Vrolijke jurkjes bij Tante Betsy kampeerweekend van Buitengeluk

64d50467ce3ab4c72923183c1b6ddca6?s=55&d=mm&r=g Wijtske De dames van Buitengeluk.nu zijn erg actief in het organiseren van themaweekenden. Combineer gezamenlijke hobby’s, yoga, teckels of Tante Betsy jurken met kamperen en voilà: je hebt een themaweekend te pakken. Ik was te gast bij het Tante Betsy weekend waarbij dames die allemaal gek zijn van het (jurkjes)merk Tante Betsy bij elkaar komen om vooral elkaar te ontmoeten en te klessebessen. 

kampeerweekend buitengeluk

Tweede editie Tante Betsy kampeerweekend

Vorig jaar zijn Esther en Marieke van Buitengeluk.nu begonnen met de eerste themakampeerweekenden te organiseren, Buitenkook-, Pimp je caravan, Teckel en dus ook een Tante Betsy weekend. Het Tante Betsy weekend werd dus voor het tweede jaar georganiseerd, deze keer op camping Buitengoed de Boomgaard onder de rook van de A12 en op een steenworp afstand van Utrecht.

100 vrolijke dames kwamen dit weekend bij elkaar om te kletsen over jurkjes, maar ook over alle andere onderwerpen waar vrouwen over kunnen praten. Een bont gezelschap en je mocht het ook rustig een kippenhok noemen. Wel een gezellig kippenhok 😉

Volledig verzorgd door Buitengeluk

We konden ons aanmelden vanaf 13.00 uur op de camping. Er was een apart veld gereserveerd waar iedereen zijn tentje, caravan of camper kon neerzetten, maar ook gebruik kon maken van de blokhutten of een retro- of festivalcaravan kon huren. Voor iedereen dus een geschikte locatie! Ik kwam natuurlijk met mijn eigen Granny, een groene VW T3 camper. Heel fijn want ik was dit jaar nog niet met Granny op stap geweest. Ik vind het altijd heel fijn om mijn eigen huisje op wielen bij me te hebben.

kampeerweekend buitengeluk ervaring

De dames van Buitengeluk ontvingen ons in de grote tent met een goodiebag, een leuk plantje, omdat we dit weekend “de bloemetjes buiten gingen zetten” en met een glaasje alcoholvrije bubbels. Al het eten kon je apart bijboeken voor de avond, vrijdag pizza-avond en zaterdag buffet. Het ontbijt was inclusief en de hele dag door koffie en thee, met soms ook lekkere cakes en koekjes uit Mariekes eigen oven. Die kan wel lekker bakken kan ik je vertellen.

Voor de lunch op zaterdag kon je terecht bij de Constructam caravan (foodtruck) van chic de friemel, die erg lekkere salades en tosti’s serveerde (tegen betaling). Eigenlijk hoefde je dus niet voor je eigen eten te zorgen, behalve natuurlijk de snacks en je eigen drankjes. 

Lees ook:  Oui, Oui! We kunnen vanaf vandaag kamperen in Frankrijk

kampeerweekend thema

Badjasontbijt en Bingo met Babs en Bets

En wat doe je nou zoal bij zo’n Tante Betsy weekend? Allereerst natuurlijk praten over jurkjes, rokjes, broeken, shirtjes en de laatste patronen, modellen, stoffen, kleuren… kortom, alles wat Tante Betsy te bieden heeft. Het was dan ook verwonderlijk, dat ondanks de vele, vele kleuren en soorten, er toch meiden waren die dezelfde jurk droegen, de zogenoemde Betsy Twinnies. En die verbondenheid zorgt toch voor een gezellige sfeer!

Kleurrijk, vrolijk, gezellig en een beetje apart, zo zou ik de dames wel typeren. Naast deze gezelligheid zorgde Buitengeluk ook voor andere leuke activiteiten, zoals een bingoavond met Bets en Babs. En het gezamenlijke badjasontbijt, wat al bijna traditie is. Ook de Hollandse avond op zaterdag, met het ‘Ik hou van Holland’-spel, viel in goede aarde. En wilde je niet meedoen, ook prima.

kampeerweekend buitengeluk review

Zaterdagavond ging ook het kampvuur nog even aan. Maar de highlight van het weekend was wel de Tante Betsy beurs op zaterdagmiddag waarbij iedereen overtollige jurkjes uit haar collectie te koop aanbood en daarmee probeerde een ander blij te maken en er zelf nog wat aan over te houden natuurlijk. De kunst was natuurlijk om er iets meer aan over te houden dan dat je weer uitgaf, want de beurs gaf natuurlijk ook weer mogelijkheden om zelf wat nieuws te kopen. Er liepen een hoop blije vrouwen over de camping. 

buitengeluk kampeerweekend

Esther en Marieke zijn organisatietalenten

Zoals gezegd: het verbinden van twee hobby’s, kamperen met in dit geval de passie voor Tante Betsy kleding, dat is een schot in de roos van Buitengeluk.nu. Esther en Marieke hebben alle touwtjes goed in handen en vullen elkaar feilloos aan, ze hebben goed door waar ze het beste kunnen uitbesteden wat ze zelf niet willen of kunnen. Organiseren, kortom, zit in hun bloed.

Het weekend verliep vlekkeloos en ik weet zeker dat er een hoop vrouwen alweer uitkijken naar volgend jaar. Ze organiseren natuurlijk meerdere themaweekenden, ik kon helaas bijvoorbeeld niet bij het Outdoorcooking weekend aanwezig zijn, maar er komen er nog een paar aan, zoals het Chica Pimp weekend (ladies only), het Teckelweekend of het SUP weekend. Tjerk schreef ook al een blog over Buitengeluk, deze vind je hier. En alle themaweekenden voor de rest van het jaar vind je terug op de site van Buitengeluk

tante betsy kampeerweekend

Tante Betsy Jurkje gescoord?

En nu de hamvraag: heb ik zelf nog op het Buitengeluk Kampeerweekend nog  een leuk jurkje gescoord? Jazeker! Een prachtige jurk met zonnebloemen, die ik aantrok, me paste alsof ik nog nooit een andere jurk aan gehad had en vervolgens werd ik door zo ongeveer 34 dames gecomplimenteerd met mijn prachtige jurk. Ik zweefde naar huis, dat kun je wel begrijpen. Het was alleen geen Tante Betsy jurk, maar dat was oké, volgens alle dames inclusief mijzelf 🙂 

Auteur

Ik ben Wijtske, 50jaar en samen met mijn man en kinderen kamperen we er op los. Met onze Volkswagen T3 camper trekken we er op uit in Nederland en Europa. Het liefst kampeer ik op Staatsbosbeheer of alternatieve sfeervolle campings.
Leer Wijtske kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

Sending