je de douaniers aardig vraagt kun zelfs nog een stempel in het paspoort van je kind laten zetten. Dat is pas écht stoer!

lago maggiore tips

Foto: Peter Sieling

5. Outdoor paradise

Het meer staat bekend om haar stranden maar minder bekend is dat je ook voor actieve vakanties prima hier terecht kunt. Duiken, snorkelen, zeilen of surfen kun je allemaal op of in het Lago Maggiore. Daarnaast kun je in de bergen rondom het meer mooi wandelen, bergbeklimmen, rodelen of een ‘Via Ferrata’ doen. Kamperen aan het Lago Maggiore kan dus ook prima met pubers. Er is genoeg om ze af te matten.

Lees ook:  10 x Dit is een Nivon kampeerterrein

lago maggiore kamperen

6. Gevarieerd aanbod aan campings

Kamperen aan het Lago Maggiore kan op veel manieren. Veel campings aan het Lago Maggiore liggen direct aan het meer waardoor je zo vanuit je tent het meer in kunt lopen. Er zijn grote familiecampings maar ook kleinere campings met minder voorzieningen. Deze laatste zijn wel in de minderheid ,zoals eigenlijk in heel Italië het geval is maar ze zijn er zeker.

Nog meer redenen nodig om te kamperen aan het Lago Maggiore?

Het Lago maggiore is een schitterende plek met helderblauw water, ruige bergtoppen en toch nog genoeg stadjes en andere activiteiten. Je hoeft dus echt niet alleen maar op het strand te liggen. Genoeg redenen dus om te kamperen aan het Lago Maggiore. De omgeving is ook in de lente en herfst echt prachtig en het weer is dan vaak nog best lekker. Voordeel is dat  het dan ook nog eens een stuk rustiger is rondom het meer.  Heb je nog andere tips die niet in dit lijstje mogen ontbreken? Laat ze hieronder dan snel achter.

Volg kampeermeneer ook op facebooktwitter en instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste kampeertips, verhalen en mooie campings.

 Deze blog is tot stand gekomen met hulp van de mensen achter www.campinglagomaggiore.nl.

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

1 reactie

  • De link naar familiecampings onder punt 6 werkt niet goed: gaat naar een of ander fruitautomaatgedoe. Bij een link bij de kampeermattentest was ook al een “foute” site!!

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending