Het is weer Pasen geweest en dat betekent dat het kampeerseizoen officieel van start is gegaan. Maar hoe zorg je nou dat je er echt een kampeerweekend van maakt zodra weerbericht campingweer voorspelt? Met onderstaande tips ben je goed voorbereid en zit je in no-time op de camping!
Maak van elk weekend een kampeerweekend
Je herkent het vast: na een wisselvallige week vertelt de weerman plotseling dat het in het weekend prachtig zomers weer wordt. Je voelt de kampeerkriebels in jezelf opkomen. Maar ja: voor een weekendje is het best veel gedoe om alle spullen bij elkaar te pakken. En voor je het weet zet je je kampeergevoel aan de kant en blijf je thuis. Er is wat te doen om dit te voorkomen. Wat? Met een klein beetje voorbereiding zorg je dat je altijd snel op pad kunt.
1. Maak een lijstje met plekken waar je heen wilt, en zoek er gelijk een camping bij
Komt het je bekend voor dat je een hele lijst plekken hebt waar je nog wel eens heen zou willen of met dingen die je nog wel eens zou willen doen? Noteer daar dan ook gelijk een camping bij waar je in de buurt zou kunnen kamperen. Je kunt daarvoor bijvoorbeeld een app als Evernote op je telefoon gebruiken. Zo voorkom je dat je eerst nog op zoek moet gaan naar een slaapplek als je eindelijk eens tijd hebt om iets van je lijstje af te werken. Zorgen over dat je niet terecht kan hoef je je niet te maken, is mijn ervaring. Op de meeste campings kun je, in ieder geval buiten de echt drukke weekenden, zonder reservering best terecht.
2. Maak een kampeerkrat
De grootste drempel om snel te kunnen vertrekken voor een kampeerweekend is vaak dat je eerst al je spullen bij elkaar moet zoeken. Hoe handig is het om alles gewoon al bij elkaar te hebben? Koop daarom een stevige plastic krat en stop daar alle spullen in die je naast je tent, slaapzak en matje nodig hebt om een weekendje op de camping te overleven. Denk bijvoorbeeld aan een campingbrandertje, een gastankje of fuel-bottle, een pannenset en borden, bekers en bestek.
Ook dingen als een EHBO-set, zaklamp, powerbank, waterzak, lucifers en afwasmiddel doe je in het krat, net zoals wat lang houdbare levensmiddelen als oploskoffie, theezakjes en een kruidenstrooier. Op deze manier heb je in een handomdraai al je spulletjes te pakken en hoef je alleen nog slaapzak, matje, tent en wat kleren te pakken. Inspiratie nodig over wat er allemaal in een kampeerkrat kan? Kijk dan eens naar onze paklijsten!
Bonustip: Sommige dingen zijn natuurlijk te groot voor in het kampeerkrat, of bederven snel. Zet die dingen op een standaardlijstje en leg dat bovenop in het krat. Bij mij staan op dit lijstje onder andere een flesje met zonnebloemolie en een kampeerstoeltje.
3. Leg je kampeerspullen op een makkelijk te bereiken plek
Je hoeft je niet te schamen voor kamperen, dus waarom zou je je kampeeruitrusting ver wegstoppen op de zolder? Berg je kampeermatjes gewoon op onder je bed, en je slaapzakken bovenop de kast in de slaapkamer. Hoe makkelijker je materialen bereikbaar zijn, hoe vlugger je ze pakt en hoe sneller je op pad bent.
4. Je hebt minder nodig dan je denkt
Elke keer dat ik een nachtje ga kamperen, valt het me op hoe weinig je eigenlijk echt nodig hebt. Deze paklijst, is voor grote vakanties en een handig vertrekpunt, maar voor een kampeerweekend heb je vaak veel minder nodig. Dus wees selectief in wat je meeneemt!
Het gaat er eigenlijk alleen maar om dat je kunt slapen, eten en jezelf kleden onder alle omstandigheden. En vooruit: het is ook nog wel fijn als je je tanden kan poetsen bij een kampeerovernachting. Weinig dingen meenemen heeft echt voordelen. Je hebt het sneller bij elkaar, je kunt minder kwijt raken en je hebt het na afloop ook weer sneller opgeruimd.

5. Doe reparaties direct na je trip
Niets is vervelender dan er bij het pakken van je spullen achter komen dat er iets stuk is. Repareer of vervang kapot kampeermateriaal daarom direct na thuiskomst. Vergeet ook niet om je benzinebrander bij te vullen, of een extra gastankje bij je kampeerspullen te doen. Zo kun je een volgende keer weer zonder zorgen op pad.
Ready to go?
Met niet al te veel moeite kun je vlot op weg zijn. Dus waar wacht je nog op? De volgende keer dat de weerman voor een weekend lekker weer voorspelt, kun jij er meteen een kampeerweekend van maken. Inpakken en wegwezen!
caravanaccu na de winterslaap
we gaan weer naar de stalling om de caravan op te halen, echter de baterij is wellicht leeggelopen, wat te doen want zelfs de mover komt zo niet tot leven?
Wat te doen?
Einde verhaal
(helaas uit ervaring).
laat de accu een winter staan en je kunt m weggooien. ook een nieuwe.
dus om de maand opladen of permanent aan een druppellader; kost 13 euro bij de action.
nu kun je de accu een nacht aan de lader zetten. Doet hij dan nog niets, dan is het einde oefening.