De 10 beste kampeertips van 2016

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Tips zijn er om gedeeld te worden. In 2016 lazen jullie daarom heel veel kampeertips op kampeermeneer.nl. Zo aan het einde van het jaar zet ik de 10 meest gelezen kampeertips voor jullie op een rij. Schoonmaaktips, bespaartips, inpaktips en andere kampeertips ze kwamen allemaal voorbij afgelopen jaar. Lees dus snel wat de beste kampeertip van 2016 is geweest.

Kampeertip 10. – 10x Wat is een natuurkampeerterrein eigenlijk?

natuurkampeerterrein kamperen

Wat natuurkampeerterreinen zijn en hoe je er kampeert, is niet voor iedereen duidelijk. Als ik op een feest vertel dat ik echt een fan ben van kamperen op een natuurkampeerterrein kijken mensen we soms raar aan. Ik krijg ook de vreemdste vragen: “Zo primitief, dat is toch niets?’ of ‘Lopen jullie dan ook de hele zomer in je nakie?’ Er is dus nog een hoop onbekend over natuurkamperen. Daarom 10 vragen én antwoorden over kamperen op een natuurkampeerterrein.

Kampeertip 9. – Jeuhhh “We zijn er bijna” begint weer! Waarom ik ging kijken…

we zijn er bijna max 1

Afgelopen zomer startte mijn favoriete Omroep Max programma weer. Grijze kopjes, heerlijke burgerlijkheid, mooie landschappen, bakken vol met levenservaring en een stuk of 20 campers of caravans. Dat zijn de ingrediënten van ‘We zijn er bijna’. Ik hoor dan misschien niet tot de doelgroep van Omroep Max, maar ik heb iedere aflevering gezien. Waarom?

Kampeertip 8. – Een eigen camping beginnen, hoe wij dat vorig jaar deden!

eigen camping beginnen7

Iedere keer als ik naar het programma ‘Ik vertrek’ kijk, doe ik dat met een mengeling van jaloezie, bewondering en leedvermaak. Eigenlijk wil ik dat ook, zo’n eigen camping beginnen op een pittoreske en warme plek in Europa of zelfs in Nederland. Wel zou ik het natuurlijk allemaal beter regelen, toch? Afgelopen jaar was het bijna zover. Lees hoe het ons verging.

Lees ook:  Wat te doen bij onweer op de camping en wat juist niet?

Kampeertip 7. – Gebruik nooit, ik herhaal nooit zeep voor een vlek op je tent! En 5 andere schoonmaaktips voor je tent

weer vlekken tent schoonmaken

Vlekken op je tent zijn als littekens of tatoeages. Ze vertellen een verhaal. Dat zou je kunnen denken. Ik ben echter zuinig op de dingen waar ik van hou. Dus ook op onze tent. Een vlek op de tent maak ik dus het liefst zo snel mogelijk schoon. Maar hoe moet je een weer-, modder-, vogelpoep- of vetvlek op je tent nu schoonmaken zonder dat je straks door lekkages ook nog een zwembad in je tent hebt?

Kampeertip  6. – Schokkende video: 7 tips voor het wél veilig inpakken van de auto

auto veilig inpakken test

Foto: ADAC

Veilig een auto inpakken voor de vakantie. Misschien heb je er nog nooit bij stil gestaan en ben je elke keer gewoon blij als alles er weer in past. Ik pakte de auto ook altijd propvol en was trots dat we in onze auto, toen nog een kleine Atos, alles mee konden nemen. Totdat ik een paar maanden geleden een schokkende video zag. Deze video zorgt ervoor dat ik sindsdien de auto anders inpak en met deze tips kun jij dat ook.

Kampeertip 5. – Goedkoop kamperen: Slim besparen op de reis naar de camping

goedkoop kamperen reis

Foto: Rutger

Uren in de auto, drie keer tanken en iedere keer als je moet afrekenen, doet het pijn in je portemonnee. Zo ben je al een paar honderd euro kwijt voordat je goed en wel op de camping staat. Daarom deze keer in de serie ‘Goedkoop kamperen’: Hoe kun je slim besparen op de reis van en naar de camping?

Kampeertip 4. – Kampeeraanbiedingen van Gamma, Aldi, Xenos en meer

kampeer aanbiedingen xenos

Kampeeraanbiedingen, opeens waren weer overal. Als ook winkels waar je anders geen kampeerspullen kunt krijgen opeens kampeerspullen gaan verkopen weet je dat het kampeerseizoen officieel is geopend. En er zitten best leuke kampeeraanbiedingen tussen. Ik zette op een rij wat ik op onverwachte plekken tegen kwam.

Kampeertip  3. – 23 anti muggen tips om ze echt te verjagen!

anti muggen middelen

Foto: Rowena

Muggen zijn niet mijn vriend en zeker niet die van mijn kinderen en vriendin. Dus vroeg ik jullie op Facebook om jullie beste anti muggen tips. Ik kreeg veel tips tegen muggen, dus ook voor jou zit er vast een middel tegen muggen tussen.

Kampeertip  2. – Kamperen in de herfst 17 tips om geen kou te lijden

kamperen herfst koud tips

Kamperen in de herfst of zelfs de winter te koud? Dat hoeft echt niet hoor. De natuur is vaak zo mooi en steeds meer campings zijn het hele jaar geopend. Om geen kou te lijden is het wel handig om voorzorgsmaatregelen te nemen. Mijn zoon gaat het hele jaar naar een buiten BSO waar het adagium is: “Slecht weer bestaat niet. Slechte kleding wel!” Jij laat je deze herfstvakantie toch ook niet tegenhouden door een beetje kou? Met deze 17 tips ben je in ieder geval goed voorbereid.

Lees ook:  10 x zo overleef je een dagje slecht weer op de camping

Kampeertip 1. – Goedkoop kamperen: Zo vind je een goedkope camping!

goedkoopste kampeer land

De meest gelezen tip van het afgelopen jaar is, hoe kan het ook andere op een Nederlands kampeerblog een bespaartip. Want kamperen kan erg duur zijn. €45 euro per nacht is geen goedkope camping maar is in sommige landen heel gewoon en zo is je vakantiegeld er snel doorheen. Dat is zonde! Want kamperen hoeft niet duur te zijn. Het moet natuurlijk wel leuk blijven. Daarom tips om een goedkope camping te vinden?

In 2017 kampeer ik verder jij ook?

In 2017 blijf ik natuurlijk kamperen en ook bloggen op kampeermeneer.nl ook volgend jaar zullen er dus nog veel tips volgen. Heb jij een leuke kampeertip die je met andere kampeerders wilt delen? Laat die dan in een reactie hieronder achter.

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending