Kamperen in Amerika is met deze 25 tips een eitje

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Kamperen in Amerika is echt zo anders dan we in Nederland gewend zijn, maar echt een top ervaring. Kamperen is in de USA superpopulair en er zijn dan dus ook genoeg campings te vinden die vaak ook erg vol zitten. Laat je daar echter niet door tegen houden want met deze tips wordt kamperen in Amerika een onvergetelijk avontuur voor jou

Algemene tips voor het kamperen in de VS

Voordat ik uitgebreid in ga op welke soorten campings er allemaal zijn eerst een aantal tips en wat info om jouw kampeertrip in de Verenigde Staten tot een succes te maken.

Heb ik een visum of ESTA nodig?

Nederland neemt deel aan het Visa Waiver Program (VWP). Dit betekent dat je als Nederlands staatsburger géén visum nodig hebt om toegang tot Amerika te verkrijgen. Wel moet je een Electronic System for Travel Authorization (ESTA Amerika) verkrijgen vóórdat je aan boord gaat van een vlucht naar de Verenigde Staten. Bovendien moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort met een geïntegreerde chip en het universele e-paspoort symbool op de kaft. Vooral het ESTA aanvragen is nogal een dingetje. Ik ben er voor ons gezin bijna een avond mee bezig geweest, maar er zijn ook bedrijven die je hierbij kunnen helpen. Met een ESTA mag je maximaal 90 dagen in Amerika blijven.  Wil je langer blijven dan moet je een visum moeten aanschaffen via de Amerikaanse ambassade

Kamperen in Amerika met tent of RV?

Kamperen in Amerika kan op verschillende manieren:

Tent + auto: Het voordeel van kamperen met een tent is dat je vaak goedkoper uit bent omdat camper of RV huur behoorlijk aan de prijs is. Saskia maakte een camperreis door West Amerika en heeft nog wel wat bespaartips. Maar met een tent ben je ook flexibeler om bijvoorbeeld met een permit off the grid te kamperen. Het nadeel is dat bepaalde campings speciaal op RV’s ingericht zijn en niet echt geschikt zijn om met een tent te kamperen.  Deze laatste campings kun je ook links laten liggen en wat meer uitzoekwerk doen. Daarover meer bij soorten campings.

Camper huren: Opties om een camper te huren in Amerika zijn Travelhome of WorldWideCampers.  Zelf ben ik erg gecharmeerd van de stoere kleine busjes van Escape Campervans, soms met een hefdak. Perfect voor een mooie rondreis. Zelf maakten wij al eens een camperrondreis door Amerika met een camper gehuurd in Nederland bij Travelhome, is van de ANWB en net wat vertrouwder. Alles was erg goed geregeld. Wij hebben het niet gedaan, maar je kunt ook via een platform zoals Camperdays of van particuliere Amerikanen een camper huren via Outdoorsy.  

Zelfs als je nooit eerder gekampeerd hebt, is kamperen in de Verenigde Staten mogelijk en een belevenis. Suzanne kocht bijvoorbeeld een tent bij de Walmart in Californië en het avontuur kon beginnen. 

Reserveren, reserveren, reserveren

Kamperen is ontzettend populair en Amerikanen plannen hun vakanties en uitjes vaak ver vooruit waardoor campings snel vol zitten. Je moet dus altijd reserveren zo snel als je kunt.  Reis je op de bonnefooi dan kun je bij het binnenrijden van een park nog vragen of er toevallig nog een plek is vrijgekomen of dat je een plek kunt delen want de kampeerplekken zijn vaak supergroot. Ook zijn er sommige campings die werken op basis van first come first serve.  Hiervoor moet je er vooral in het hoogseizoen echt vroeg bij zijn. Om 7 uur ’s ochtends aansluiten in de rij en dan twee uur wachten is niet raar.

Lees ook:  30 mbar vs. 50 mbar? Alles over drukverdelers op de camping!

Een National Park Pass is vaak goedkoper

Wil je veel verschillende nationale parken bezoeken dan is een America the Beautiful pass vaak een goede investering. Voor $80,- mag je met auto en alle inzittenden een jaar lang alle National Parks in. Vaak heb je hem er na drie parken al uit. En er zijn genoeg mooie nationale parken in de VS. 

Wat moet je meenemen?

Als je geen binnenlandse vluchten hebt, mag je vaak 21 kg en een koffertje handbagage meenemen naar je kampeervakantie in Amerika. Als je met zijn tweeën bent kun je daar makkelijk een hele lichtgewicht kampeeruitrusting in kwijt. Maar dat hoeft niet want je kunt in iedere Wallmart of Target een prima kampeeruitrusting bij elkaar verzamelen voor minder dan de helft van wat wij er in Nederland voor betalen.

Op de simpele campings is behalve water en een WC en misschien een picknickbank niet veel dus je moet naast de tent, slaapmat en slaapzakken in ieder geval ook pannen, servies, kookspullen en een koelbox meenemen. Aandachtspuntje zijn nog wel de haringen en hamer. Zorg dat je ook haringen voor rotsachtige ondergrond bij je hebt want je zult niet altijd op gras kamperen in Amerika.

Geen eten in je tent bewaren

Als je gaat kamperen in Amerika wordt het haast een sport om je eten te bewaren. Er zijn ontzettend veel beesten, eekhoorns, raccoons  roofvogels, op het land en in de lucht die je eten zo van de picknickbank of uit je tent halen. Als het moet eten ze gewoon een gat in je tent. Bewaar je eten dus in afgesloten boxen in je auto en niet in je tent. Zeker niet als je er zelf niet bent.

kamperen in amerika

Foto: Kārlis Dambrāns

Gebruik de Bearboxes en koop bearspray

Hoewel de kans dat je een beer te zien krijgt haast nihil is tijdens het kamperen in Amerika zijn er wel plaatsen, zoals in Yosemite,  waar ze nog in het wild leven waar jij mag kamperen. Op die plekken zijn ze niet altijd meer mensenschuw en zijn er vaak zogenaamde bearboxes beschikbaar.

Stalen boxen die beren niet open kunnen krijgen. Op deze plaatsen is het meestal verplicht om ’s nachts deze dozen te gebruiken en kun je een flinke boete krijgen als je dat niet doet.

 Soorten campings waar in je in de USA kunt kamperen

Zoals ik al aangaf zijn er veel campings in de VS. Er zijn  verschillende soorten die behoorlijk van elkaar verschillen.

Lees ook:  Kamperen in een kartonnen doos, uhhh tent. Hoe is dat?

De KOA-familiecampings

De grootste keten van commerciële campings is KOA. Dit zijn relatief luxe campings, die dus ook wat duurder zijn, maar ze hebben wel ook veel voorzieningen. De douches zijn warm, er is internet, er zijn plaatsen met elektra en soms hebben ze zelfs een zwembad.

De campings zijn vooral gericht op families. Voor het kamperen in Amerika zijn deze campings luxe, maar vergeleken met luxe campings in Europa nog steeds redelijk standaard.

RV-parkeerplaatsen uhhh campings

Betonnen campings langs de doorgaande wegen waar campers, RV’s en caravans redelijk dicht tegen elkaar aan staan. Iedereen zit vaak binnen en erg gezellig is het niet maar wel erg praktisch want het ligt vaak op de route, er is elektriciteit en er zijn douches.

Kamperen in Amerika in National Parks

De campings in de nationale parken zijn natuurcampings.  Er zijn basisvoorzieningen zoals wc’s en meestal is er drinkwater beschikbaar. Ze hebben echter geen douches, maar op andere plekken in de nationale parken zijn die douches er wel. Dit zijn misschien wel de populairste campings in Amerika ook voor Amerikanen dus reserveren is echt een must.

kamperen amerika

Foto: Rob Malouf

Kamperen in Amerikaanse State Parks.

Deze campings zijn vergelijkbaar met die van de National Parks. Er is meestal water, er zijn wc’s, keuze uit plaatsen met en zonder elektriciteit. Ook hier kun je en moet je online reserveren, maar iedere staat heeft zijn eigen website hiervoor

BLM Campings

Bureau of Landscape Management campings oftewel BLM campings zijn vaak te vinden in de buurt van de nationale parken. Ze werken als een soort buffer voor als de campings in de parken vol zitten.

Het zijn simpele campings met vaak wel water en een simpel toilet, lees gat in de grond of Dixxie. Vaak liggen ze wel op mooie of bijzondere plaatsen in de natuur. Je kunt deze campings niet reserveren, maar ze zijn op basis van first come, first serve.

Wildkamperen in Amerika

Wildkamperen of ‘Stealth camping’ zoals ze dat noemen is officieel overal verboden. Als je toch gratis wilt kamperen in Amerika dan kan dat wel.  Veel boeren laten je als je het vraagt gewoon op hun land overnachten en ook als er in de buurt geen campings zijn wordt het vaak oogluikend toegestaan.

Wat kost een camping in de USA?

Kamperen is in de VS een goedkoop alternatief voor een hotel. Prijzen lopen uiteen van ongeveer $12 tot $60 per nacht. In tegenstelling tot de meeste Europese campings maakt het vaak niet uit met hoeveel mensen of tenten je bent, maar betaal je gewoon voor de plek. Dit is met of zonder stroom en daar betaal je dan eventueel nog $10 extra voor.

Op een simpele BLM of National Park camping betaal je dan tussen de $12 en $24 dollar Voor een KOA-camping ben je al snel tussen de $35 en $60 kwijt.

Ga jij kamperen in de Verenigde Staten? 

Kamperen in Amerika is echt een belevenis en een heerlijk avontuur. Met deze tips ga jij in ieder geval voorbereid op reis en of je nu voor een rondreis in een RV langs KOA-campings gaat of er voor kiest om met je tentje de National Parks af te gaan ‘Camping in the USA is way cool!’ Twijfel je nog? We hebben ook tips over kamperen in Canada, kamperen in Australië of kamperen in Nieuw-Zeeland

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending